”kaupallinen yhteistyö Desenio

Minusta yksi kodin tärkeimmistä asioista on sen ”asustaminen” eli ne pienet yksityiskohdat joilla sisustukseen luodaan tunnelma. Isoimpia tunnelman tekijöitä on tietysti seinille ripustetut taulut. Olen työssäni vieraillut paljon ihmisten kodeissa ja tietysti seuraan somessakin paljon sisustusaiheisia juttuja. Vaikka taulujen sommittelu onkin mitä suurimmassa määrin myös makuasia, on siihen myös olemassa tietynlaisia vinkkejä, joilla sommitelmista syntyy onnistuneita.

Toteutin tämän postauksen yhtestyössä Desenion kanssa, sillä en heti keksi paikkaa, josta löytyisi kätevimmin kodin seinille näyttävät tauluasetelmat. Omassa kodissa on toki isäni teoksia, mutta olen niin rento, että minusta sekä julisteita, että originaalia taidetta voi huoleti yhdistellä. Taiteessa on vain  yksi sääntö – luota omaan makuusi. Itse teosten valintaa on tosi vaikea tehdä toiselle ihmiselle, mutta sen sijaan niiden sommittelu on sellainen, jossa usein kaivataa pikkuisen apuja. Toivonkin, että tässä postauksessa olisi vinkkejä tauluryhmien luomiseen. Sain myös edun teille – postauksen lopussa on alekoodi Deseniolle!

Postauksen lopussa on alekoodi Deseniolle!

Kotona olohuone on yleensä se paikka johon satsataan eniten ja jossa on avaraa seinäpintaa, mihin asetella tauluja tuomaan kodikkuutta ja näyttävyyttä. Sohva kaipaa seuralaisia, niin tauluja kuin tyynyjäkin. Joskus yksi taulu on riittävä, silloin se kannattaa sijoitella epäsymmetrisesti. Tässä taulun koko on standardi 50×70 cm. Olen asetellut taulun sohvan oikeanpuoleisen selkätyynyn keskikohdalle. Tämä kokonaisuus näyttäisi ihan erilaiselta jos taulu olisi sohvan keskellä. Jos näitä saman kokoisia tauluja olisi kaksi kappaletta, silloin ne sijoitettaisiin sohvan keskelle, niin että taulujen väli olisi sohvan keskikohdan välissä.

Mitä tulee sitten itse mitoitukseen ja taulujen väleihin. Taulu kannattaa sijoittaa tarpeeksi lähelle sohvaa, yleisin ”virhe” on että taulu/taulut ovat liian ylhäällä. Itse ajattelen tauluja ja sohvaa yhtenä kokonaisuutena. Hyvä ripustuskorkeus on n. 20-25 cm sohvan selkänojasta ylöspäin. Ja jos tauluja olisi kaksi saman kokoista niiden keskinäinen väli olisi parhaimmillaan noin 20 cm.

Kun rakennetaan tauluryhmää, kannattaa kokeilla esisommittelua lattialla. Siinä näkee hyvin miten eri malliset teokset on parasta sommitella keskenään ja minkä kokoisia välejä käytetään. Itse suosin mieluiten todella epäsymmetrisiä asetelmia, mutta jos ei ole kovin harjaantunut tauluasettelija, kannattaa noudattaa jonkinlaista symmetriaa. Huomaatteko että kuvassa on kahden kokoista väliä, isojen taulujen väli on kapeampi kuin pienten taulujen väli suuriin tauluihin. Tässä myös toinen pieni työ on aseteltu vaakaan, se rikkoo liian täydellisen symmetrian syntymisen.

Vaikka tein lattialle esisommittelun, muutin sitä hiukan kun asettelin taulut seinälle. Halusin kokonaisuudesta matalamman ja leveämmän. Aloitan aina kollaasin rakentamisen ydestä suuresta taulusta, ns. pääteoksesta. Sen jälkeen ripustettiin toinen suuri taulu ja sitten lisättiin pienet reunoille. Siinä ripustaessa löytyi lopullinen sommittelu. Tässä ryhmässä isojen taulujen väli on n. 20 cm ja pienten taulujen väli suuriin on n. 10 cm. Muuten, tuo alempi pieni taulu on tarkoituksella epäsymmetrisesti suuren taulun alla, se ei toimisi jos olisi keskitettynä.

Ihastelin kovasti taulukokonaisuuden tuomaa tunnelmaa olohuoneessa. Vaikka lattialla ei ole edes mattoa, luovat taulut sen verran kodikkuutta, että huoneessa on tunnelmaa. Taulut tuovat myös kontrastia ja sävyjä sisustukseen, vaikka tässäkin on valittuna lähes mustavalkoisia teoksia.

 

Kuvan julisteet ja kehykset:

Forest Above 50×70 cm

Arte Grafica No3 30×40 cm

Shapes B&W 50×70 cm

Split No 2 30×40 cm

Musta puukehys 30×40 cm

Musta puukehys 50×70 cm

Sananen myös taulujen kiinnittämisestä. Olen usein huomannut että monet kokevat suureksi ongelmaksi tehdä seinään reikiä. Minusta kannattaa suhtautua aika rennosti taulujen kiinnittämiseen, sillä niitä harvoin tarvitsee porata, vaan kiinnitykseen riittää ohut naula, josta jää hyvin hyvin pieni reikä kun sen oikein poistaa seinältä. Kiviseinään suosittelen käytettäväksi muovisia taulukoukkuja, joissa on ohuet pikkunaulat. Niissäkin esimerkiksi tällaisille julistetauluille riittää se pienin kahden naulan koukku. Jos taas on kipsilevyseinät, kuten meillä, silloin käytän tuollaisia kullanvärisiä taulukoukkuja, joissa on pikkuisen pidempi ohut naula..mutta itse asiassa, nämä kaikki taulut on naulattu pelkällä yhdellä kullanvärisellä naulalla, en edes käyttänyt noita koukkuja, mutta jos haluaa varmemman kiinnityksen niin sitten kannattaa vielä lisätä tuo koukkukin mukaan.

 

Taulujen kiinnittäminen on oikein helppoa ja se onnistuu ilman porakonetta!

Miten sitten makuuhuoneeseen olisi parasta asetella. Henkilökohtaisesti en halua sängyn päälle seinälle mitään, se on jotenkin minulle tunneasia, mutta nämä ovat niitä makuasioita taas kerran. Kuitenkin koen, että taulu tuo viimeistellyn ilmeen myös makuuhuoneen sänkykokonaisuuteen. Itse sijoitan taulun mieluiten sängyn vierelle yöpöydän yläpuolelle. Tällä kertaa valitsin meidän makuuhuoneeseen yhden kookkaan 50×70 cm -kokoisen taulun, mutta yhtä hyvin tuossa kohdalla voisi olla pienempiä tauluja kaksi päällekäin tai pieni kollaasi.

Tässäkin kannattaa muistaa, ettei ripustele taulua liian ylhäälle, ison taulun alareuna on noin 90 cm lattiasta. Jos taulu olisi pienempi, se saisi silti olla aika matalalla, koska taulu ja yöpöytä muodostavat yhdessä kokonaisuuden.

Taulun väreillä voi vaikuttaa huoneen tunnelmaan. Makuuhuoneeseemme sopii hyvin ripaukset puun sävyjä tuomaan lämpöä, sillä huone on melko väritön ja haalea. Ihastuin todella paljon tuon simppelin julisteen tuomaan fiilikseen.

Kuvan juliste ja kehys:

Graphic Wood Texture 50×70 cm

Tammikehys 50×70 cm

Kaikenkaikkiaan innostuin itsekin tästä taulujen sommittelusta ja koti sai ihan uuden ilmeen. Suosittelen katsomaan kotia joskus uusin silmin. Vaikka ottamaan seiniltä kaikki taulut ja somisteet pois ja aloittamaan ihan alusta. Itse tein sen nyt ja voi miten koti piristyikään.

Alekoodi Desenio:

Sain teille alekoodin Deseniolle! Koodilla MUOTIMIELESSA saat julisteista* -25% alennusta. Alennus on voimassa 21.1.2019 saakka.

(*Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- tai persoonnalisia julisteita.)

6 Comments

 1. Julisteita mainostavat kaikki bloggaajat, mutta miksi niin harvat pitävät ääntä kotimaisten kuvataiteilijoiden töistä?

 2. Anne

  Niin, se on kieltämättä tosi harmi. Itse olen nostanut paljon oman isäni taideteoksia esille. Liputan taiteen puolesta, kaikenlaisen. Näitä julisteita mainostetaan toki myös sen takia, että postaukset on tehty yhteistyössä ja niistä saa palkkion. Monelle bloggaaminen on työ ja siihen liittyy kaupallinen sisältö. Minä halusin tehdä tämän julisteyhteistyön koska aihe on lukijoilleni kiinnostava ja kaikki eivät halua hankkia kallista kuvataidetta kotiin. Lopultakin kukin valitsee itse mitä seinilleen haluaa laittaa. Minä yritin tässä antaa vinkkejä kuinka sommitella teokset kauniisti.

 3. Caroliina

  Moikka!
  Mistä nuo ihanat ruskean sävyiset lakanat ovat?

 4. Anne

  Lakanat on Midnattin 🙂 ne on mun lempparit, tilasin juuri heidän sivuiltaan toiset mutta vaaleassa hiekan sävyssä. Nää on niin pehmoiset ja siliävät helposti pesun jälkeen. Näitä voi myös ostaa/tilata Nougatista, nämä ruskeat tilasin heiltä.