Tänään on kyllä saanut tuntea arkeen paluun – olen istunut koko – siis ihan koko päivän koneella tekemässä töitä. Onneksi oli monen päivän rentoa oleilua, niin jaksaa tämän pienen työrupeaman. No, en voi kyllä valittaa, onneksi on näitä töitä, pian näette mitä olen puuhannut.

Mutta palataan kuvien muodossa vielä hetkeksi juhannusvapaaseen. Joku taltioi kameralle meidän juhannuksen oleellisia tunnelmia. Kuulkaas, lähinnä ruokaan liittyviä. Meillä oli ystävät viettämässä juhannusta ja emme kyllä tehneet muuta kun söimme ja oleilimme vapaamuotoisesti.

Oltiin jaettu ruokavuorot ja niinpä sain ottaa aika rennosti. Keskityin lähinnä pöydän kattamiseen. Odotin erityisen paljon juhannuksen kukkia. Siis sitä kun saa mennä keräilemään niitä luonnosta. Noh, juhannusaattona suuntasimme Maijan kanssa kukkienhakuun, mutta täälläpäin on aikainen lämpö jo verottanut runsaimmat kukkaset, joten maljakkoon päätyi enimmäkseen hulppeita heiniä. Mutta ne olivat aika upeita suurella puisella sohvapöydällä – siitä täytyykin tehdä oma juttunsa kunhan ennätän kuvailla. Vielä kukkienkeruureissusta; meillä oli kyllä tosi hauskaa, alkoi sataa ja me vaelsimme märkinä etsimässä kukkia, onneksi oli juomat mukana. Hauskaa oli myös kippistellä vastaantuleville, joilla oli samanlaiset eväät.

Tämän juhannuksen mansikkakermakakussa oli kinuskikuorrutus. Oi miten törkeän hyvää. Muutenkin kaikki yksinkertaiset ruoat maistuivat niin parhaalle, ei haitannut edes sisälle katettu juhannuspöytä. Kynttilät toivat tunnelmaa.

Toisena päivänä oli pöydässä jambalayaa, vesimeloni/feta-salaattia ja jälkkäriksi lemon possettia. Oli kyllä superihanaa saada viettää aikaa tällä tavalla kaisessa rauhassa ystävien kera. Tälle kesälle toivonkin lisää kesävieraita!

Comments are closed.