Sisustusterkkuja maanantailta – olen nimittäin lueskellut viikonlopun aikana blogikollegojen ajatuksenvirtaa sisustustrendeistä ja niihin liittyvistä vastakkainasetteluista ja aitouden pohtimisesta. Tiedätte, että minä arvostan aitoja materiaaleja ja aitoja tuotteita. Olen intohimoinen siinä asiassa josta tiedän paljon ja toivon, että voisin saada toisetkin ymmärtämään sisustamisesta ja materiaaleista enemmän. Siksi rakastankin olla Koodissa töissä, on niin ihana jutella asiakkaiden kanssa näistä jutuista. Olen kaivannut tuota tämän vuoden aikana.

Mitä sitten tulee suhtautumiseeni toisten laminaatteihin tai muihin ns. ei luonnonmateriaaleihin. No, minusta jokainen tuntee oman kotinsa ja tarpeensa aika hyvin. Ehkä materiaalitietous ei ole ammattilaisen tasoa tai käyttökokemusta ei ole joistakin jutuista. Mutta minusta kuitenkin jokainen saa tehdä valintansa parhaaksi katsomallaan tavalla ja toivon että valinta osoittautuu hyväksi. Enkä halua määrittää ihmistä minkään materian mukaan. Olen joskus sanonut jossain haastattelussa, ettei ihmisen empatiakykyä määritellä visuaalisten asioiden perusteella. Näin ajattelen vahvasti, jos sinulla on laminaatti tai kestoripset, ei se tee sinusta epäaitoa ihmisenä. Nyt puhutaan kuitenkin vain ”tavarasta”.

Mutta olen sitä mieltä, että jos jotain asiaa rakastaa ja siitä tietää paljon, on niin innokas ”auttamaan” toisia saamaan myös lisää tietoa ja kokemuksia. Mutta visuaalisissa asioissa se voi joskus olla vaikeaa, koska kuitenkin on kyse henkilökohtaisesta mausta. Sen olen oppinut työssäni sisustussuunnitelmia tehdessäni, että en voi orjallisesti noudattaa minun makuani, vaan on opeteltava arvostamaan kaikkea materiaa ja perustamaan valinnat visuaalisesti onnistuneeseen kokonaisuuteen.

On muuten myös taito tuoda omat näkemykset esille ja silti hyväksyä toisten erilaiset ajatukset. Ja hei, musta on ihanaa että syntyy keskustelua. Kenties jokaisen kirjoituksesta oppii itsekin lisää – jaa tuo ajatteleekin noin – se on parasta mitä voi saada. Tämä nyt on mennyt karrikoidusti vähän vastakkainasetteluksi, laminaatti vs. parketti. Molempi parempi.

Onneksi kyse ei ole kuitenkaan vakavista asioista, vaan ihanista. Koska visuaalisuudesta oppii aina lisää ja kaunista ympäristöä on aina mahtava luoda. Monelle kodin sisustaminen on terapeuttista vastapainoa kiireiselle työ- ja perhe-elämälle. Kaunis ja hoidettu koti on taatusti mielenterveydelle posiviivinen asia.

Nämä kuvat on napattu Sisustuksen Koodista. Eikö ihania värimaailmoja! Kuvat on napannut poikaystäväni, hän oli tehokas sillä aikaa kun minä puuhasin työhommia.

Tässä vielä teille luettavaksi aiempi kirjoitukseni aiheesta ja lisäksi muutamia muiden blogikirjoituksia liittyen tähän intohimoiseen sisustuskeskusteluun:

Valkoinen Harmaja

Coffee Table Diary

Design Wash

Home Via Laura

Mitä sinä ajattelet näistä sisustusjutuista, olisi kiva kuulla ajatuksianne!

Comments are closed.