Viikonloppuna on erityisen ihana nautiskella hyvästä ruoasta. Joskus tehdään pitkän kaavan mukaan jotakin ja toisinaan helppoa ja nopeaa. Viime viikonloppuna tein lauantaina illalla pastasalaattia kun saatiin vieraita. Sitä jäi yli ja syötiin loput sunnuntaina päivälliseksi.

Se nyt on mennyt kummasti niin, että arkisin töiden jälkeen tulee syötyä keittiön saarekkeen ääressä. Toisaalta, kun sitten kattaa välillä – erityisesti viikonloppuisin – oikein ruokapöydälle, simppelikin kattaus tuntuu spesiaalilta.

Sunnuntaina olin fiilistellyt koko päivän pastellisävyisiä juttuja, olikin itsestään selvää valita myös kattaukseen jotakin hempeää ja raikasta. Iittalan vaaleanpunainen Essence-karahvi ja lasit* sopivat päivän tunnelmiin aivan täydellisesti. Sattumalta maljakossakin oli sävyyn sopivia tulppaaneita.

Sananen tässä samalla ruokatilan väreistä. Nyt siellä on tammikantinen pöytä ja valkoiset seiskatuolit. Olemme kuitenkin kaavailleet muutosta; tuolit vaihtuvat mustiksi jossain vaiheessa, pöydän jalat maalataan sitten samalla mustaksi, mutta tamminen kansi saa säilyä entisellään. Jotenkin virkistävää ravistella omia ajatuksia – minulla on aina ollut valkoista ja tammea, nyt on kiva kokeilla jotain muuta. Mustahan ei sinänsä ole rohkea väri, mutta koska itsellä ei sitä ole ollut suurina pintoina sisustuksessa, odotan jännityksellä mikä tunnelmasta tulee, kunhan päästään toteutukseen saakka.

-pastasalaatti ja merisuolalla paistettu lohi-

Pastasalaatti oli yksinkertainen, siinä oli lisänä parsakaalta, paprikaa, kurkkua, tomaattia ja paistettua kanaa. Kastikkeen tein creme fraichesta, lisäsin siihen sitruunamehua, suolaa, pippuria ja ripauksen sokeria. Lisukkeeksi Hän paistoi suolapedillä lohta – hassu yhdistelmä tuo ”kanasalaatti” ja lohi, mutta toimi ihan hyvin. Lohta paistettiin runsaalla merisuolapedillä noin 10 – 15 minuuttia, meillä oli kansi päällä, mutta voi tehdä ilman kanttakin. Lohen kanssa tarjolla oli vielä valmista Teriyaki-kastiketta. Nam, tykkäsin kovasti ateriasta!

Rennoissa vapaapäivissä on ehdottomasti parasta se kiireettömyys. Ei ole mitään menoja eikä pakollisia tekemisiä, saa haahuilla kotona ja tehdä asioita jotka sillä hetkellä ilahduttavat. Tai sitten vaan olla tekemättä mitään. Sellaiseen päivään sopii todella hyvin nopea ruokavalintakin.

Mitä teillä syödään viikonloppuisin? Minusta vaikeinta ruoanlaitossa on keksiä mitä syötäisiin. Mielelläni kokkailen ja touhuilen keittiössä muutenkin, mutta se pähkäily reseptivalinnoissa. Ajattelin että voisin jakaa meidän syömisiä säännöllisesti täällä blogissakin. Ainakin instagramissa kaikki ruokajutut ovat olleet kovasti pidettyjä. Erityisen kiva on ollut saada suoraa palautetta jakamistani reseptivinkeistä.

*Iittalan Essencet saatu osana vuosiyhteistyötä

3 Comments

  1. Voisit laittaa nuo valkoiset Seiskat tänne hoitoon, kun sinulle tulee mustat tuolit… Vai maalaatko noi mustiksi?

  2. Mun kommentti katosi, mutta siinä oli, että voit laittaa nuo Seiskat tänne hoitoon, kun sulle tulee mustat tuolit…

  3. Anne

    Ei sun kommentti kadonnut, mutta mulla oli vielä kommenttien valvonta päällä, mutta nyt se on korjattu.

    Vai tuolinhoitaja ? mä kyllä taidan myydä ne niin saa apuja uusien ostoon.