”kaupallinen yhteistyö LG Electronics”

Postailin teille äskettäin oman pyykkihuoltoni mullistuksesta, eli uudesta pyykinpesukoneesta. LG:n TwinWash on ihana ja sen täydentäjäksi sain kokeiltavakseni toisen pyykkihuoltoa mullistavan laitteen LG Styler -höyrykaapin. Jokaiselta varmasti löytyy paljon sellaisia vaatteita, joita ei voi joko ollenkaan pestä pesukoneessa tai mielellään ainakaan liian usein, mutta ne on mukava saada raikastettua. Esimerkiksi tällaisiin tilanteisiin Styler-höyrykaappi on suunniteltu. Se toimii samalla myös kuivauskaappina ja vaikkapa housuprässinä.

Tässä esimerkkinä itseltäni yksi lempimekoistani, jonka materiaali on helposti kutistuvaa viskoosia. Välttelen mekon pesemistä viimeiseen asti, mutta mielläni raikastan sen käyttökertojen jälkeen. Stylerissä on henkaripaikkoja, joihin vaatteet ripustetaan ja valitaan sopiva ohjelma. Raikastusohjelman jälkeen vaate on hyvän tuoksuinen ja rypytön, kaapissa vaatteet oikenevat samalla, eikä niitä tarvitse erikseen silitellä.

Kaapin mukana tuli myös tuoksupusseja, joita voi lisätä mikäli haluaa tekstiileihin mietoa hyvää tuoksua. Näitä ei ole suinkaan pakko käyttää, vaan ovat vain haluttaessa pieni lisäekstra. Itse olen toistaiseksi käyttänyt ihan vain vettä, jota lisäillään säiliöön aina tarvittaessa.

LG Styler -höyrykaapin pohjalla on vesitankki, josta muodostuva höyry yhdessä värisevien telineiden kanssa puhdistaa vaatteet poistaen pahat hajut ja rypyt. Höyrytyksessä muodostunut vesi kerääntyy sitten toiseen säiliöön. Tähän laitteeseen ei tarvitse erikseen mitään kosteudenkestävää paikkaa, vaan kaapin voisi sijoittaa vaikka makuuhuoneen nurkkaan.

-poistaa tekstiileistä allergeeneja-

LG Styleriin voi omalla älypuhelimella ladata lisää yksilöityjä ohjelmia riippuen siitä, mitä haluaa kuivata tai raikastaa. LG:n TrueSteamTM-höyryteknologia poistaa 99,9 prosenttia kaikista allergeeneista, kuten siitepölystä, pölystä ja lemmikkien karvoista. Koiraperheessä, jossa vielä on allergiaa, siis todella hyvä juttu.

Styler toimii myös kuivauskaappina. Esimerkiksi kauluspaidat ripustamme höyrykaappiin kuivumaan, eikä niitä tarvitse kuivatuksen jälkeen silittää, sillä höyryn ansiosta ne siliävät samalla kun kuivuvat. Todella ihana toiminto, sillä en mitenkään erityisesti rakasta kauluspaitojen silittelyä.

Villapaitahulluna olen myös iloinnut höyrykaapista neuleiden raikastajana. Pehmoiset neuleet taittelen hyllylle, samoin tuossa hyllyllä ollaan raikastettu kenkiä. Talven aikana varmasti monet pipot ja kaulahuivit pääsevät myös höyrykäsittelyyn. Ja eilen kaapissa raikastettiin villakangastakkeja, miten ihana saada ne raikkaiksi ja käytöön.

Stylerin ovesta löytyy myös housuprässi, sitä en ole vielä ennättänyt testailla, mutta minulla on sopivasti yhdet villakankaiset housut, jotka otin juuri esille ja aionkin raikastaa ja prässätä ne seuraavaksi tuossa. Tällaiset raikastus- ja höyrytystoiminnot ovat niin nopeita, että ne ennättää tehdä vaikka aamusella ennen töihin lähtöä. Nopeimmillaan freesaus vie vain n. 20 minuuttia.

Meillä on muuten tuo toinen raikastanut farkkuja ja työpaitojaan kaapissa. Itse en ole vielä farkkuja tuonne laittanut, mutta kuulemma erittäin kätevää, sillä mehän tiedämme ettei farkkuja kannata pestä turhan usein. Meillä kävi LG:n tuoteasiantuntija kertomassa tästä kaapista ja hän sanoi, että hänen omat teini-ikäiset lapset tykkäävät laittaa esimerkiksi huppareita ja muita raikastukseen, eli pyykkiä tulee hitusen vähemmän.

Vieläkin äimistelen sitä, miten tällaisia hienoja laitteita onkaan keksitty. Aremmille tekstiileille pystyy LG Stylerin avulla tekemään kotioloissa huoltotoimenpiteet, jotta tekstiilit säilyvät hyvinä ja raikkaina. Plussaa myös kaapin kompaktista koosta, se ei vie tilaa kuin noin 40 cm leveyssuunnassa ja 60 cm syvyyssuunnassa. Meillä paikka löytyi kodinhoitohuoneen nurkasta, mutta kuten sanoin, tämän voi sijoitella kotona mihin vaan tilaan, miksei vaikka vaatehuoneeseen tai tosiaan makuuhuoneen kaapiston yhteyteen. Ulkonäkö miellyttää, kokovalkoinen minimalistinen laite ei hyppää silmille, käyttövalikkokin näkyy vain koneen päällä ollessa.

Kahden hengen taloudessa LG Styler on jo lunastanut paikkansa ja voin vain kuvitella miten kätevä tälläinen on esimerkiksi lapsiperheen pyykkihuollossa.

Jälleen kerran totean, että kodinhoidon helppous on kiinni erityisesti järjestelmällisyydestä, mutta sitä helpottaa huomattavasti nykyaikaisilla laiteilla.

Intoa kotitöihin toivottelen, ne ovat loppupeleissä aika mukavaa ja rentouttavaa puuhaa, kun oikein asennoituu.

Comments are closed.