Taas on yksi ihana kesäinen pitkä viikonloppu takana. Me ollaan hengailtu kavereiden kanssa ja sunnuntaina lähdettiin parin päivän minilomalle Tallinnaan. Voi kuulostaa aika hassulta, mutta en oikeastaan ole koskaan ennen käynyt Tallinnassa, ellei lasketa yhtä todella kauan sitten tehtyä pikapyrähdystä. Mutta siis minulla ei ollut periaatteessa mitään kokemusta siitä millainen paikka Tallinna onkaan. Olen tietysti ihaillut muiden kuvia sieltä ja kuullut paljon tarinoita ja kehuja.

Yövyttiin yksi yö Hotelli Palacessa, joka osoittautui oikein kivaksi hotelliksi. Joka paikassa on ollut sperkuuma ja olikin ihana saada kellahtaa viileisiin lakanoihin suihkun jälkeen. Pitkä päivä kuumassa auringopaisteessa oli aivan ihana toki, etenkin kun olin aivan huumassa kaikesta kauniista ja viehättävästä mitä nähtiin. Mutta se tunne kun pääset suihkuun ja kietoudut valkoiseen puhtaaseen kylpytakkiin ja hotellihuoneen ilmastointi tarjoilee viileää raikasta ilmaa.

Sunnuntaina oli keskustassa aikamoinen tunnelma, kun tuossa kuvan aukiolla oli suuri valkokangas ja ihmiset olivat kokoontuneet katsomaan jalkapalloa. Samoin kaikissa ravintoloissa oli tungokseen asti ihmisiä seuraamassa jännittävää peliä. Me vaan käveltiin ympäriinsä ja nautittiin.

En muista olisinko koskaan ollut niin kuumissani kuin nyt. Päälle valikoitui kyllä ihan mainio asu, valkoinen ohut t-paita ja kepeä hamonen ovat juuri parasta helteellä. Tosin tossut ilman sukkia ja pitkät kävelyt eivät olleet se ihanteellisin kombinaatio – nyt parantelen jättimäisiä kantapäärakkuloita.

 

Maanantaina käveltiin Telliskiven alueelle. Se on tuollainen vanha tehdasalue, jossa on ihania ravintoloita ja pikkuputiikkeja. Voisin kuvitella että iltaisin siellä on aivan ihana fiilis. Ei maltettu olla kuvailematta tuota raffia ympäristöä, jotenkin on kivointa kuvata tuollaista teollista ja rouheaa paikkaa. Itse asiassa sunnuntaina meidän matkakamera – Olympus sai lepäillä hotellihuoneessa. Joskus vaan täytyy keskittyä toiseen ja hetkeen eikä olla koko ajan kuvailemassa. Tosin saatoin pommittaa instassa stooreja eetteriin.

Kaipaisin enemmän tällaisia mestoja tänne Turkuunkin, tai ihan mihin vaan. Nyt on kyllä tullut todistettua, että tällä hetkellä ihmiset jaksavat lähetä viettämään aikaa ravintoloihin ja muihin mielenkiintoisiin kohteisiin, vaikka hitusen keskustan liepeillekin.

F-Hooneessa Telliskivessä oli aivan ihana tunnelma. Katselin kaihoten vitriinissä olevia leivonnaisia, mutta kylmä juoma vei voiton kun masussa oli vielä hotelliaamiaisen herkut. Kiva cool mesta kerrassaan.

Kurkittiin myös viehättäviä pikkuputiikkeja, mutta tällä kertaa ei löydetty mitään jota olisi jaksettu kanniskella kuumassa.

Tiesittekö että tykkään autoista. Niitä on kiva bongailla, vaikken oikeasti tajuakkaan autoista juuri mitään. Tuommoinen olisi kuitenkin oikein kiva, kivempi kuin urheiluauto..

Tallinnassa oli myös aivan ihania istutuksia. Paljon sekalaisia rykelmiä erilaisia kukkia ja toisaalta myös paljon tuommoisia heinäistutuksia. Näyttää tosi kivalta kun on rohkea ja tekee runsaita yhdistelmiä.

Olipas ihana matka kerrassaan! Seuraavaksi suunnataan tästä rannalle, meillä on siellä kaveripiknik porukalla…

Comments are closed.