Tänään oli mitä viehättävin työpäivä, jos sitä nyt voi sellaiseksi edes kutsua. Olin nimittäin Iittalan järjestämässä aamiaistapahtumassa Iittalan ja Arabian muotoilukeskuksessa. Läsnä oli ihania bloggaajakollegoita, joita on aina ilo nähdä. Aamiaisen aikana saimme kuulla Iittalan visuaalisesta maailmasta ja siitä miten brändin lookkeja rakennetaan. Oli kyllä erittäin mielenkiintoista saada taustatietoa itselle rakkaan brändin ajatusmaailmasta. 
Tällä hetkellä ajankohtainen teema Iittalalla on kukat. Muotoilukeskuksessa on nyt käynnissä ihastuttava Floral Affair -näyttely, jota mekin pääsimme fiilistelemään. 
Iittalan visuaalinen ilme on selkeä ja graafinen. Upeat tuotteet ovat kauniita sellaisenaankin, mutta niiden avulla voi luoda mielenkiintoisia tunnelmia. Kattauksissa Iittala kehottaa olemaan rohkea ja unohtamaan perinteiset ns. kattaussäännöt. Erilaisia astioita voi yhdistellä villisti ja kannattaakin. Esimerkkinä tuo kaunis aamiaiskattaus, jossa näkyy miten Iittala X Issey Miyake -sarjan lautaset ja mukit olivat sulassa sovussa Kastehelmi-kulhojen ja Ultima Thule -lasien kanssa. Kiinnitin myös huomiota, että kaksi erilaista karahvia ovat kivat keskenään. Ja nuo värimaailmat – värillisillä astiolla todellakin saa kattauksiin eloa.
Mutta mennäänpäs kattauksen hekuttamisesta näyttelyyn. Jos ette ole vielä käyneet tuolla Muotoilukeskuksessa, niin suosittelen lämpimästi poikkeamaan. Tämä tila sijaitsee Iittala ja Arabia Muotoilukeskuksen ylimmässä kerroksessa.
Floral Affair -installaatio on avoinna 10.6.2018 saakka 

Ihailin taiten koottuja asetelmia ja tunnelmia. Oli ihana päästä kuulemaan installaation synnystä ja ajatuksista sen takana. 

 

Kasvit ovat kyllä niin ihania. Nautin kun sain ottaa kuvia kauniista asetelmista. Näistä esillepanoista saa kyllä valtavasti inspiraatiota omiinkin somistuksiin. Nyt jos koskaan on muutenkin paras aika nauttia kasveista, kun niitä voi noukkia vaikka kävelyreissulta. Ihania kukkajuttuja pääsee katsomaan myös  Iittalan sivuilta. Hehkutinkin paikan päällä, että minusta nämä Iittalan katalogiin luomat kukka-asetelmat ovat aivan huikean ihania.

Ilttalalla muuten hankitaan paljon kukkia liikkeiden, näyttelyiden ja kuvausten somisteeksi. Heillä on tarkat ajatukset siitä, millaisia esillepanoja luodaan. Iittala suosii graafisia muotoja, kestäviä kukkalajikkeita ja tässäkin asiassa suosii rohkeita yhdistelmiä ja epäsymmetrisiä asetteluita. On kuulemma paljon mielenkiintoisempaa kun esimerkiksi maljakossa on useita eri pituisia oksia tai joskus vain yksi näyttävä kasvi. Myös kuivakukat ja karut oksat kuuluvat Iittalan visualistien suosikeihin.

Mekin pääsimme nauttimaan kukista ja maljakoista. Esille oli varattu meitä varten erilaisia maljakoita, joista jokainen saimme valita itsellemme mieluisan ja rakentaa siihen oman näköisemme kukka-asetelma.

Tässä näette minun valintani – harmaa Ruutu-maljakko on minusta todella puhdaslinjainen ja näyttävä. Rakensin siihen aika karun kukka-asetelman. Rakastan kaikenlaisia kasveja ja kukkia. Tällä kertaa sivuutin nätit kukkaset ja poimin asetelmaan karumpia vaihtoehtoja. Minusta tuosta tuli mukavan graafinen ja aika moderni.

Olipas ihana ajella tapahtumasta takaisin kotiin. Hymyilin monta kertaa autossa itsekseni. Koska ihanat ihmiset ja kukat. Huomenna on vähän samanlainen aamu tiedossa, sillä suuntaan taas varhain Helsinkiin.

Aurinkoista viikkoa teille ja nauttikaahan kukkaterapiasta!

Comments are closed.