”kaupallinen yhteistyö Lotus ja Asennemedia

Voi miten monta kertaa on pitänyt kuvailla keittiötä blogiin. Keittiö on ehdottomasti minulle kodin sydän, hengailen siellä ihan muutenkin kuin ruokaa tehdessä tai syödessä. Tämä keittiö minusta oikein kodikas ja viihtyisä, vaikka sen suunnitteluun en ole ihan täysin voinut itse vaikuttaa. Se mikä on ollut parannettavissa kohtuullisin kustanuksin on tehty ja niin tästäkin keittiöstä on tullut ihan ok. Mutta tiedättekö, toimivuuden ja visuaalisuden lisäksi yhtä tärkeä (ellei tärkeämpikin) juttu minulle on keittiössä siisteys. Vaikka laajat tasopinnat houkuttelevat keräämään kaikenlaisia tavarakasoja ja pölyä, on kunnia-asiani pitää keittiö raikkaana ja puhtaan. Eikä se edes vaadi paljon aikaa tai vaivaa, vaan muutamat niksit ja päättäväisen mielen. Kun ryhtyy pitämään kodin paikoista huolen elämisen yhteydessä, huomaa ettei ikinä ole kaaosmaista suursiivoustarvetta.

Yksi tärkeimmistä asioista puhtaanapidossa on välineet, siivous jos mikä on välineurheilua sanon minä. Likaisella rätillä esimerkiksi voi nuhrustaa pintoja melkein enemmän kuin muutamalla tahralla. Tällä kiihkolla voitte olla varmoja, että olin aivan innoissani päästessäni tekemään yhteistyötä Lotuksen kanssa heidän uusien paperituotteidensa tiimoilta. Hyvän voi tehdä vieläkin paremmaksi, huomaan.

Tässä keittiössä on tosi paljon valkoista tasopintaa, eli pyyhittävää riittää, sen lisäksi paljon laatikoita ja kaappeja valkoisin ovin. Tahranatsille ihanteellinen paikka pitää puhtaana. Olen muuten luopunut ihan tavalllisista tiskiräteistä kokonaan. Kaikkein parasta on pyyhkiä pinnat talouspaperin tai kuivan mikrokuituliinan avulla, apuna hyvä keittiösuihke. Koska esimerkiksi ruoka- tai rasvatahroja ei kannata tietenkään pyyhkäistä millään muulla kuin paperilla. Vasta kun pinta on puhdas, siihen suihkutetaan keittiösuihketta ja se kuivataan. Eipä tule tunkkaiselta tuoksuvia keittiörättejä tuolla tekniikalla.

Lotukselta on tullut uusia yksittäispakattuja talouspaperiarkkeja. Näppärä paketti on helppo nostaa sinne missä paperia kulloinkin tarvitaan. Tässä taloudessa sitä tarvitaan monessa muussakin paikassa kuin keittiössä. Minulla on yksi tuollainen paketti esimerkiksi tuulikaapissa. Pyyhkäisen koirien tassut puhtaaksi paperilla tai saatan kuivata sateessa kastuneet kenkien päälliset.

Kylppäriinkin vein yhden paketin, sillä tämä talouspaperi ei nukkaa, joten sillä saa näppärästi kuivattua peilin tai lasin. Käytän paperia usein myös meikatessani, lasken sen päälle pensselit tai tuputtelen liiat puuterit paperille ja tietysti pyyhin sormia paperiin jne.

Palataanpa keittiöjuttuihin. Olen erityisen tarkka hanan ja altaan ympäristöstä. Vesi tuhoaa hyvin pian hanan ja silikonit juuri tällä alueella. Kuivaan aina kaikki vesiroiskeet heti pois, se ei todellakaan ole suuri vaiva, mutta pitää keittiön ihan uuden veroisena. Haluan kunnioittaa kotiani, joka on elämän suurin hankinta, miksen pitäisi paikoista huolta mahdollisimman hyvin.

 

Tiskaukseen ja ruoanlaittoonkin talouspaperi on tärkeä apulainen. Esimerkiksi pyyhkäisen paistinpannun aina ennen pesua paperilla puhtaaksi, on turha huuhtoa ylimääräisiä rasvoja viemäriin ja pannun pesu sujuu muutenkin mukavammin ilman turhia möhniä.

Ja tiedättekö että lieden puhdistus sujuu loistavasti pelkän veden ja talouspaperin avulla. Talouspaperi kannattaa kastella ihan läpimäräksi, että liesitaso on todella kostea, näin se pääsee likoamaan. Sitten märkää tasoa pyyhitään paperilla, lika liukenee hyvin tällä menetelmällä.

 

Lopuksi kuivaus ja kiillotus kuivalla paperilla. Samaan syssyyn tietysti ruoan laiton jälkeen pyyhin myös taustan kaakelit paperilla, siinä käytän apuna keittiösuihketta, joka poistaa rasvaa.

Lotuksen uusi paperi on muuten tosi loistava tällaiseen siivoukseen. Se on tavallista talouspaperia lujempi ja sen voi vaikka kastella ja rutistaa.

Lieden ympäristössä rasvaa kertyy tosi paljon. Sitä helpommalla kuurauksessa pääsee, mitä näppärämmin jaksaa rasvan poistaa – eli heti. Onhan puhdas ja kiiltävä taso aika kiva.

Tällä kertaa muuten nuo kuvan pannun rasvat tulivat toisen aamiaisleivistä, sinne paistoi munat ja sulatti juustot. Ja katsokaas miten servetin näköinen tuo valkoinen taitettu talouspaperiarkki on. Käytämme siis näitä myös arkiservetteinä.

Lotuksen uusi pakkaus on hygieeninen, sillä se suojaa lialta ja vedeltä papereita. Eikä tällaisten pakettien kanssa tarvitse miettiä talouspaperitelinettä, etenkään kun näitä papereita mielellään sijoittelee kotona muuallekin kuin keittiöön. Pakkauksia on useissa erilaissa kuoseissa, näiden minun pastellinsävyisten versioiden lisäksi esimerkiksi tyylikkään mustana ja valkoisena. Ja kyllä, paperin vetäminen yhdellä kädellä onnistuu vaivattomasti, ihan viimeiseen arkkiin saakka. Yhdessä paketissa on 75 arkkia, joten paketilla pärjää pitkään.

Täältä kotoa löytyy muuten myös virallinen talouspaperin kestävyystestaaja. Lettunen on pienestä saakka rakastanut paperin repimistä. Tällä kertaa hänelle tarjottiin uutta talouspaperia repimistarkoitukseen. Eipä lähtenyt tästä paperista pienenpientä silppua kuten normaalisti ja vetääkin sai tavallista kovemmin. Lettunen hyväksyi.

Kiitos kun piipahditte mukana meidän keittiön arjessa. Tykkään paljon erilaisista kodinhoitoon liittyvistä jutuista ja kirjoitan niistä mielelläni tänne blogiinkin. Lopuksi muuten vielä Lotuksen uusista papereista toinen huippuvinkkaus. Olettekos jo bonganneet kaupoista hylsyttömän wc-paperin. Lotus Smart wc-paperi on koottu nerokkaasti tiukalle rullalle, joka ei tarvitse koossa pysyäkseen ollenkaan hylsyä. Näissä paperirullissa on myös tuplamäärä arkkeja, joten yksi rulla kestää käytössä pidempään. Jes pienille arkea helpottaville uutuuksille.

Mahtavia talouspaperivinkkejä löytyy myös Natan ja Maj:n blogeista. Onkos teillä jakaa jotakin omia arjen niksejä, näitä on aina niin kiva kuulla.

Comments are closed.