Ihanaa lauantaita! Siitä on kauan kun olen viimeksi postaillut ns. reaaliaikaisen hetken. Vietän juuri rentoa pitkää lauantaiaamua ja tartuin kameraan tässä samalla. Kuviin sattui eilisen pikaisen Helsingin reissun ostos, juuri sellainen mekko jota olen metsästänyt yli vuoden. Lisäksi sohvapöytäkattaus, olen nimittäin siirtynyt meidän aamiaispöydästä ”häntäaamiaiselle”, joka siis tarkoittaa että aamupalan jälkeen vielä lasi vettä tai kuppi kahvia jonkun herkun kera. Tällä kertaa kulhossa on aamupalalta jääneet mansikat.

(mekko &Other Stories)
Koska hillun vielä tukka pörrössä ja pyjamassa, ette saa kuvaa tuosta mekosta päälläni, vaan siinä se roikkuu henkarilla työhuoneen oviaukossa. Ripustin sen siihen ihailtavaksi. Kävelin eilen &Other Storiesin läpi kiireessä ja silmäilin pikaisesti alerekit, bongasin tuon mekon kuosin perusteella ja nappasin rekistä. Oikea koko löytyi ja kiikutin mekon kassalle. En sovitellut ja toivoin että malli olisi kiva päällä. Olihan se, aivan ihana oikeastaan.
Ja kuten näkyy, olisi täällä edelleen pieni järkkäilyoperaatio paikallaan. Mutta jätän sen vielä tuonnemmaksi, sillä kohta täytyy siirtyä pesulle ja pukemaan (tuo mekko päälle). Sillä suuntaan kaupunkiin asioille. Myöhemmin tänään on sitten vielä tiedossa kuvauspäivä, jonka lopputuloksen näette jo huomenna. Suunnitelma on tehty ja kuvat enää puuttuu.

Kävin äskettäin läpi täpöytäyttä autotallia, jonka hyllystä löytyy kirjoja, niistä lähtee suurin osa kiertoon, mutta poimin sieltä joitakin unohtuneita käyttöön. Nyt olen ihastellut tuota ”Pohjoismainen modernismi” -teosta. Kirja on vuodelta 2003, mutta ajaton tyyli ei muutu miksikään, inspiraatiota riittää edelleenkin. 

Nyt minua viehättää kirjapinot sohvapöydällä. Ne ovat siinä tuomassa tunnelmaa, mutta myös muistuttamassa itsestään, sillä kirjoihin tulee tartuttua huomattavasti helpommin kun ovat käsillä siellä missä rentoutuu. Tuossa mustassa vintage-maljakossa on muuten pihalta napsaistu mintunoksa. Tuommoiset yrtit säilyvät maljakossa todella pitkään.

Pitäisi kammeta itseni ylös tästä. Aamiaispöytäkin on vielä korjaamatta ja kaikenlaiset pienet kotiaskareet tekemättä.

Leppoisaa viikonloppua!

2 Comments

  1. Ihana mekko, kysyisin oliko siis Alessa?Odottelen jo kuvaa, miltä näyttää päällä?

  2. Anne

    Kiitos, se on kyllä nappilöytö. Oli ja vielä -70% eli jäi hintaa vajaa kolmekymppiä! Niitä jäi muutama vielä rekkiin. Asukuvaa tulee kun vaan keritään kuvailla 🙂