Viikonlopun virkistykseksi on ihana kurkata mielettömän kauniiseen taloon. Olen aivan ihastuksissani tämän talon yksityiskohdista ja materiaalivalinnoista. Vaikka yleisesti olen enemmän puutalojen ja ns. vaatimattoman tyylin rakastaja, en voi olla huokailematta tätä selkeää kokonaisuutta. Jos suunnittelisin omaa taloa nyt, tulisi sinne varmasti aika paljon tällaista henkeä, tosin hiukan vähemmän ylellisellä skaalalla.

Tällainen valkoisuus on alkanut taas viehättää, etenkin se on upeaa kun siihen on yhdistelty aitoja ja lämpimiä elementtejä sekä tietysti kasveja.

Mitä ihailen erityisesti tässä kohteessa:

Lattioita; minusta lattia on se elementti johon itse satsaisin eniten kodissa, se luo puitteet kaikkeen ja toisaalta lattiaa uusitaan erittäin harvoin. Tässä pidän sekä leveästä tammilankkulattiasta ja tuosta huikeasta laattalattiasta, joka muuten on oiva vaihtoehto betonilattialle. Rakastan myös lattialistattomuutta, työläs toteuttaa, mutta ah niin upea tällaisessa modernissa kohteessa.

Keittiön selkeys; on vaan totta että valkoiseen keittiöön en kyllästy ikinä. En kyllästy myöskään teräksisiin yksityiskohtiin. Keittiössä on myös ihailemani teetetty liesituuletin, olen joskus suunnitellut vastaavia omiin suunnittelukohteisiini – miksei tuollaisia tehdä enemmän. Lisäksi pidän korkeista kaapeista, jotka on toteutettu ilman sokkeleita. Näin neutraaliin keittiöön saa ilmettä yksityiskohdilla ja tunnelma onkin helppo vaihtaa vain pienesineitä entraamalla.

Liukuovet; tuskailen omassa kodissani väliovien kanssa, jotka aukeavat aina väärään paikkaan. Ehdottomasti satsaisin huolellisesti suunniteltuihin liukuoviin jos se olisi mahdollista. Tässä kohteessa ne ovat vielä aivan ihanat tammiset, tuovat hurjasti lämpöä minimalistisiin materiaalivalintoihin.

Takka; huikea koko tämän talon takkaseinä. Rakastan tuota kalkkikivipenkkiä joka jatkuu takan molemmin puolin. Lisäksi rennosti aseteltuja esineitä ja lehtipinoja, siitä se kodikkuus syntyy näinkin arkkitehtoniseen kokonaisuuteen.

Lämpimät kalustevalinnat; no voiko olla huokailematta Wegnerin kalusteita tai noita vihreitä sohvia. Miksi aina täytyisi olla harmaat sohvat. Vihreä on muuten aika helppo väri, väreistä taipuisimpia, sillä mihinpä ei viherkasvit sopisi, voisi siis ajatella että mininkä ei viherkasvien värinen tekstiilikään sopisi – jos niinkuin oikein vääntää. Noista sohvapöydistä en niin välitä, enkä ehkä julkitilamaisesta kirjastonurkkauksesta (näyttää kirjaimellisesti kirjastolta), mutta muuten ah, mieletön kokonaisuus.

Kirjat ja lehdet; kuvitelkaahan noita kuvia ilman kaikkia kirjoja ja lehtiä. Olisi aika paljon kolkompi. Tämä onkin sellainen juttu, josta on monta mielipidettä. Jonkun mielestä lukemiset tekevät kodista sotkuisen näköisen, toisen mielestä se luo nimenomaan elämisen oloisen ja kodikkaan tunnelman. Tiedätte mitä mieltä minä olen. Mutta tietysti vähän riippuu missä noita lukemisia on, jos koti on muutenkin täynnä yksityiskohtia ja runsas, ei sinne ole tarvetta tuoda lisää ”häiriötekijöitä”, mutta tällaisessa selkeässä ja yksinkertaisessa pohjassa tarvitaan jotakin rikkomaan liikaa selkeyttä ja julkitilamaisuutta.

Kylpyhuone; voinko edes hehkuttaa sitä tarpeeksi. Tässä on hyvä osoitus siitä miten laattamuoti voi tulla ja mennä, mutta jotkut asiat ovat aina ajankohtaisia. 5×5-laatoitus on aina, korostan aina, oikea valinta. Siihen sopii mikä tahansa viereen, tässä on yhdistelty betonia. Ja miten nätisti nuo tavarat on sommiteltu kylppärin tasolle tuomaan taas mielenkiintoa. Lisäksi huokailen noita kookkaita peilejä, jotka on tehty osaksi seinää.

Puhdaslinjainen makuuhuone; tärkeintä makuuhuoneessa on aina hyvät tekstiilit, muuta ei tarvita. Toiseksi tärkein on valaistus – pehmeä yleisvalaistus, tunnelmavalo ja tehokas lukuvalo. Voi miten ihana olisi makuuhuoneessa tuollainen alas asti tuleva ikkuna, josta pääsisi terdelle…

Kiintokalusteet; on hienon hieno raja siinä milloin kiintokalusteita ei ole liikaa ettei koti muutu liian julkitilamaiseksi. Mutta noin yleisesti talon upeimpia ratkaisuja on aina taidolla suunnitellut ja ajatellut kiinteät kalusteratkaisut – niissä arvostan yksilöllisyyttä ja niukkuutta.

Viherkasvit; huomaatteko miten sekä sisällä että ulkona viherkasvit ovat sekalaisissa ruukuissa – kaiken ei aina tarvitse olla ”sopiiko tämä meille” -tyyliin täydellistä..

Jos haluatte nähdä tuosta talosta vielä lisää kuvia ja tietoja niin täältä löytyy...

****

Tästä talosta tuli mieleeni, että olisi huikea nähdä joskus asuntomessuilla tällaisia wow-kohteita. Asuntomessut ovat kuitenkin se kanava, jossa on tarkoitus esitellä hyviä esimerkkejä rakentamisesta, asumisesta, sisustamisesta ja tyylistä. Vaikka onkin ihana, että kohteet ovat ihan oikeiden ihmisten koteja, olisi silti minusta mahtava jos messuilla olisi pari ammattitaitoista mentoria jotka auttaisivat kohteiden suunnittelussa ja stailaamisessa. Messuilta olisi kiva jäädä käteen huikea fiilis, että on kokenut jotain uutta ja innostavaa, löytänyt uusia ideoita ja saanut visuaalisia nautintoja. Tällä kertaa valitettavasti se saalis oli aika laiha. Mutta palaan tuota pikaa näihin kotimaan messutunnelmiin niin näette.

Comments are closed.