Meidän keittiössä on tapahtunut viime viikolla pieni muutos. Avohyllyn takana on pieni seinänpätkä, jonka toisella puolella on takka ja keittiön puolelle tilanjakajaseinä toimii kätevänä paikkana säilyttimelle. Seinänpätkä on ollut aiemmin valkoinen, tummanharmaa ja viimeksi vihreä. Nyt innostuttiin taas vaihtamaan väriä kun kaapissamme pyöri pieni maalipurkki. Seinän säy on Farrow & Ball -sävyistä ja nimeltään Lamp Room Gray. Maali on kuitenkin Teknoksen biora balance, joka on kauniin mattapintainen maali. Rautakaupassa nimittäin maalinsekoituskoneesta löytää myös nimellä maalisävyjä – tiesittekö tuota.

Samalla järjestin koko Ikean Vittsjö-avohyllykön uudesaan. Sijoittelin siihen tämänhetkisiä lempiastioitani. Tämä järkkäily paisui ja samalla tulikin siivoiltua lähes kaikki keittiön kaapit ja laatikot. Veimme eilen kirppikselle monta laatikollista astioita, tuli hyvä mieli kun nyt paikat on järjestyksessä ja siistinä. Mikä ilo availla keittiön kaappeja, nimittäin ovien takana on jopa tyhjää tilaa. Täytyy sanoa, että osaan iloita tavarasta eniten kun sitä ei ole liikaa.

epäsymmetria, tiiviys ja tyhjät kohdat ovat avainasioita onnistuneisiin esillepanoihin-

Kun järkkäsin hyllystöä, ryhmittelin esineitä rykelmiin. Sommittelussa tiiviit ryhmät ovat parhaita, näin erilaisistakin esinelajitelmista tulee rauhallisia. Sellaiset harvaan asetellut rivit ovat aina levottomia, vaikka sävymaailma olisi harmoninen. Epäsymmetria, tiiviys ja tyhjät kohdat ovat avainasioita onnistuneisiin esillepanoihin.

Käväisin myös ostamassa eteisen lipastolle viherkasvin, sillä kaipasin keittiön ja eteisen yhteyteen jotakin boheemia ja vihreää. Pitää vielä istuttaa tuo kasvi ruukkuun, ajattelin napata makkarin oliivipuulta ruukun, sillä oliivi saa kuitenkin muuttaa pihalle, sillä se ravistaa niin paljon lehtiä, etten jaksa niitä lakaista koko ajan.

Jossain vaiheessa voisin myös kuvata kunnolla meidän eteisen ja tuulikaapinkin. Muistin juuri etten ole niitä kunnolla esitellytkään aikoihin. Aikaisemmin olen vältellyt kuvaamista pimeissä huonetiloissa, mutta kun sunnuntaina nappasin superhämärässä jalustalla nämä kuvat, huomasin että kun keskittyy niin saa jalustan avulla pimeässäkin ihan ok kuvia. Tästä muuten teen lähiaikoina postauksen, sillä niin monta oivallusta tuli kuvausharjoitusten aikana.

Naurattaa muuten tuossa kasvin juurella oleva pikkuesine, se on pieni katkaisuteräinen leikkuri. Siinäpä ajelehtii eteisen lipaston päällä..

Tykkään myös siitä, että hyllyillä on kirjoja. Tuossa pinossa on nyt akuuteimmin käytetyt keittokirjat. Olen sellainen, että vaikka etsin reseptejä netistä, tykkään kuitenkin mieluiten selata ideoita fyysisistä kirjoista. Netistä etsin sitten täsmäohjeita johonkin ruokiin, kuten viimeksi niinkin helppoon kuin pannukakku – sen kun aina lunttaa ei ohjetta opi ikinä ulkoa.

Kivaa viikkoa!

*suuri osa kuvissa näkyvistä Iittalan tuotteista on saatu osana vuosiyhteistyötä

Comments are closed.