Nyt päästään kurkkaamaan meidän viimeviikkoisiin aurinkolomatunnelmiin. Tiedettiin jo aikoja sitten, että lomamme ajoittuu syyskuulle ja että haluamme sitten viikon totaalisen rentoutumisloman. Sellaisen jossa ei tarvitse miettiä mitään muuta kuin seuraavaa ruoka-aikaa tai kävelylenkkiä. Päiviä jolloin on hyvä idea laskea oransseja kiviä valkoisten joukosta tai tuijottaa merta kiintopisteenä horisontti. Vetkuteltiin pitkään kuitenkin matkan varaamista, kumpikaan meistä ei rakasta erityisemmin matkasivujen selailua. Kun matkan ajankohtaan oli parisen viikkoa jäljellä, ei auttanut muuta kuin liimata peppu koneen eteen tuolille ja istua siinä niin kauan että sopiva kohde löytyy.

Vaihtoehtoja oli lähinnä Kreikka, Espanja tai Kroatia – tähän saakka oltiin jo saatu rajaus tehtyä. Haluttiin mieluiten all inclusive, koska silloin ei tarvitse etsiä sopivaa ruokapaikkaa tai miettiä mihin istahtaa drinkille. Sellaiset seikkailulomat ovat ihania, mutta tällä kertaa kiinnosti helppous. Kohteelta toivottiin myös ihania maisemia, lämpöä ja kohtuullista wau-factoria. Hirveän kauaa ei onneksi kestänyt selailussa kun Kroatiasta löytyi ihastuttavan näköinen hotelli, jonka ympäristö näytti kauniilta. Niinpä klikattiin itsellemme matka Tuilta – Sensimar Adriatic Beach by Karisma oli kohteemme.

Lentokone laskeutui Splitiin, josta oli noin kahden tunnin bussimatka itse kohteeseemme. Saavuimme perille myöhään illalla ja olikin tosi jännittävää saapua pimeällä paikalle. Meidän huone oli pienessä rakennuksessa rinteessä ja huoneesta oli suora näkymä merelle. Tajusin juuri, ettei mulla ole yhtään kuvaa huoneesta! Tein sieltä insta storyn kun saavuimme ja siinä kaikki. Oli siis ihan kunnon lomamoodi heti alusta saakka. Noh, huoneen sänky oli sijoitettu niin, että sen edessä oli lattiaan saakka oleva lasiseinä parvekkeelle, jossa oli lasikaide ja näkymä merelle. Eipä sitä muuta paljon kaipaakkaan tuollaisessa paikassa. Oikein kiva huone kaikenkaikkiaan ja nätisti sisustettu. Mutta on sentään jokunen parvekkeelta kuvattu näkymä muistona.

Lähdimme sitten aamulla tutkailemaan paikkoja, tai sitten aamupalan jälkeen. Hotelli sijaitsi muutamien kilometrien päässä pienestä kylästä, vieressä oli ainoastaan muutamia muita rakennuksia ja ehkä yksi kauppa ja muutama ravintola. Rantaviiva oli kaunis ja monimuotoinen. Näkymät aivan huikean kauniit, toisella puolella korkeat vuoret ja toisella puolella meri ja vastarannalta pilkottavat vuorimaisemat. Merivesi oli kristallin kirkasta ja niin puhtaan näköistä. Säätilat muuten olivat aivan täydelliset, lämpöasteita oli koko matkan ajan noin 26-27 astetta, eli lämmin muttei liian hiostava.

Sympaattisia ja hitusen rähjäisiäkin maisemia tuli joka päivä ihasteltua kävelylenkeillä. Kamera oli mukana yhtenä päivänä. Muuten säilytimme sekä kameraa että puhelimia hotellihuoneen tallelokerossa. Tekee kyllä niin hyvää etääntyä hetkeksi kaikista laitteista ja maailman normeista ärsykkeistä. Vaikka tokihan huoneessa ollessamme makoiltiinkin sängyllä ja selailtiin instaa ja viestiteltiin kavereille lomakuulumisia.

Minulle tämä rantaloma oli todella erikoinen kokemus. Olen viimeksi ollut puhtaalla aurinkolomalla todella kauan sitten, yli kymmenen vuotta siitä on aikaa. Tällaisessa all inclusive -paikassa en ole ikinä ennen ollut. Olin aina ajatellut ettei minusta ole makaamaan auringossa päivätolkulla ja kulkemaan bikineissä ympäriinsä. Hah, todistettu vääräksi, sillä ensimmäisenä päivänä jo huomasin olevani kävelylenkillä pelkissä bikineissä. Kummasti se aurinko pehmentää aivot, ei vaan kun huomaa että sitä varten tällä lomalla ollaan, että otetaan aurinkoa ja kaikki muutkin ovat rantavetimissä. En ole myöskään hyvä uimaan, tai tykännyt muutenkaan paljon olla vedessä. Sekin muuttui paljon loman aikana. Nautin sekä meressä, että altaassa polskuttelusta ja jopa sukelsin!

 

Täytyy sanoa että all inclusive oli aika kiva myös uima-altaalla ja rannalla oleskellessa. Oli ihana käydä hakemassa kylmiä juotavia ja pieniä välipaloja aina kun siltä tuntui. Syömiset olivatkin yksi hämmentävä juttu tässä konseptissa. Ymmärsin kyllä että ruokaa on varmasti paljon, mutta sitä oli todella paljon! Taisimme käydä viikon aikana lounaalla vain pari kertaa. Aamiainen, lounas ja illallinen olivat buffet-tyyppisiä ja tarjolla oli kaikilla kierroksilla niin paljon erilaisia vaihtoehtoja että minulla meinasi tulla jo ähky ajatuksestakin. Tietysti syömisjutut ovat tärkeä osa ihanaa ja ylellistä lomaa, mutta juteltiinkin että vastuullisuuden kannalta oli vähän överiä. Pitääkö kaikkea olla niin hirveästi. Jos kuitenkin lähtee tällaiselle lomalle silloin tällöin niin mikäs siinä, saa ainakin nauttia ruoasta ja juomasta.

Muuten hotellissa oli oikein mukavanoloinen henki. Oli aika kiva kun ihmiset oikeasti hiukan pukeutuivat illalliselle. Oli itsekin ihana laittautua kuuman päivän jälkeen nätiksi.

Paitsi, että otettiin aurinkoa, heiteltiin frisbeetä ja pelailtiin pingistä ja ilmakiekkoakin. Sitten tietty käveltiin rantaa edes takaisin ja käytiin myös vuorella vähän tutkimassa kävelyreittejä. Ja arvatkaas mitä, tein myös jotain aika huikeaa (ainakin omasta mielestäni). Katsokaas..

Me käytiin paraseilaamassa (hieno suomennos). Eli siis kävimme liitelemässä tuolla taivaalla tuommoisen veneen vetämän varjon perässä. Siellä oli aika ihanaa eikä pelottanut oikeastaan ollenkaan. Varjo nousee ilmaan veneen kannelta ja sinne myös laskeudutaan, eli veteen ei joudu missään vaiheessa. Tällaiset kokemukset on ihan huikeita, etenkin tämmöiselle arkajalalle. Tässä samassa muuten mainitsen, että olen joskus kirjoittanut lentopelostani, no sitä ei paljon enää ole, tai ei ollenkaan. Mutta toki jos tulisi joku kova höykkyytys, niin kyllä sitteen panikoisin, mutta normaalit lennot eivät minua pelota enää ollenkaan. On kyllä jännä miten erilaisista peloista pääsee yhtäkkiä eroon kuin itsestään. Mutta takaisin matkaan…

Ihailin paljon tuota kasvillisuutta. Joka puolella oli viikunapuita, oliivipuita, laventelia ja muita hurmaavia kasveja. Ranta koostui pienistä kivistä, jotka olivat hioutuneet pyöreiksi. Ah, miten viehättävä paikka. Hotellin puutarhasta pidettiin tosi hyvää huolta, puutarhurit olivat siellä töissä joka päivä kastellen ja trimmaten.

Kaikenkaikkiaan ihanan tunnelmallinen paikka ja aivan ihana ihana loma! Viikko on minusta juuri sopivan mittainen aika tällaiseen lepoon, tarpeeksi pitkä, jotta ennättää totaalisesti rentoutua, mutta ei niin pitkä että aika ennättäisi käydä pitkäksi. Ja vielä yksi rahallinen huomio – minulla ei olisi mennyt yhtään rahaa koko viikon aikana, ellen olisi ostanut hotellin myymälästä uimatossuja, rantahattua ja huivia. Ja mitä viikon rantalomapakkaamiseen tulee – olimme molemmat pelkällä käsimatkatavaralaukulla ja hyvin pärjättiin. Onneksi olen saanut opetusta järkevään tavaran mukaan ottamiseen, mietin miksi sitä onkin joskus tullut kannettua liikaa tavaraa mukana.

Sen kummemmin emme Kroatiaan tällä kertaa tutustuneet. Se on sitten erilainen matka jolla seikkaillaan ja tutkitaan paikkoja. Meilläpä sellainen häämöttää jo ensi viikolla, rantaloman vastapainoksi lähdemme kaupunkilomalle, suuntana Kööpenhamina ja kolme ihanaa päivää siellä! On aika hyvä idea pilkkoa loma kahteen totaalisesti erilaiseen versioon.

Oletteko te olleet tällaisilla aurinkolepolomilla paljon ja mitä paikkoja suosittelette?

Comments are closed.