”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Iittala

Etenkin viime aikoina olen kaivannut päiviini hengähdystaukoa ja harmoniaa. Kun ajatukset käyvät jatkuvasti ylikierroksilla elämässä tapahtuvien muutosten ja uusien haasteiden myötä, on pakko välillä pysähtyä ja rauhoittua. Olen kyllä hyvä ottamaan omaa aikaa ja se on minulle tärkeää. Iittala pyysi minua kertomaan mikä tuo minulle harmoniaa elämään, no muutama yksinkertainen juttu sitä riittää tuomaan.

 

-selkeys ja seesteys kotona-

Ainakin siisti koti on ehdoton edellytys sille, että voin rauhoittua. Jos ympärillä on kaaos, en voi rentoutua, silloinkaan kun hetki olisi muuten otollinen. Joskus vietin tosi paljon aikaa itsekseni makkarin sängyllä. Tykkäsin lukea lehtiä ja katsella ikkunasta pihalle. Makuuhuone on ollut aina lempipaikkojani tässä kodissa. Rakastan puhtaita lakanoita ja pehmeitä tyynykasoja, joihin nojailla. Vieläkin koen suurta rauhallisuutta tässä huoneessa. Nukkumisen lisäksi täällä haaveilen ja rauhoitun. Yleensä seurana on pino lehtiä ja jotain pientä naposteltavaa.

Tiedättekö, että vaikka katsomme usein iltaisin sarjoja tai muuta, niin teemme sen olohuoneen puolella. Jotenkin on kivempi mennä sitten sänkyyn ihan vain nukkumaan, eikä ns. torkkua tietokoneen äärellä ja hivuttaa se varovasti lattialle. Mielummin torkahdus sohvalla, iltapesu ja sitten pujahdus peiton alle. Makuuhuone on kiva pitää elektroniikkavapaana (paitsi puhelin).

Kun mainitsin erittäin tärkeäksi harmonian luojaksi siistin ja järjestelmällisen kodin, niin päästäänkin kurkkaamaan meidän eteiseen. Iittalan Vakka-laatikot ovat löytäneet paikkansa eteisestä, ne toimivat laskutasona mutta myös säilyttiminä, kannen alle on nopea sujauttaa ajelehtivat lompakot, avaimet ja muut. Niiden lisäksi IittalaxIssey Miyake -kokoelman kassit ovat ihania järjestyksen pidossa, niin mukana kannettaville jutuille, kun vaikkapa säilömään talven huiveja, pipoja ja hanskoja. Laukkuja on kahta kokoa. Suurempi on mitä mahtavin vaikkapa viikonloppukassina tai päivinä, jolloin pitää kantaa mukana iso määrä tavaraa. Pienempi koko taasen on osoittautunut omassa arjessa juuri täydelliseksi työlaukuksi.

Sujautan usein tuohon kassiin pienemmän olkalaukun ja sen lisäksi vielä kannettavani, jota kuljetan nykyään päivittäin töissä. Kevyt ja luja laukku on todella miellyttävä käytössä. Nuo kolmiulotteiset pliseeraukset tekevät siitä hurjan tyylikkään. Arvaatte varmaankin, että uusi tumman beige sävy on kovasti mieleeni. Kokoemassa myös uusia sisustustekstiileitä herkässä viljan sävyssä, tabletteja ja tyynynpäällisiä – aivan ihania.

Ja se järjestys on oltava myös laukun sisällä. Siinä myönnän olevani huono ja joskus suutahdan itselleni kaivaessani kadonnutta huulirasvaa laukun pohjalta. Iittala X Issey Miyake -sarjassa on kaksi eri kokoista pussia, kuvassa suurempi koko. Nämä ovat itsessään ohuita ja kevyitä, joten eivät vie laukussa tilaa. Nyt olen järjestänyt vihdoin kantamani pikkutavarat pussukoiden avulla ojennukseen. Pienempi pussukka mahtuu hyvin pienikokoiseenkin olkalaukkuun.

-käytännöllisyys lisää harmoniaa-

Arvostan arjessa tosi paljon käytännöllisiä ulkovaatteita ja asusteita. Liikun paljon asioilla työn puitteissa, se tarkoittaa autosta nousemista ja tavaroiden kanniskelua. Silloin on tärkeää että voi napata mukaansa asiat ja heittää laukun huolettomasti takapenkille. Muutenkin pyrin järjestämään arkiasiani käytännöllisiksi, koski se sitten kotia tai toimiani.

Tykkään tässä laukussa sen hienostuneesta designista. Vaikka kyseessä on kangaskassi, on se silti ylellisen laukun veroinen. Ohut nahkahihna ja kaunis kangaspinta tekevät siitä tyylikkään.

-visuaaliset kohohokohdat-

Organisoidun ajattelutavan lisäksi harmoniaa luovat kauniit asetelmat ja näkymät kotona. Vaihtelen usein pienesineitä ja ilahdun valtavasti kun katselen ympärilleni ja näen kauniita yksityiskohtia. Kodin selkeys on avainasia sille, että tällaiset esillepanot pääsevät oikeuksiinsa ja että ne tuottavat harmoniaa sekavuuden sijaan. IittalaxIssey Miyake -sarjan maljakko on suosikeitani, sillä poimin usein luonnosta oksan tai ostan yksittäisiä kukkien oksia. Ilmavan ohut lasi tekee maljakosta henkäyksen hennon. Nyt lisäsin tämän sarjan kokoelmaani myös tuon superkauniin syvän vihreän lautasen, jota olen ennättänyt käyttää itse tarkoituksessaan, eli ruokien tarjoiluun, mutta myös alustana asetelmassa.

Tällaiseen kaamosaikaan sopii erityisen hyvin harmonian järjestäminen elämään. Jos jaksaa hetkeksi keskittyä ja miettiä miten voisi organisoida pikkuasioita paremmin, varmasti sillä on vaikutusta henkiseen jaksamiseen.

*kuvissa näkyvät Iittalan tuotteet saatu osana vuosiyhteistyötä

Comments are closed.