Voi miten tuulinen viikko on ollut, sekä säätilan, että menojenkin puolesta. Tällä viikolla olen ennättänyt piipahtaa työreissulla Helsingissä ja puuhata liikkeessä tavaralähetysten parissa. Nyt perjantaina alkaa pikku hiljaa rauhoittua, paitsi sen tuulisen viiman puolelta (ulkona vihmoo vettä just nyt). Kun marraskuu alkoi, olen vaivihkaa valinnut ylleni tuon täällä blogissa väsymiseenkin saakka nähdyn COS-villakangastakin. Tässäpä asukuvat tältä viikolta, kun viiletin villakangastakissa ja pikkukengissä – ihan lempikombojani se.

-kolme oivallusta syysasuista-

Jos pitäisi listata syyspukeutumisen kolme tärkeintä oivallusta, olisivat ne nämä; on hyvä omistaa muutama ihana takki, nauti pikkukengistä ja ovelista sukkahousuista sekä farkut plus neule on käytetyin asukombo talven aikaan.

(takki COS*saatu / neule Filippa K / farkut HM / laukku Marimekko*saatu / kengät Tiger of Sweden)

Takkikautena on ihana olla muutama variaatio. Olen sitä mieltä, että villakangastakki myös pysyy parempana kun se saa levätä käyttöjen välillä, ihan kuin kengätkin. Kun hankkii laadukkaan takin, sitä käyttää mielellään useampana sesonkina. Niinpä joka vuosi ei tarvitse ostaa uutta takkia, tai jos ostaa, kulkee edellisten vuosien suosikit vielä mukana. Minusta kolme talvitakkia on hyvä määrä, sen olen joskus ennenkin todennut.

Fakta alkaa taas olla se, että aamulla vaatteita valitessani tartun neuleeseen ja farkkuihin. Juteltiin tänään töissä villapaidoista, niitäkin on mukava olla kaapissa muutamia, koska pitkän talven aikana niihin muuten kyllästyy. Parhaita ostoksia ovat ne överikalliit joka kerta sykähdyttävät, sellaisen hankin yhden per vuosi. Lisäksi kivan hintaiset laatulöydöt, materiaalilappuja syynäämällä niitäkin löytää. Kun muistaa kartaa yli puolet akryylia sisältävät neuleet.

Ja sitten se kenkä / sukkahousujuttu. Tykään tuoda kengillä selkeisiin asuihin ilmettä. Silloin kun valitsen vaikkapa klassiset loaferit jalkaan, saatan sykähdyttää kokonaisuutta ovelilla sukkiksilla. Nämä kuvan ruutukuosiset löysin sukkalaatikosta, ovat joskus tulleet minulle pr-näytteenä. Kun sukkahousua näkyy vain vähän nilkan kohdalta, tällaiset erikoisemmatkin ovat hauskoja. Suosikkeja nyt on myös erilaiset verkkokuosiset ja glitteriset sukkahousut.

Farkuissa olen muuten nyt vähän hukassa. En oikeastaan tiedä mikä malli olisi juuri nyt kiinnostavin. Onko se ihan kapea, suoralahkeinen vai väljempi. Ainakin pidän vajaamittaisesta lahkeesta ja korkeasta vyötäröstä.

Millaiset farkut teitä puhuttelee juuri nyt ja minkä sävyiset? 

Ihanaa viikonloppua! Meillä on tiedossa kaverimenoja ja juhlia, eli ihan mahtavaa viikonloppua odottelen.

Comments are closed.