Tämä on minulle erittäin tärkeä postaus! Koska olen itse pienyrittäjä ja kivijalkakauppias, tiedän kuinka haasteellista on elättää itsensä ja luoda työpaikkoja pienenä kauppiaana. Vuosien varrella kaupan tilanne on muuttunut merkittävästi ja kivijalkamyymälöiden rooli ja tilanne on täysin erilainen kuin vaikkapa viisi vuotta sitten. Nyt eletään haasteellisia aikoja kaupunkien keskustoissa.

Siskoni Suvi antoi minulle sysäyksen tehdä tällainen postaus oman kotikaupunkini pienistä liikkeistä. Suvi toteutti Kokkolan kivijalkakaupoille ihanan stailauspostauksen (Parhaat poiminnat kivijalkamyymälöistä) – auttaakeseen pieniä liikkeitä joulumyynneissä. Päätin tehdä omalta osaltani saman täällä Turussa – nostaa esille omia suosikkiliikkeitäni ja muistutella ihan kaikille, miten paljon jokaisen ostokäyttäytyminen vaikuttaa omaan kaupunkikuvaan ja muutenkin oman alueen taloustilanteeseen. Vastuullisuutta on myös tiedostava ostaminen.

Lähes kaikista näistä myymälöistä voi myös tilata tuotteita netin kautta!

Tästä postauksesta tuli aika pitkä, joten suosittelen ottamaan mukavan asennon ja rentoutumaan. Toivottavasti saatte kivoja lahjavinkkejä ja suositte pikkukauppoja.

KUI Design

Linnankatu 13, Turku

Kui Design on 10-vuotta vanha yritys, joka sunnittelee ja valmistaa omista suunnitelemistaan kuoseista vaatteita ja muuta pientekstiiliä. Täältä löytää myös Turku-aiheisia tuotteita, kuten keittiöpyyhkeitä, pussukoita, julisteita jne.

 

KUI Designilla on suloisia lasten vaatteita. Ihastelin myös pehmoisia torkkupeittoja ja kivoja julisteita. Tässä myymälässä on paljon tutkittavaa ja itse myymälä on tosi sympaattinen vanhan talon luomassa tunnelmassa.

Element Wear

Linnankatu 10

Ei kyllä ole epäilystäkään mikä on minun suosikkivaatekauppani – se on Element. Paitsi että löydän aina myymälästä ihania vaatteita, siellä on myös todella mukava henkilökunta. Elementin valikoimissa on ihania skandimerkkejä kuten Acne, Samsoe/Samsoe, Filippa K, Elvine jne.

 

Mitä lahjaidiksiin tulee, niin minä valitsin omiksi suosikeikseni Pernille Corydonin hennot korut, ne ovat moderneja ja ajattomia. Miehille on usein vaikea keksiä pientä kivaa ja käytännöllistä lahjaa, mutta esimerkiksi kauniissa purkissa oleva kenkienhoitoaine olisi minusta oikein hyvä lahjaidis.

Vaatepuolelta bongasin aivan mielettömän pehmoisia ja tyylikkäitä kaulahuiveja – sopii miehelle ja naiselle. Ja jos haluaa hemmotella oikein överi-ihanalla lahjalla, joka maksaa enemmän (vaikka itseään) suosittelen esimerkiksi Acnen harmaata neulepaitaa. Itse ostin samanmoisen edellistalvena ja se on edelleen yksi käytetyimmistä vaatteistani, vaikka hinta kirpaisikin.

Dots Turku

Linnankatu 9-11

Jos haluat huokailla ihastuksesta, astu Dotsiin. Tämä on oikea aarreaitta, vaateita, asusteita, kodin esineitä ja pieniä herkkuja on vaikka kuinka paljon. Dotsin tyyli on naisellinen ja tyylikäs.

Dotsista poimin omiksi lahjavinkeiksini Gauharin valmistamat tuotteet, teetä, lakritsia, astioita, ensimmäisen kuvan kukkamekko (todella ihana)… täällä oli niin paljon vaihtoehtoja että teidän täytyy piipahtaa katsomassa. Dotsin tytöt auttavat kyllä valitsemaan, oli sitten kyse vaatevalinnasta tai lahjasta.

Kukkakauppa Piia Jaala

Linnankatu 9 B

En ole oikeasti koskaan käynyt ihanammassa kukkakaupassa kuin Piia Jaala. Inspiroidun todella paljon leikkokukkavalinnoista, aina löytyy uusimpia ja kiinnostavimpia lajikkeita. Myymälässä on myös ihania ruukkuja ja maljakoita.

Tällä hetkellä kuivakukat ja heinät ovat tosi trendikkäitä ja Piia Jaalalla on hyvä valikoima näitä. Tietysti myös perinteisiä joulukukkia ja leikkokukkia löytyy, mutta niissäkin yhdistelmissä ja kokoonpanoissa on aina sellainen erityinen moderni twisti. Ja hei, yksi parhaista vinkeistä tuliaisiksi ja itselle on ihana kranssi, nyt kiinnostaa erityisesti heinäkranssit. Lukuvinkki vielä – Piia Jaalalla on myös ihana blogi.

Leipomo Gryn

Linnankatu 9-11 (sisäkortteli)

Kun haluat hemmotella itseäsi juureen leivotulla leivällä ja luomuraaka-aineista loihdituilla leivonnaisilla suuntaa Gryniin. Minusta on aina erityinen fiilis noutaa Grynistä herkullinen leipä. Juureen leivottu leipä säilyy seuraavaan päivään mehevänä paremmin kuin normaali paperipussileipä.

Grynistä veisin tuliaisherkkuja kyläpaikkaan tai miksei antaisi joululahjaksi lahjakorttia herkkuleipomoon!

PUF Designmarket

Linnankatu 9-11 (sisäkortteli)

PUF Designmarket on ikkuna suomalaiseen muotoiluun. Modernista myymälästä löytyy laaja valikoima pienten suomalaisten yritysten tuotteita. On ihana että tekijät saavat tuotteitaan esille kuluttajia varten.

Joulun ajaksi PUF on koonnut ihanan ”PUF CHRISTMAS MARKETIN”. Itse poimisin sieltä mehiläisvahakynttilöitä ja vaikkapa käsin tehdyn paperitähden – joka on ihan eri asia kuin markettien kiinatähdet.

RAW Beauty

Humalistonkatu 15a

Luonnonkosmetiikka on lähellä sydäntäni ja mikä parasta on ostaa se viehättävästä pikkumyymälästä, jossa saa asiantuntevaa apua oikeiden tuotteiden valinnassa.

 

Raw Beautystaä joululahjavinkeikseni valikoitui pahviseen rasiaan pakattu jauhemainen kuorinta-aine, joka hemmottelee ihoa. Tai ihanissa joulupaketeissa olevat muut kosmetiikkatuotteet. Jos et tiedä mitä antaa ystävälle tai jos pitää neuvoa puolisoa lahjan valinnassa, niin tuossa hyvät vaihtoehdot.

 

****

Toivon kaikkien pikkuliikkeiden puolesta, että muistatte nauttia persoonallisten liikkeiden henkilökohtaisesta palvelusta ja siitä että kaupungin keskustasta löytyy kivijalkaliikkeitä. Kauppakeskuksessa ei tule sama fiilis kuin keskustassa kiertelyllä. Välillä voi piipahtaa ihanaan ravintolaan tai kahvilaan, joka ei ole suuri ketju vaan ripauksen persoonallisempi ja tunnelmallisempi. Jossa tarjottavat on mietitty ja tunnelma on luotu kutsuvaksi.

Ihanaa pikkujouluviikonloppua – piipahdetaan kaupungilla joulutunnelmissa!

Edit: juttua on korjattu, siitä on poistettu jo lopettaneet myymälät.

Comments are closed.