Voitteko uskoa, että sanon näin – ihana kun tuli mekkokelit. Tiedätte miten vaikea minun on ollut pukeutua mekkoihin, ihailen niitä aina toisten päällä, mutta ne omimmat mekot eivät ole löytäneet tietään minun vaatekaappiini. Mutta kuulkaas, vihdoin ja viimein olen bongannut semmoisen mekkomallin jossa tunnen viihtyväni, nimittäin kietaisumekon. Ihastuin tähän kuvien Samsoe/Samsoen mekkomalliin niin paljon, että hankin sen myös kokomustana. Kukallinen versio on kivan kesäinen ja se musta versio taas kaipaamani ”pikkumusta”. No jos jotain toivoisin, niin ehkä muutaman sentin lisää pituutta helmaan, mutta annetaan tuo mitta anteeksi, sillä muuten tämä vaate on ihana. 
(mekko Samsoe/Samsoe / tossut Tretorn*saatu)

Käytin mekkoa talvella paksujen mustien sukkahousujen ja nilkkureiden kanssa. Nyt kevensin ilmettä ihon värisillä sukkahousuilla ja tennareilla. Seuraavaksi on aika siirtyä paljaisiin sääriin ja sandaaleihin. Täytyy vaan saada jalkoihin ensin vähän väriä (purkista). Ja löytää ne sandaalit.

Saa muuten vinkata kivoja avokkaita/sandaaleita! Ollaan molemmat Maijan kanssa tuskailtu kivojen kesäkenkien etsinnässä – eli heittäkää ideoita jos olette bonganneet ihania versioita. Mielellään simppeleitä ja matalahkoja, sellaisia joissa jaksaa kävellä ja jotka ovat sirot, mutta vailla liikoja koristuksia. 

Voisin myös tästä mekosta innostuneena kokeilla pidempihelmaistakin kietaisumekkoa. Hameita omistankin jo muutaman ihanan, esimerkiksi Nanson kirpeän vihreän version
Oletteko te jo siirtyneet mekkoihin ja hameisiin – ja paljaisiin sääriin?

6 Comments

 1. Aivan ihana mekko ja sopii sinun sirolle vartalolle täydellisesti <3

  Minun pitäis löytää lakkiaisiin joku kiva mekko ja haluan ehdottomasti sellaisen mitä voi pitää muutenkin, vaikka lenkkareiden kanssa sekä kohtuu hintaisenkin. Varmaan pitää ottaa purkista se väri tai laittaa sukkahousut jalkaan…en oo koskaan käyttänyt näitä itseruskettavia…olishan se kerta ensimmäinen 🙂 Hameita ja mekkoja joskus töissä tuli käytettyä, mutta nykyään työ enemmän sellaista, että verkkarit tai collarit jalassa mennään.

 2. Kaunis mekko ja sopii sinulle ihanasti – ja tosiaan voisi olla kiva myöskin pohjepituisena.
  En ole käyttänyt mekkoja juuri yhtään muutamaan vuoteen; musta pohjepituinen trikoomekko taitaakin olla ainoa mitä olen
  käyttänyt. Se onkin kiva lenkkareiden, Conssien tai simppeleiden sandaalien kanssa.
  Silmät ovat jo mekoissa mutta mieli vielä laahaa perässä 🙂

 3. Anne

  Kiitos, juuri tuollaiset kietaisumalliset mekot ovat hyviä, kun ne pukevat useimpia vartalotyyppejä.

  Nyt on paljon esim. kukkamekkoja, jotka ovat juhlavia, mutta sopivat mainiosti myös arkisempiin asuihin, nimenomaan vaikka lenkkareiden kaveriksi. Ja joo, mäkin käytän todella harvoin itseruskettavia, nyt ostin testiin hehkutettua Vita Liberataa, vielä en oo kyllä testannut..

 4. Anne

  Kiitos Maarit 🙂 ja juu, tämä olisi vielä täydellisempi polvet peittävänä pituutena. Nyt on paljon mekkoja, jotka ovat joko tällaisia vähän lyhyempiä, tai sitten nilkkapituisia. Oma lempparipituus on midi – eli pohkeeseen. Onneksi on hameita siinä mitassa. Mulla mekot ovat olleet ongelma, kun olen niin hoikka, tuntuu että ne vain roikkuvat päällä kun ei ole paljon muotoja :)) Siksi tällainen kietaistava malli on aika hyvä. Mainitsit Consit – täytyykin pestä omat Supergat että saan ne helmojen kaveriksi..

 5. Mahtaisikohan olla liian raskas pohjepituisena. Sinulle sopii mainiosti tuo pituus. Kivasti naisellinen ja reipas…ei mitään liikaa ?

 6. Anne

  Voipi muuten olla että olet oikeassa, tähän leikkaukseen tuo pituus on varmasti mittasuhteiltaan mietitty 🙂 Itse vaan inhoan pattipolviani, niinpä aina haluaisin ne piilottaa.. Kiitos kivasta kommentista!