Kuka ei puhuisi nyt koko ajan tästä pimeästä?! Musta tuntuu etten millään saa kiinni tästä vuodenajasta. Viime vuonna tähän aikaan ahkeroitiin Koodin remontissa aamusta iltaan, suunnilleen seitsemänä päivänä viikossa. Silloin ei tiennyt edes tyyliin mikä vuodenaika on menossa. Monesti ollaan tässä syksyn aikana mietitty, että hyvä olikin, sillä nyt tämä pimeys iskee ihan toden teolla. Johtuuko mahtavasta kesästä ja alkusyksyyn sijoittuneesta kesälomasta, että tämä totaalinen musta aukko tupsahti kuin tyhjästä eteen.

Nämä kuvat nappailin töistä tultuani. En vielä ryhtynyt illallispuuhiin, sillä toinen tulee kotiin vasta parin tunnin päästä, sitten syödään yhdessä. Välipalaksi nappasin pari satsumaa ja kupin kahvia. Pimeällä on minusta erityisen tärkeää nauttia yhdessä ruokailuista ja kokkailuista. Ollaan nyt monena iltana tehty yhdessä ruokaa, ihan arkista, mutta se on kyllä mukavaa. Tänään ajattelin tehdä kirsikkatomaateista mozzarellapastaa, se on yksi meidän pastasuosikeista.

Voi miten iloisia nuo pienet ovat kun tulen kotiin. Molemmat kulkevat perässä ihan joka askeleella ja kun istahdan, ovat kyljessä kiinni. Käytiin pienellä kävelylläkin, mutta kyllä meinattiin lähteä tuulen mukana lentoon.

Tulipa muuten mieleeni ajankohtainen asia – miten suhtaudutte siihen millaisia kynttilöitä/tuikkuja poltatte? Ostin äsken pussillisen tuikkuja, koska kotoa löytyy hurja määrä ihania niille sopivia lyhtyjä. Mutta olin hiukan sormi suussa ekologisuuden suhteen. Ainakin sen tiedän, että mielummin steariinista tehtyjä tuikkuja, sillä parafiini kynttilöissä ei ole hyvä. Steariini on uusiutuva materiaali, kun taas parafiini on uusiutumaton, öljypohjainen materiaali. Onkos teillä antaa jotain vinkkejä kynttilöiden polttamiseen? Yritin vähän tutkia miten paljon kynttilöistä tulee päästöjä ja mitä materiaaleja kannattaa suosia. Ja ainakin se on fakta, että kynttilät huonontavat huoneilmaa pienhiukkaspäästöillä. Ja kuulemma kannattaa huolehtia, ettei kynttilä savuta tai lepata.

Tällaisiin pieniin rentoutushetkiin minulla tietysti kuuluu aina uusimmat sisustuslehdet. Vaikka kuinka pyöriskelen netissä inspiraatiota etsimässä, vannon silti paperisten sisustuslehtien tenhoon. Minusta tuntuu, että kaikenlaista ruutua tulee tuijotettua niin pajon, että on ihana etääntyä sähköstä hetkeksi. Harmitti etten päässyt käymään kirjamessuilla, sillä ehdottomasti on aktivoiduttava lukemisessakin. Hyllyssäni odottaa esimerksiksi kirjailijaveljeni uusin romaani..

Ja mitäs vielä pientä uutta kertoisin, no ainakin mun kamerassa on uusi objektiivi. Hankin vanhan Canonin 50 mm 1.4 -objektiivin tilalle Sigman Art-sarjan vastaavan 50 mm 1.4 -objektiivin. Kyllähän eron huomaa piirrossa, vaikka en ole vielä päässyt testaamaan linssiä kunnollisessa päivänvalossa.

Huomenna piipahdankin työmatkalla Helsingissä, kaikenlaiset menot piristävät kovasti tässä pimeydessä. Ja viikonlopullekin on mukavaa menoa tiedossa, joten eiköhän taas yksi pimeä viikko taltuteta.

*kuvissa näkyvät Marimekon tekstiilit ja Iittalan kynttilälyhty saatuja

Comments are closed.