Eilen meillä molemmilla oli vapaapäivä ja hengattiin ihan vaan kotona. Tai no, jotkut (kuvien henkilöt) hengailivat, mutta me muut touhusimme ahkerasti. Edellisenä iltana tuli päähänpisto maalata keittiön seinänpätkä, koska kaapista löytyi siellä kauan pyörinyt maalipurkki. Seinän maalaus aiheutti lumipalloefektin, sillä samalla joutui tyhjäämään sen edessä seisoneen astiahyllykön. Josta taas seurasi keittiökaappien järkkäily, sillä halusin somistaa hyllyn uuteen uskoon.

Voi miten kiva seinästä ja hyllyn uudesta järjestyksestä tuli. Kuvaan teille pian valmiin lopputuloksen, jahka olen kotona päivänvalon aikaan. Noin muuten saimme samalla sitten käytyä läpi astiakaapistot ja sieltä lähti monta laatikollista tavaraa kierrätykseen. Miten hyvä fiilis kun se on vihdoin tehty ja kaapeissa on jopa tyhjää tilaa. Meillä kun sattuneesta syystä on paljon astioita. Nytkin niitä jäi runsaasti, mutten valita, koska se on mun heikkous ja niitä oikeasti käytetään paljon – (lähes) kaikkia.

Välikupposet kahvia ennätin kuitenkin nauttia touhuamisen lomassa. Selailin samalla sisustuslehtiä – se on tapani usein siivouspäivänä. Kun kurkkaa kauniita kuvia, into siivoukseen pysyy yllä. Kenties löytää jonkin inspiraationkin samalla.

Siivouspäivän tunnelmaa olohuoneeseen toi Malia Companyn hurmaava tuoksukynttilä. Se on ekologinen ja soijapohjainen. Pidän tällaisista miedolta ja raikkaalta tuoksuvista kynttilöistä, ne eivät hallitse kotia tuoksullaan, vaan vienosti henkivät raikkautta. Tilattiin siis Koodiin noita kynttilöitä, että meiltä voi sellaisen käydä ostamassa talven iloksi.

Katsokaa noita kahta. He ovat onnellisimmillaan kun koko lauma on kotona koolla ja silloin tulee rauhallisin päiväuni. Mielellään ovat aina lähekkäin, välillä kiinni toisissaan ja välillä pienen matkan päässä. Poika viihtyy aina tuon viltin päällä, tai yleensäkin jonkun päällä. Jos vaikka lattialle unohtuu lehti, hän menee makaamaan sen päälle.

Vaihdoin vaihteeksi olohuoneeseen tuon Sirius-maton, siitä on tullut oikea talvimatto. Tunnelmasta tuli heti astetta kodikkaampi ja voi miten pehmoinen se onkaan jalalle. Olkkarista on vaikea saada kivaa yleiskuvaa, kun sohvan takana ei ole seinää ja toisella sivulla on ikkuna ja toisella keittiö. Kuvista tulee ihan säläisiä. Mutta saatte selvän näistä lähäreistäkin. Ja tuo sohvapöytä on meidän ehdoton lemppari. Iso sohvapöytä on mitä mahtavin käytössä, se lisää niin paljon kodikkuutta ja sen äärellä vietetään aikaa oikeastikin. Nythän on taas tosi trendikästä valita suuri sohvapöytä ja erityisesti puisena, pitkään jatkuneen marmori/metalli-boomin jälkeen. Enkä tarkoita että ne olisivat out, vaan puu on myös tullut suositummaksi.

Molemmat koirulaiset ovat niin onnessaan kun saavat olla sylissä. Miten ihana on nostaa lämmin ja univetelä pikkukoira syliin. Siihen hän nukahti tyytyväisenä.

Oli muuten ihana vapaapäivä, rakastan tehdä kotitöitä tai me molemmat rakastetaan tehdä kotitöitä. Olenkin ajatellut koostaa tänne blogiin jonkinlaisen postaussarjan kodinhoitoon liittyen, sillä kaveriporukassa meidän siivousvinkit ovat käsite ja olen varma että niistä olisi iloa (tai innostusta) teillekin.

Ihanaa viikonloppua!

Comments are closed.