Vaikka sisähommat kotona ovatkin olleet täysin seisahduksissa kesän takia, on pikku hiljaa paikkoja saatu entrattua. Nyt projektina on työhuone, joka siirtyi talon suurimpaan makuuhuoneeseen. Se on toiminut ennen telkkarihuoneena. Tässä tilassa oli Eilersenin mukava sohva, paljon tekniikkaa ja videotykki. Jäljellä on vielä vaaleanharmaaksi maalattu ”valkokangasseinä” (Tikkurila H499) jonka eteen olen nyt koonnut Stuan Sapporo-hyllystöstä senkin, tuon hyllyn osia löytyi vielä varastosta. Joskus edellisessä kodissa siitä on ollut iso koko seinän kokoinen kirjahylly ja nyt tuota hyllystöä on purettu osiin ja niitä löytyy monesta paikkaa täältä kotoa.

Mietittiin ensin makuuhuoneen siirtämistä tähän, koska huone on kivan suuri. Mutta jotenkin viihdymme nykyisessä makuuhuoneessa, vaikka tässä tilaa olisi ollut enemmän. Miksei työhuone voisi olla talon suurimmassa makuuhuoneessa.. Olen halunnut pitkään sijoittaa työpöydän keskelle huonetilaa ja tässä se onnistuu hyvin. Jossain vaiheessa tulevan syksyn aikana maalataan uusiksi tämä huone ja vaihdetaan tilalle vielä suurempi pöytä.

 

Kunhan nyt saadaan tämä koko työhuone järjestykseen (seinustoilla on vielä tavaraa jotka eivät kuulu tänne), niin pöytätietokone siirtyy tuohon työpöydälle. Nyt olen keräillyt siihen kaikkea sekalaista sälää. Ehkäpä täytyy tehdä karsinta kaiken työpöytätarvikkeenkin suhteen, koska kaikkia ei tule käytettyä, vaikka nättejä olisivatkin. Toisaalta yhdellä seinustalla on avohylly, johon saa mukavasti säilytyslaatikoihin erilaisia kuvausrekvisiittoja ja somisteita. Senkin takia suuri työhuone on kiva, sinne saa säilöttyä epämääräisiä, mutta tarpeellisia juttuja.

Tuonne hyllystölle järjestin asetelman Menun kaariesineestä (mikä se oikein on), muutamasta kaapista löytyneestä esineestä ja viikunapuusta. Olen ihan rakastunut tuohon kasviin ja roudaan sitä ympäri kotia, en osaa päättää mihin sen lopulta asettelisin. Ehkäpä täytyy ostaa yksi tai kaksi lisää tuollaisia.

Tämä oli nyt ensivilkaisu huoneen tunnelmiin. Odotan kyllä innolla että päästään kunnolla remppaamaan tämäkin tila valmiiksi. Sitten teen kunnollisen esittelykierroksen tottakai. Vielä emmitään seinävärejä – kiinnostaisi maalata itään päin oleva hämärä huone tunnelmallisen tyyliseksi, toisaalta valkoinen raikkauskin kiinnostaa. Katsotaan mihin syksyn tullen päädytään, nyt totutellaan tilaan ensin.

Kivaa viikonloppua!

Comments are closed.