”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Holvi

Tällä kertaa Holvi-yhteistyön haastattelukierroksella vieraillaan viehättävässä kukkakaupassa. Turussa sijaitseva Pasadena on jo pitkään ollut kaupunkilaisten yksi suosikkikukkakaupoista. Nyt yritystä luotsaa hurmaava Janette. Kävin juttelemassa Janeten kanssa yrittäjyydestä ja tietysti kukista ja viherkasveista. Tämä nainen on niin innostava, että lähdin kaupasta pää täynnä ideoita oman yrityksen suhteen ja tietysti kainalossa upea kukkakimppu.

Sananen vielä tämän postauksen yhteistyökumppanista; Holvi on uudenlainen yrittäjän taloudenhallinnan palvelu. Holvi on myös kätevä apuväline yrityksen taloushallinon järjestelyyn. Palvelusta löytyy yritystilin ja Holvi Business Mastercard -maksukortin lisäksi esimerkiksi laskutusohjelma, jonka avulla pystyy reaaliajassa valvomaan maksuja. Tai Holvi on kätevä apuväline verkkokaupan pyörittämiseen ja vaikkapa tositteiden käsittelyyn.

Mutta mennäänpä asiaan – jutellaan Janeten kanssa.

Miten sinusta tuli yrittäjä

Olen toisen polven kukkakauppias; sanonkin aina että olen kasvanut kukkakaupassa. Äitini on pitänyt Pasadenaa vuodesta -83 ja minä olen tullut tänne töihin vuonna -89. Viime vuonna heinäkuussa ostin äidiltä liiketoiminnan hänen jäädessään eläkkeelle.

Minkälaista on luotsata perinteikästä ja tunnettua liikettä

Alussa, vaikka sanoinkin että olen kasvanut täällä, ei ensin ymmärtänyt minkä vastuun sitä oikein otti yrittäjyyden myötä. Tietysti olen nähnyt vuosien varrella Pasadenan kaikenlaiset hetket, niin hyvät kuin huonommatkin. Mutta on ihan hyvä ettei etukäteen ajattelekkaan liikaa uhkia, vaan keskittyy ainoastaan mahdollisuuksiin. Yrittäjäksi lähtemiseen vaaditaan uskoa ja positiivisuutta, niistä saa voimaa sitten eteen tuleviin huonompiinkin hetkiin. Oli kuitenkin kunnia-asia että sain jatkaa tätä perinteikästä perheyritystä. Asiakkaille muutos ei näy paljoa, tein vain pienen pintaremontin myymälässä, niin yrityksestä tuli minun näköiseni. Vei kyllä hetken että ymmärsin etten ole täällä enää vain töissä, mutta kun kaikki alkoi näyttää omalta, tunsin että tämä on minun yritykseni ja olen tästä ylpeä.  Minulla on hyvä tiimi ja se on todella tärkeää, yksin en tähän pystyisi.

Minkälaista on olla yksin yrittäjänä

Tuntuu hyvältä, ei tarvitse selitelläkenellekkään mitään ja kannan itse vastuun päätöksistä. Se oli ihan alusta asti selvää minulle, en edes miettinyt muuta vaihtoehtoa. Tietysti jo toimiva yritys on hyvä pohja, toki tulee hiljaisia hetkiä ja silloin pitää miettiä mitä voi tehdä paremmin. Mutta luotan että kaikki toimii ja teemme täällä aina parhaamme. Mutta jos olisin aloittanut tyhjästä olisi näkökulma varmasti erilainen.

Miten kukkakauppaa voi uudistaa ajassa

Koko ajan pitää miettiä mitä seuraavaksi. Jos lähtee luottamaan siihen että tekee miten aina on tehty, pysähtyy fiilis helposti. Yrittäjänä on tosi tärkeää seurata aikaa ja trendejä. Vaate- ja sisustustrendit vaikuttavat kukkakauppaankin. On kaksi tilannetta jolloin tullaan kukkakauppaan; elämän isojen asioiden äärellä ja toinen on visuaalinen puoli, jolloin erityisesti ajan trendit näkyvät täällä. Tietysti trendit vaikuttavat jollain tavalla myös tunnesidonnaisiin kukkahankintoihin.

Miten paljon käytät aikaa yrityksen hallintoon

Jos pilkon hallinnon työt päivää kohti niin varmasti tunti-kaksi päivässä menee näihin hommiin. Minulla on onnellinen tilanne, sillä minulla on täällä toimistoapulainen, joka hoitaa esimerkiksi laskutusasioita. Hän hoitaa asioita mitä moni yritäjä tekee itse. Toki käytämme myös nykyaikaista hallinnon palvelua apuna, vaikka suuri osa toimintaa onkin vielä perinteisen tavan muotoista.

Holvin avulla yrittäjän pakolliset paperityöt on vaivatonta pitää hallinnassa. Holvi sisältää kaiken pienyrittäjälle tärkeän tiedon reaaliaikaiseen taloustilanteen hallintaan, tulo- ja menoliikenne on aina ajan tasalla ja tarkistettavissa. Tiedät myös mihin arkistoit tarvittavat dokumentit ja kuitit. 

Miten nykyaika näkyy perinteisessä kivijalkakukkakaupassa

Meillä on myös verkkokauppa joka on käynnistynyt mukavasti. Etenkin viikonloppuna tehdään tilauksia ja niitä toimitellaan alkuviikosta. Verkkokauppa on osa tätä päivää ja haluamme palvella myös verkossa asioivia asiakkaitamme.

Holvista löytyy valmiina helppokäyttöinen verkkokauppasovellus. Oman kaupan luomiseen sinun tarvitsee lisätä vain kuvat ja tiedot tuotteista. Holvi-palvelun käyttäjänä kaikki maksutavat sisältyvät automaattisesti verkkokauppaan. 

Mitä teet vapaa-aikana ja ajatteletko työtä

Toki ajattelen – kun selaan instagramia, luen lehtiä tai katson telkkaria. Haluan miettiä voinko kokeilla jotakin ideaa töissä. Mutta minulla on myös hevostalli, jossa vapaa-aika kuluu tehokkaasti. Siellä pääsee hyvin eroon kaikesta stressistä – kun tekee tallitötä, käy ratsastamassa ja hellii hevosia. Sitten tietysti perheen parissa vietetty aika on tärkeää.

Näkyykö viherkasvi-innostus hyvin kukkakaupassa

Näkyy! Leikkisästi nimesimme kuluttajat ryhmiin. On viherkasviurheilijat, jotka keräävät erilaisia kasvilajikkeita, he tietävät hurjan paljon kasveista, jopa  enemmän kuin me. Onkin kiva kun täältä joskus löytyy uusia lajikkeita keräilijöille. Sitent on sisustajat, jotka hakevat kotiin kivan näköisiä sisustuksellisia kasveja. Kolmas ryhmä on se joka hakee terveysvaikutuksellisuuden takia kasveja. Mutta meillä valtaosa hankkii kasveja sisustusmielessä. Silloin kasvia mietitään kokonaisuutena ruukkua myöten. Aina on myyty paljon kasveja muttei kyllä näin paljon.

Kasvit tekevät hyvää huoneilmalle ja niiden hoito on terapeuttista – se poistaa tutkimusten mukaan hyvin stressiä.

Minkälaisia leikkokukkia ostetaan eniten

Onnittelukimppuja tietysti, mutta toki myös irtokukkia kotiin omaksi iloksi. Kun tänä päivänä ostetaan itselle kotiin kukkia, valitaan erityisesti irtokukkia. Leikkokukat tuottavat iloa, yksikin oksa tuo piristystä kotiin. Nykyään myös onnittelukimput ovat rennompia ja luonnolisempia.

Trendit leikkokukissa

Luonnollisuus ehdottomasti. Myydyimpiä on heinätyyppiset kasvit, marjaoksat ja luonnokukkia muistuttavat kukat. Siten on suosikkijutut – esimerkiksi pionia monet haluavaisivat ympäri vuoden, mutta suosittelen nauttimaan siitä sesonkiaikana, silloin hinta ja laatu on kohdallaan. Kukissakin sesonkiajattelu on virkistävää, jos esim. pionia saisi aina, ei se ehkä olisi niin ihana.

Viherkasvien suosikit

Laidasta laitaan menee noin yleisesti, lisäksi viherkasveista luodaan erilaisia ryhmiä, silloin erilaisia lajikkeita sekoitellaan. Meillä ei mene paljoa oikein isoja ja valtavia kasveja, enimmäkseen suhteellisen pieniä kasveja. Tällä hetkellä suositaan paljon amppelikasveja, tuntuu että kaiken pitäisi vähän roikkua juuri nyt.

Viherkasvien hoitovinkit

Säännöllisyys on a ja o. Mun kotona kasvit saavat kerran viikossa vettä. Yleisin virhe on ylikastelu ja kasvit on liian pimeässä paikassa. Valo on tärkeää ja rytmitys. Mielummin kerralla runsaasti kastelua kun vähän vettä usein. Liika kastelu näkyy usein kasvin kellastumisena ja nuupahtaneisuutena. Kuivuus taas käpristää lehtiä ja niiden kärjet ruskistuvat.

Pitääkö leikkokukille laittaa virkistettä

Pääsääntöisesti juu. Virkiste pitää veden puhtaana ja jos oletetaan että kukan pitäisi aueta, niin kasvi tarvitsee energiaa että jaksaa aukaista terälehdet. Poikkeuksia on aina, kuten krysanteemi jos se on auki, niin ennemmin tippa klooria, joka pitää veden puhtaana.

Lopuksi Janette vielä huikkasi: Ostakaa kukkia!

Holvi-palveluun voit tutustua osoitteessa Holvi.com. Siellä on mahdollista avata oma Holvi-yritystili, jonka avulla pääset heti järkeistämään oman yrityksesi hallinnon yhteen palveluun. 

-Sain Holvilta alekoodin teille,  tästä linkistä voit tehdä tilauksen ja alekoodi on MUOTIMIELESSA. Alekoodilla saa 6 ilmaista kuukautta Grower tai Complete tilejä kun ne avataan 30.12.2018 mennessä-

Lue myös kaksi aiemmin tekemääni naisyrittäjähaastattelua:

Vieraana naisyrittäjä – Jutta Karihtala 

Vieraana naisyrittäjä – Raw BeautyComments are closed.