kuva ja idea lainattu Trendenser-blogista

Totesin tänään instagram-postauksessani, että viikko on ollut niin raskas, että kaadan itselleni glögiä Tsaikka-lasiin ja vetäydyn lukemaan kirjaa villapaita päällä sohvan nurkkaan. Niin teinkin ja piristyin pienen lepohetken jälkeen kummasti. Seuraavaksi siirryin työpöydän ääreen etsimään jouluisia inspiraatioita, sillä kerroinhan teille aiemmassa joulukattaus-postauksessani, että touhujen lomassa pienet jouluinspiraation etsimishetket rentouttavat minua.

Bongasin selailukierroksellani Trendenser-blogista nuo hurmaavat käpykranssit. Meidän terassilta löytyy saavillinen käpyjä, joita olen siivonnut tuolta tontin metsäiseltä osuudelta. Niistä voisi tehdä tuollaisen ihanan kranssin. Tämä ei ainakaan varise ja on paljon helpompi toteuttaa kuin sidottu kranssi. Kävyt vain liimataan vaikkapa pahviseen kehikkoon. Tai sitten voi ostaa sellaisen kranssisienen. Ihana idea!

Tuosta glögilasillisesta tulikin mieleeni, että pitäisi taas muistaa keitellä itse glögiä. Nyt nautin vain kaupan tetrasta mikrossa lämmitetyn lasilllisen. Mutta sehän on ihan eri asia kun malttaa keitellä oman glögin alusta saakka. Parin vuoden takaa jouluna viimeksi itse testailin glögin keittoa. Mikä huumaava tuoksu mausteista tuleekaan.

Tuohon glögiin tuli: viinimarjamehua, kanelia, tähtianista, neilikkaa, inkivääriä ja appelsiinia – sekä lisäksi tietysti punaviiniä. 

Onko teillä muuten joku hyvä (salainen) glögiresepti?

Muistin myös parin vuoden takaa helpon niksin loihtia kauniita koristeltuja pipareita. Koristelin kaupan piparkakut valmiilla piparikuorrutteella, niin että laitoin keksit leivinpaperille ja vetelin suurpiirteisesti viivoja ristiin rastiin piparien yli. Ohuet Annan piparkakut ovat lemppareitani ja kun ne vielä tuunasi kuorrutteella, tuli niistä käsin tehdyn näköisiä (lähes ainakin).

Nyt taidan kipaista keittiöön ja napata iltapalaksi pari satsumaa. Kivaa viikonloppua!

Comments are closed.