Nyt alkaa vihdoin olla se hetki vuodesta, kun koti tuoksuu ja näyttää kutsuvimmaltaan. Joka vuosi päätän tehdä kaiken ajoissa ja vaan nautiskella aatonaattoillasta ja aattoaamusta. Mutta hups, tällekin aatonaattoillalle on vielä ohjelmaa vaikka kuinka – lahjojen pakkausta ja leipomista. Muuten koti on onneksi jo laitettu suurinpiirtein kuntoon. Oli ihana käydä tänään aamulla tekemässä viimeiset ostokset – joulukukat, leivät, kalat ja sellaiset tärkeät tuoreet asiat.

Joulukodin raikkain huone taitaa olla vasta uudistettu makuuhuoneemme. Tuolla on viimeaikoina muuttunut melkein kaikki. Remontista kirjoitan erikseen, nyt paneudun enemmänkin siihen miten vaaleaan sävymaailmaan olen tuonut ripauksen joulufiilistä.

Petasin sänkyyn valkoista ja hiekan sävyistä pellavaa. Koivuvanerinen sänky sopii tähän väriskaalaan ihanasti. Koko petaus näyttää luonnollisen raikkaalta. Yöpöydältä löytyy Malia-tuoksukynttilä ja hento jouluruusun oksa.

Välillä kääriydyn torkkupeittoon ja tuo muhkea Lovely Linenin villa/pellava torkkupeitto kulkeekin usein mukanani huoneesta toiseen. Useinmiten se löytyy kuitenkin sängyltä huolettomasti heitettynä. Se on samalla ikään kuin modernin rento päiväpeite. Pia Wallenin huopatossut ovat vuosia vanhat, mutta kaivelen ne aina talveksi käyttöön.

Ostin eilen Koodista Ferm Livingin messinkisen kynttiläkranssin, jonka voi laittaa pöydälle tai ripustaa roikkumaan. Halusin jotakin talvista/jouluista makkariin ja minusta tuo on aivan ihana just nyt. Messinki tekee tähän modenimman henkiseen makuuhuoneeseen ripauksen pehmeyttä ja naisellisuutta, samoin kuin tuo tumman vihreäksi maalattu tuoli. Tuossa on jo eilen ja tänään polteltu kynttilöitä, hyvin on sujunut, eivätkä ole valuttaneet yhtään. Toki näitä täytyy vahtia, mutta onhan elävässä kynttiläkruunussa ihan oma tunnelmansa.

Valmistaudun jo nyt henkisesti loikoilemaan pyjamassa tuolla peittojen keskellä, syömään Lakridsin lakereita, lukemaan kirjaa (kuvassa Elisabeth Taylorin elämänkerta joka on lukulistalla) ja nauttimaan joulukukkien ja kynttilöiden luomasta herkästä tunnelmasta.

Toisen puolella sänkyä on modernimpi ilme, sehän sopii hyvin. Laitettiin Iittalan Vakka-laatikot yöpöydäksi, ne sopivatkin vanerisängyn viereelle loistavasti. Nurkassa lukuvalona Flosin Parentesi – ai miten siitä tykkäänkään.

Näytänpä vielä teille nuo vaatekaapin ovien uudet kahvat. Ovet maalataan vielä samalla valkoisella kun seinätkin, mutta ei maltettu jo laittaa uusia kahvoja paikalleen. Minun piti ensin tilata oviin nuppivetimet, mutta päädyimme kuitenkin lopulta Superfrontin valikoimista aivan hurmaaviin messinkivetimiin. Kyllä tällaisilla yksityiskohdilla on vain paljon merkitystä, vaikka kahvojen hinta kirpaisikin hitusen.

Nyt lähden tästä jatkamaan joulutouhuiluja. Toivotan teille kaikille ihanaa ja rentouttavaa joulun aikaa. Nautitaan läheisistä, kodista, tunnelmasta ja ruoasta.

Ihanaa joulun aikaa!

2 Comments

  1. Olisi kiva tietää, mistä sängyn runko on peräisin? Koivuvanerista oli puhe, mutta muuta tietoa en löytänyt. Upean näköinen sänky!

  2. Anne

    Sängyn rungon on poikaystävä itse tehnyt. Minustakin se on aivan ihana 🙂