Olen tässä viimeaikoina laittanut taas meikkirutiineja hieman uusiksi. Minusta kesää kohti mentäessä on mukava päivitellä tuotteita ja sitä miten meikin rakentaa. Uusimpana ihastuksena itselläni on ehdottomasti hehkua tuovat pohjustustuotteet ja maapuuterin lisääminen niin päivä- kuin iltameikkiinkin. Nyt toivoo iholta nimenomaan hehkua ja lämmintä sävyä. 
Noin arkipäivisin meikkini koostuu lähinnä aurinkotuotteista ja kevyestä peitevoiteesta, mutta kun lähden työasioille tai iltamenoihin niin tykkään panostaa sekä meikkipohjaan, että hiukan näyttävyyteenkin.
Tässä tuotteita, joita käytän silloin, kun panostan hiukan enemmän.
Lumenen seerumit*saatu ovat mielettömän keveitä ja ihania käyttää. Levitän pohjalle aurinkosuojan sisältävää primeria, joka luo kasvoille ihanasti hehkua. Päälle sivelen beauty serumia*saatu, sekoitan kahta sävyä, jotta saan juuri täydellisen sävyn. Nämä tuntuvat ensin iholla aika öljyisiltä, muttei kannata säikähtää kosteaa fiilistä, sillä hetken kuluttua aineet ovat sulautuneet ihoon ja luoneet kuulaan ja tasaisen pinnan. Juuri sellaisen terveen heleyden, joka huolitellussa päivämeikissä on ihan täydellinen. Plussaa pipettipulloista, paitsi että ovat hygienisiä käyttää, niin niissä on aina spesiaali ja luksusfiilis.

Päivämeikin heleyttäjä ja säväyttäjä numero yksi on ehdottomasti itselläni Lumenen poskipunapaletti. Rakastan voidemaista koostumusta, joka ei tee ihosta kuivan ja mattaisen näköistä vaan luo tervettä kuulautta. Käytän kaikkia kolmea sävyä kerralla – vaaleimmalla korostan, vaaleampaa punaista sivelen koko poskille ja tummemmalla punaisella luon poskien korkeimpaan kohtaan rusotusta. Tätä lisäilen päivän mittaan, joten paletti kulkee mukanani käsilaukussa. Tämä on yksi tärkeimmistä meikin freesaamiseen käyttämistäni tuotteista. Pieni rusotus poskilla tuo heti energisemmän ilmeen.

Kun haluan huolellisen ja peittävämmän meikin, teen sen Macin tuotteilla. Etenkin kuvauksissa ja iltamenoissa panostan huolella meikkipohjaan. Kaikista kokeilemistani meikinpohjustustuotteista olen tykästynyt nyt eniten Macin tuotteisiin. Ensimmäisenä tässäkin aloitan primerilla*saatu, valoa heijastava ja ihoa tasoittava voide tuo heleyttä ja sen päälle on helppo levitellä peiteaineet ja värivoide.

 

Värivoiteena minulla on nyt Macin mineraalimeikkivoide sävyssä NC20, joka on oliivin sävyiselle iholleni lämmin ja hiukan kellertävä sävy. Minusta meikkivoiteen ostamisessa kannattaa ehdottomasti hyödyntää myyjän apua. Mac-pisteellä kokeillaan aina sävyjä ja siksi en ole ostanut yhtään väärän sävyistä meikkivoidetta heiltä. Nyt muuten myös Sokoksissa on Mac-pisteitä, esimerkiksi täällä Turussa Wiklundilla.
Meikkivoiteen lisäksi minulla on kaksi eri sävyistä Macin peitevoidetta, punertavampaa (nro 20) laitan tummiin silmänympäryksiin ja kellertävämmällä (nro 25) häivytän ihon keskiosan punakkuutta. Peiteaineet levitän Macin siveltimellä. Juttelin kavereiden kanssa näistä ja myös tyttöjen meikkipussista löytyy Macin peiteaineet, ovat osoittautuneet tosi hyviksi. Ainoa miinus tulee annostelusta – kerralla tulee aika paljon ja puteli sotkeutuu helposti. Onneksi siitä selviää pyyhkimisellä (aina kun muistaa siivota putelit).
Luomien pohjustusvoide on myös Macin. Kun äskettäin ostin ensimmäisen luomen pohjustusvoiteeni, olin ihmeissäni kuinka olinkaan ollut näin kauan ilman tällaista tuotetta. Voi miten katseeseen tulee valoa kun sivelee luomille kunnollisen pohjustuksen. Käytän tuota silloinkin kun teen vain nopean arkimeikin.

Välillä huiskuttelen kasvoille irtopuuteria, mutta viimeaikoina olen huiskutellut siveltimellä Macin meikkipuuteria*saatu ja aurinkopuuteria*saatu. Etenkin nyt kun kasvot alkavat luonnostaan hiukan päivettyä, on minusta tosi tärkeää käyttää aurinkopuuteria ja varjostella hiukan ihoa. Pienellä sävytyksellä saa paljon aikaan. Viimeistelen hehkua vielä Macin soft frost hohdepuuterilla*saatu.
On muuten kiva vaihdella meikkirutiineja tilanteen mukaan. Päivällä heleä luonnollinen hehku on juuri sopiva, mutta kun tekee näyttävämmän meikin on kiva huomata pieni ero ja tuntea oikein panostaneensa.

Normaalisti en luomiväriä arkimeikissä käytä, pelkkä ripsiväri ja kulmien korostus ovat ihan riitävät. Mutta kun teen spesiaalimman meikin, tykkään varjostaa luomia tummalla sävyllä. Nyt kokeilussa on Miss Beauty -sarjan harmaa luomiväripaletti*saatu. Lähinnä käytän noita kahta tumminta sävyä. Saatan levittää luomivärin vaahtomuovisiveltimellä, mutta aina häivytän rajat harjasiveltimellä huolellisesti. Rajauksia käytän silloin tällöin, vain oikein näyttävässä iltameikissä lähinnä.

Huulille suosikkejani ovat aina kevyet huulikiillot, erityisen ihastunut olen ihan kirkkaaseen ja kiiltävään huulikiiltoon, kuvan kiilto on Miss Beauty -sarjasta*saatu. Kun taas haluan säväyttää, saatan meikata huulet oikein huolellisesti kirkkaalla punaisella, kuvassa on Macin klassikkosävy Ruby Woo.

Nyt huomaankin, etten ole pitkään aikaan tehnyt oikein pitkän kaavan mukaista iltameikkiä. Pitäisikö kenties nyt viikonloppuna käväistä ulkona, ihan jotta saisi syyn laittautua kunnolla. Vai tarviiko aina syytä – mitä olette mieltä?

Comments are closed.