Jos intoilin teille pastellisävyistä niin voisin intoilla myös lämpimistä toffeen ja kerman sävyistäkin. Ihastelin juuri Linumin kevään uutta kokoelmaa ja siellä pinnalle nousi erityisesti tuollainen lämmin toffeinen ruskea. Sattumalta petasin juuri omaan makuuhuoneeseeni äskettäin hankkimani Midnattin ruskeasävyiset lakanat, joiden sävymaailma on aika lailla kuvan kaltainen. Pidän siitä miten pehmeiden vaaleiden värien joukkoon tulee tunnelmaa lämpimin tekstiilein ja puuhuonekaluin.

 

-huolellisen huoletonta-

Siskoni Suvi kirjoitti äskettäin blogiinsa kattavan postauksen tämän hetken sisustustrendeistä. Siellä oli maininta myös huolellisen huolettomasti pedatuista sängyistä. Nyt olisi taas ajankohtaista ottaa päiväpeitto käyttöön. Minä en ole vielä valmis kohtaamaan joka aamuista päiväpeittorumbaa, mutta jonkinlaisia torkkupeittoja tykkään heitellä sängyn jalkopäähän luomaan puetumpaa ilmettä pelkille lakanoille. Miten te petaatte, onko teillä päiväpeitot käytössä? Satsaan mielelläni ihaniin lakanoihin ja niitä ei ole syytä peitellä.

Mutta – onhan tuo Linumin samettinen Paolo-päiväpeitto aivan huima. Sitä samettipeittoakin enemmän ihastelen kuitenkin muhkeaa virkattua torkkupeittoa. Tuollainen luonnonvalkoinen onkin meillä töissä Koodissa, se on mieletön. Nyt sitä tulee kokoelmaan myös tuossa trendikkään toffeen ruskeassa sävyssä. Tuommoisen voisin mielelläni sujauttaa valkoisten lakanoiden päälle antamaan tunnelmaa makuuhuoneeseen. Valkoiset lakanat ja ruskea ovat kaunis pari.

Näyttävät pitkät verhot ovat ehdottomasti nyt ajankohtaisia. Kuvassa on samettiset vuoratut verhot, samanlaisista luovuin juuri omassa makkarissa. Onhan pakko myöntää että ne toivat rutkasti tunnelmaa, mutta tekstiilien karsimisen takia oli luovuttava koiraperheessä valuvista pitkistä verhoista. Yöpöydällä onkin tässä näemmä Flosin hulppea Taccia-valaisin, ah se on hieno. Makuuhuoneen ylellisiä yksityiskohtia onkin juuri valaisimet. Kun sisustus pohjautuu paljolti sänkyyn ja siinä oleviin tekstiileihin, riittää mausteeksi yksi tai kaksi ihanaa valaisinta. Siitä se syntyy, upea makkari.

Valkkasin tähän myös tämän Linumin keittiökuvan. Omasta kaapista löytyy samainen haalean vihreä puolipellavaliina, joka täytyy ehdottomasti muistaa ottaa taas aktiivikäyttöön. Rakastan tuommoisia huolettoman oloisia tunnelmia ja fiiliksiä. ”Tässä nyt vaan tutkitaan reseptejä, siemaillaan vähän viiniä ja kohta loihditaan herkullinen ateria” Samaa meininkiä mieluusti myös omaan keittiöön kiitos. Essua käyttävä komistus minulta onneksi jo löytyy omasta takaa, heh.

kuvat: Linum

Jos ei tiedä mitä haluaa, silloin on syytä nojautua ihan perusasioihin, se pätee aika lailla kaikkeen. Tekstiileissä vaikkapa rouheisiin pellavan sävyihin ja fiiliksiin. Aina ei halua ylisomistaa kotia, vaan rauhoittaa tilanteen ja nauttia seesteisyydestä. Silloin siivotaan ympäriltä kaikki ylimääräinen ja keskitytään selkeyteen. Keväällä ainakin se on ihan parasta.

Tulipas muuten aika sekalainen tarina. Mutta pointtina oli ihastella kauniita sävyjä ja yksityiskohtia, plus muistuttaa keskittymään olennaiseen.

Comments are closed.