”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Viking Line

 

Minun on pakkoa sanoa, että olen ollut tosi iloinen päästessäni tekemään yhteistyötä Viking Linen kanssa. Me ollaan käyty aika usein laivalla, koska viihdytään siellä tosi hyvin. Vaikka saadaan toki olla yhdessä paljon ihan kotonakin, on siinä ihan erityistä kun lähtee merelle. Ensinnäkin en voisi enemmän hehkuttaa maisemia joita saa ihailla laivan matkatessa. En ikinä voi kyllästyä merimaisemaan.

Tällä kertaa pääsimme nauttimaan vuorokauden risteilyä Viking Gracelle. Meille oli varattu paljon erilaista ohjelmaa ja tekemistä. Ajattelinkin käydä tässä teille meidän risteilyohjelman läpi.

Kuvia on tosi paljon, koska en vain voinut karsia niitä liikaa. Joten istahdappa rennosti ja lähde fiilistelemään risteilykokemusta.

Grace lähtee illalla Turun satamasta ja heti hyttiin saavuttuamme saimmekin valmistautua illallista varten. Meille oli varattu pöytä Oscar á la Carte -ravintolasta, jossa me pääsimme maistamaan äyriäisvatia.

Koska äyriäisvati oli tilattu jo etukäteen, ohjattiin meidät valmiiksi katettuun pöytään. Aloitimme illallisen alkudrinkeillä, Hän valitsi GT:n ja minä laivan oman Oscar-cocktailin.

Täytyy sanoa että suu loksahti auki kun valtava äyriäisvati kannettiin pöytään. Siitä löytyi esimerkiksi hummeria, ostereita, katkarapuja ja herkullisesti valmistettuja simpukoita.

Ruokajuomaksi valitsimme suosituksen mukaista valkoviiniä. Se täydensikin annosta ihanasti. Olen muutenkin sitä mieltä, että jos ei ole erityisen taitava viineissä, kannattaa ottaa vastaan talon suosituksia.

Herkuttelimme meren antimista erilaisten lisukkeiden ja paahtoleipien kanssa. Tällainen syöminen on mukava tapa nauttia toisen seurasta kaikessa rauhassa. Sillä kuorimiseen ja maisteluun saa kulumaan kyllä hyvän tovin aikaa. Mutta se onkin yhteistä tekemistä ja rentoutumista.

Halusin vielä ikuistaa äyriäislautasen jälkeen nauttimamme jälkkärin. Vaikka masu oli täynnä, oli siellä tilaan pienelle herkulle. Valitsimme molemmat ahvenanmaan pannukakkua omenahillokkeella ja vaniljajäätelöllä. Nam.

Illallisen jälkeen päätimme jättää tällä kertaa drinksuttelut väliin. Suuntasimme ihanaan hyttiimme lepäilemään, sillä meillä oli ollut tuona päivänä aikainen herätys, koska piipahdimme aamupäivällä pikaisella Helsingin reissullakin. Hytissä oli saapuessamme odottelemassa hedelmälautanen ja kuohuviiniä, maisteltiin niitä vielä ennen nukkumaan pötkähtämistä. Uni kyllä maittoi pitkän päivän jälkeen kuohkeissa lakanoissa ja peitoissa. Tiedossa oli seuraavallekin aamulle erittäin aikainen herätys.

-viihde Viking Linella-

Noin muuten olemme yleensä nauttineet paljon Viking Linen viihdetarjonnasta. Meistä on ihana istuskella lasillisella ja nauttia musiikista. Erityisesti olemme matkoilla viihtyneet baarissa trubaduuria kuunnellen. Myös yökerhon livebändit ja heidän soittamat discoklassikot ovat olleet mieluisaa viihdettä. Viking Linella on aina ohjelmassa myös suosittuja artisteja, kulloisetkin esiintyjälistat voi tarkistaa tästä. Ja jos ohjelmallista risteilyä haluaa, niin Viking Linella löytyy paljon erilaisia teemaristeilyitä, miten olisi esimerkiksi ”Klassiset kuohuvat” -teema, tuolloin Viking Gracella pääsee tutustumaan tarkemmin kuohuvien juomien saloihin.

-aamiainen merimaisemissa-

Saavuimme aamutuimaan nauttimaan rauhallista aamupalaa jälleen Oscar-ravintolaan. Siellä oli hotellityylinen buffet-aamiainen. Aurinko paistoi näköalaikkunoista ja ihailimme aamuisia merimaisemia samalla kun nautimme erilaisista aamiaisherkuista.

Oli kyllä jotenkin niin ihanaa, että fiilisteltiin oikein miten hyvä idea tällainen risteily on vaikkapa jos haluaa juhlistaa merkkipäivää tai tietysti muuten vaan rentoutua yhdessä. Eikä ylellinen risteily ole huono idea kaveri/työ/harrastusporukallakaan. Aamupalalla näkyi paljon pariskuntia, mutta myös pieniä ryhmiä.

Aamupalan jälkeen meille oli varattu esittelykierros Gracen tax free -osastolla. Vaikka olenkin  monta kertaa ollut aikaisemminkin shoppailemassa tässä laivassa, sai valikoimasta ihan erilaisen kuvan kun ystävällinen Heini esitteli meille laivan tuotevalikoimaa.

Kosmetiikkapuolella Gracen uutuuksiin kuuluu hypetetty kosmetiikkasarja Benefit. Sitä ei ole saanut aiemmin suomesta ollenkaan. Sarja on erikoistunut meikkeihin, erityisesti kulmakarvoihin, Graceltakin löytyy Benefitin ”kulmakarvabaari”! Itsekin ostin Lontoon reissulta Benefitin kulmakarvapaletin. Oli muuten vaikea valita minkä tuotteen ostaa, kun vaihtoehtoja oli niin monta.

Tällä kertaa ostin itselleni testiin minikokoisia tuotteita – ripsivärin ja pohjustusvoiteen. Minusta on muuten tosi kiva, että on saatavilla pienempiä pakkauskokoja, niin voi testailla joitakin tuotteita kätevästi.

Heini oli järjestänyt meille myös pienimuotoisen muotinäytöksen. Tai oikeastaan hän kertoi, että laivalla järjestetään tarvittaessa ryhmille erilaisia esityksiä. Mallilla on kuvissa Tiger of Swedenin neule, Y.A.S.-merkkiset housut ja Lumin nahkalaukku. Meikki on tehty Benefitin tuotteilla.

Gracella on aivan ihana valikoima merkkivaatteita, oma lempparini on Samsoe/Samsoe. Olenpa myös ostanut monet pikkuhousut Victoria´s Secret -myymälästä. Miehillekin on tosi tyylikkäitä vaatevaihtoehtoja.

Saatiin Tax freessa maistella myös muutamia alkoholivaihtoehtoja. Maistelu on hyvä jos empii jonkun tuotteen makua. Hyvä ja henkilökohtainen palvelu on kunnia-asia Viking Gracella.

-design walk-

Tax free vierailun jälkeen pääsimme Design Walkille. Yleensä se järjestetään pienille ryhmille. Laivan sisustussunnittelusta on vastannut Vertti Kivi. Hänellä on ollut tavoitteena yhtenäisyys, joten koko laivan ympäri toistuu esimerkiksi samanhenkinen kuviomaailma erilaisissa yksityiskohdissa.

Valo on tärkeä osa täällä pimeässä pohjoisessa, niinpä laivalla on satsattu näyttäviin valaistusratkaisuihin. Lasiseinäisessä aulassa on näyttävät timantin malliset valaisimet, joiden värisävyjä saa muutettua haluttuun tunnelmaan.

Laivalla suositaan paljon kokolattiamattoja, sillä akustiikkaan ja miellyttävyyteen täytyy kiinnittää huuomiota. Kokolattiamatto eristää ja estää kaikuja ja kopinoita, lisäksi pehmoisen maton päällä on ylellinen kävellä. Myös katosta löytyy näyttäviä upotuksia ja muotoja, ne eivät ole ainoastaan visuaalisia ratkaisuja, vaan osa akustiikkasuunnittelua.

Design Walkilla kuulimme monien design-huonekalujen sunnittelijoista ja valmistajista. Lisäksi bongattiin laivan viinikellari, joka ei sijaitse kellarissa. Vaikka sisustuksessa on pyritty suosimaan mahdollisimman paljon kotimaisia valmistajia, löytyy Gracelta toki myös kansainvälisiä huippusuunnittelijoiden design-tuotteita. Tuosta kuvasta voi bongata ainakin Hayn nojatuolit.

Gracella panostetaan myös taiteeseen. Nyt esillä oli upeita luontoaiheisia valokuvia, erilaiset taidenäyttelyt ovat vaihtuvia. Ei kannatakkaan vaellella käytäviä ajatuksissaan, sillä seiniltä voi löytää mitä mielenkiintoisimpia juttuja.

Näiden aamun ohjelmanumeroiden jälkeen tuli nälkä. Pääsimme lounastamaan rennossa Franks´s ravintolassa. Siellä on erilaisia ruokapisteitä, joista voi tilata mieluisat syötävät, juomineen ja jälkiruokineen.

Minä valitsin lounaaksi tuhdin pekonisalaatin ja Hän otti mustaa makkaraa uuniperunalisukkeella. Jälkkäriksi söin bannoffea ja toinen valitsi panna cottaa. Ennätettiin myös lounaan aikana ihailla merimaisemaa. Kyllä ruokailupuitteet ovat ehdottomasti osa laivaelämystä.

-spa-

Tiedättekö mitä, Gracella on aivan ihana spa osasto. Siellä voi käydä nauttimassa saunasta ja altaista, samalla taas katsella rauhoittavaa näkymää merelle. Tietysti itsellen voi tilata erilaisia kauneushoitojakin ja löytyypä osastolta myös jäinen lumiluola. Mehän kokeilimme kauneushoitoja kun kävimme aiemmin piknik risteilyllä. Tällä kertaa meille oli luvassa yllätys – saimme nimittäin pariksi tunniksi käyttöömme laivan VIP-saunaosaston. Siellä saatiin ihan kahdestaan saunoa ja nauttia porealtaista. Herkkuina oli hedelmiä ja kuohuviiniä.

Voin kyllä rehellisesti sanoa, että tämä oli ehkä yksi ihanimmista kokemuksista mitä matkoilla olen kokenut. Koko risteily tuntui aivan mielettömän rentouttavalta ja pitkältä lomalta. Sitä miettikin, miksei hemmottele itseään useamminkin näin helposti saatavalla matkailulla. Tuollaisen VIP-saunatilan voi vuokrata etukäteen vaikka pienellä porukalla. Ehdottomasti suosittelen. En voi sanoin kuvailla miten ihana oli lillua altaassa kun aurinko kimmelsi suurista ikkunoista ja mielettömän kaunis merimaisema hiveli verkkokalvoja.

Kun sitten oltiin toivuttu superrentouttavasta uintihetkestä alkoi jo mieli tehdä kahvia. Niinpä meille järjestetty Chemex-kahvihetki osui juuri oikeaan hetkeen.

Tällainen kahvihetki oli saman tyyppinen kuin kello viiden tee, mutta teen sijaan maisteltiin hyvää kahvia. Tarjottimelta löytyi suolaisia ja makeita herkkuja. Täytyy sanoa, että tuossa vaiheessa oli jo sellainen olo, että on tullut nautiskeltua ruoasta ja kaikesta muustakin varastoon pitkäksi aikaa.

Kun varaa risteilyn, kannattaa tutustua etukäteen saatavilla oleviin palveluihin ja tarjoiluihin. On tosi kiva mennä matkalle, kun on hiukan suunnitellut etukäteen ohjelmaa.

Sittenpä poistuttiinkin raikkaaseen ulkoilmaan kannelle. Sää oli aika lämmin ja tyyni, kierreltiin kannella, istuttiinkin hetkinen ja sulateltiin ruokaa ja muita kokemuksia.

Viking Linen Grace on erittäin ympäristöystävällinen laiva. Se toimii esikuvana monelle muulle laivalle ja antaa mallia miten asiat voi hoitaa mahdollisimman ekologisesti. Kaikki alkaa jo laivan muotoilusta, sen rungon rakenne on niin ergonominen, että tuulen vastus on mahdollisimman pieni, joten polttoainetta säästyy. Gracella on myös ensimmäisenä risteilylaivana roottoripurje, joka käyttää hyväkseen tuulienergiaa, tämäkin säästää tietysti polttoainetta ja päästöjä. Gracella ei myöskään esimerkiksi päästetä laivan jätevesiä mereen. Kuultiin, että laiva on saanut usein erilaisia ympäristöpalkintoja.

Kaikenkaikkiaan olen tainnut hurahtaa laivamatkailuun, pakko tunnustaa etten olisi ikinä uskonut. Mutta rakastan niin paljon merimaisemia ja näkymiä, että jo sen takia on ihana päästä laivalle. Lisäksi hyvä ruoka ja erilaiset hemmottelut eivät vähennä laivamatkailun viehätystä.

Loppuun vielä Viking Linen risteilytarjouksista – kun varaat matkan hyvissä ajoin, saat tietysti hintaetuja, tästä pääset katsomaan erilaisia risteilytarjouksia (tarjoukset voimassa 30.8.2018 saakka). Monta kertaa on juteltu kavereiden kanssa matkojen varaamisesta, useimmista on kiva suunnitella matkaa – kuulemma se miettiminen ja ajoissa varaaminen on osa nautintoa. Pitäisi itsekin oppia enemmän tuota ennakointia, koska onhan se totta, että matkasta nauttiminen alkaa tavallaan jo siinä vaiheessa kun matkapaketti on varattu, eli nautintoa kannattaa pidentää.

Minkälaisesta risteilystä sinä pidät?

Comments are closed.