”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Iittala

Olen vähän vinkuroinut taas jouluhössötystä, en voi sanoa olevani mikään jouluihminen. Ehkä se johtuu siitä, että olen ollut aina ihan rikkipoikkiväsynyt kun joulu on vihdoin koittanut. Yleensä se on kaupassa työskennellessä vuoden kiireisin aika. Viime joulunaika meni miten meni, juuri remontista selvinneenä, niin työssä kuin elämässäkin. Tälle vuodelle onkin tulossa erilainen fiilis jouluun. Yritän etten stressaa, töissä on ihanaa ja saan viettää ensimmäisen yhteisen joulun poikaystävän kanssa. Sen tiimoilta olenkin miettinyt millaisesta joulusta ja joulunodotuksesta tykkään, kun tavallaan sen aloittaa ihan uudelleen.

Sen kun tajusin, aloin minäkin paatunut joulustressaaja vähän lämmetä jouluisille jutuille. En usko että me rakennetaan runsasta koristeltua joulua perinteisine jouluruokineen. Sellaisen joulun vietin aina ennen, nyt kaipaan jotakin ihan muuta. Selkeyttä ja raikkautta. Uusia makuja, lekottelua, hauskuutta, ystäviä ja ulkoilua…

Voisikohan sanoa, että meillä jouluvalmistelut alkoivat olohuoneen suursiivouksella ja kalustejärjestyksen muutoksella. Sysäys oli tämä Iittala-yhteistyön joulufiilistelypostauskin, halusin kuvata eri kulmista tilaa. Mutta voi miten kiva tästä järjestyksestä tulikaan – täällä on enemmän tunnelmaa jotenkin.

Käännettiin sohvaryhmä ruokatilan puolelle ja ruokapöytä siirtyi takan ja erkkerin väliin. Nyt sohvakokonaisuus on ikäänkuin pesämäisessä tilassa, eikä keskellä kulkureittejä. Tulee jo siitä kodikas fiilis. Puhumattakaan kun vähän somistelee vielä tunnelmaa. Kynttilät ja perinteiset joulukukat ovat sitä minulle, enempää joulukoristeluita en juuri kaipaa.

 

 Pehmeät tekstiilit ja asetelma sohvapöydällä ovat niin helppo keino luoda jouluisuutta. Vaikkei Iittalan tyynyt ole erityisesti joulutyynyjä, niiden pehmeät sävyt ja struktuurit luovat minusta tarpeeksi fiilistä talven tunnelmointiin. Olen asetellut sohvapöydälle rykelmän tämän hetkisistä lempikynttilänjaloistani, tykkään kun kokoelma on sekalainen ja huolettoman rennosti syntynyt.

Kuten huomaatte, todellakin pidän sekalaisista sekoituksista. Kuvassa on muutamia Iittalan uutuuksia, Kaasa-kynttilälyhty uudessa upeassa sävyssä, kirkas lasi ja ruusukulta yhdessä ovat superkaunis yhdistelmä. Erityisen ilahtunut olen uudesta pöytäkynttilälle suunnitellusta Nappula-pöytäkynttilänjalasta, se on ihana esine sellaisenaan, tai täydentämässä muita kynttiläasetelmia. Vierellä on Harri Koskisen suunnittelema uusi yksinkertainen Valkea-kynttilälyhty, siitä löytyy useita kauniita sävyjä, mutta minä ihastuin ihan kirkkaaseen. Nappuloiden uudet värit ovat myös aivan mahtavat.

Joulukukkia alan huomaamattani ostaa tässä marraskuun puolivälin tienoilla. Koska rakastan kasveja, vieläpä nautin sesongin mukaisista kukista, niin en voi vastustaa amarylliksiä ja klassista joulutähteä. Nyt ostin ensimmäiset ja ne tuntuvat niin raikkailta ja ohjaavat mielen joulunodotukseen tunnelmallaan, kyllä olen niin fiilistyyppi että minulle riittää kukat luomaan jotakin mielikuvaa. Sujautin molemmat kukat Iittalan maljakoihin, sillä miksei maljakkoon voisi laittaa muutakin kuin leikkokukkia. Amarylliksen kasvettua ja avauduttua, katkaisen sen leikkokukaksi.

Ruokapöydän ympärillä on nyt valoa ja tilaa enemmän. Se on ihan hyvä, sillä tiedossa on useampia illanistujaisia ystävien kanssa, nyt mahtuu suuri porukka viettämään aikaa pöydän ympärille. Lisäksi ruokapöydästä voi ihastella takkaa, jossa poltan enimmäkseen kynttilöitä.

Kokosin ruokapöydälle kaikki Nappula-kynttilänjalkani. Valkoiset ovat ensimmäiseni tuosta kokoelmasta, sain ne joskus siskolta joululahjaksi. Sittemmin muut ovat tulleet minulle Iittalan yhteistyön myötä. Tähän muuten onkin sanottava, että minusta tällaiset lahjat ovat mitä parhaimpia, niitä on erityisen ihana ottaa esille ja nauttia, kun esineeseen liittyy muistoja. Rakastan näitä Nappula-kynttilänjalkoja, sirottelen niitä yksittäin asetelmiin tai ne ovat mahtavat tällaisena suurempana rykelmänä. Ja minusta on kiva kun värejä on yhdistelty summittain. Vihreä ja vaaleansininen ovat nyt uusia sävyjä, aivan ihanat minusta ja erityisesti sopivat keskenään nätisti yhteen.

Pöytäkattauksiin on ihana satsata joulun aikaan. Fiilistelin jo nyt ruokatilan uutta sijaintia ja samalla saatettiin napostella juustoa ja viinirypäleitä. Ensimmäinen glögikin tuli maisteltua. Tarjoilin glögiä Essence-sarjan laseista, joiden uusi pinkki väri on aivan suloinen. Minulla on ennestään näitä laseja kirkkaina ja ovat olleet ihan suosikkeja esimerkiksi viinilaseina, koska miksi pitäisi aina olla jalallinen lasi. Ja miten upea onkaan tuo Essence-karahvi, etenkin pinkissä sävyssä.

Muutenkin joululahjoista sananen. Meidän perheessä Iittalan tuotteet ovat aina olleet osa jouluperinnettä, ei ole oikeastaan joulua ollut, ettei paketista ole tullut jotakin kestävää ja kaunista joululahjaa. Iso osa astiastoistani on rakentunut joululahjoiksi saaduista osista. Joululahjoiksi on minusta muutenkin parasta antaa jotakin jolle on oikeasti käyttöä ja joka kestää aikaa. Pikkulahjoiksi voi antaa kauniin tuikkukupin ja isommaksi lahjaksi vaikkapa valaisimen.

Ruokatilassa oleva String-hyllykin koki pienen uudistuksen. Siitä lähtivät musiikkilaitteet olohuoneen toiseen päähän ja nyt selkiytin hyllyn asettelemalla sinne kirjoja ja joitakin kauniita esineitä Iittalan valikoimista. Halusin lämpimiä sävyjä, joten kuparin värinen Lantern-valaisin ja vihreäsävyiset lasiesineet toivat sitä sopivasti. Nappasin metsäreissulta tuollaisen karahkan mukaan, halusin kokeilla olisiko sellainen kivempi ”pikkujoulukuusena” kuin perinteinen havukuusi. Uskon että meidän tämän joulun koristukset tulevatkin pitkälti luonnosta. Perinteistä joulukuusta tuskin laitamme.

Nyt kyllä on pakko myöntää, että innostuin jo hieman joulusta. On kutkuttavaa rakentaa uudenlainen joulu, raikas ja moderni aikuisjoulu.

Mitä muuten sanotte olkkarin uudesta järjestyksestä?

*kuvissa näkyvät Iittalan tuotteet saatu osana vuosiyhteistyötä

Comments are closed.