Jospa tällä kertaa minäkin tekisin pienen muistelukierroksen päättyvään vuoteen 2018. Voisi sanoa että aikuisen elämäni suurimmat muutokset ovat tapahtuneet viimeisen kahden vuoden aikana. Jos vuosi 2017 oli vanhasta luopumista ja uuden tavoittelua, on vuosi 2018 ollut uuden elämän rakentamista ja asioista luopumista ihan lopullisesti.

En voi sanoa että vuosi 2018 olisi ollut huono tai ikävä, olen ollut todella onnellinen ja kokenut ihania hetkiä. Samalla olen myös saanut painia luopumisen tuskaa, joka toivottavasti on tällä erää tehty ja nyt tulevana vuonna saan aloittaa viime vuoden aikana rakennetun elämän kanssa hyvillä mielin ja siitä nauttien.

Jotkut asiat ovat niin henkilökohtaisia, ettei niitä halua puida kuin ihan lähimpien kanssa. Suuri onni ja suuri suru kuuluvat näihin. Niinpä tässä muistelossa käydään läpi vuotta kepein mielin, niin kuin pitääkin, koska kaikkihan on hyvin.

Tammikuu

Tuo ensimmäinen kuva (smoothiebowl) ikään kuin tiivistää noin niinkuin pinnallisesti mitä odotin tammikuussa vuodelta. Raikkautta, terveellisyyttä, huolenpitoa ja kauneutta. Olin vakaasti päättänyt pitää itsestäni parempaa huolta, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Näin jälkikäteen voisin antaa arvosanan 7, eli aika keskinkertaisesti meni. Miinusta tuli sieltä fyysiseltä puolelta etenkin (arvasin sen kyllä).

Varsinaisesti tammikuussa intoilin vielä kokopäiväisestä somettajan urastani. Teinkin ahkerasti töitä ja sain kuvausapua hommiini. Tehtiin yhdessä poikaystävän kanssa ihania kuvauksia. Samalla vietettiin tiiviisti aikaa kaveriporukassa – voi miten meillä oli hauskaa.

Helmikuu

Huomasin arkistoista että helmikuussa tapahtui paljon. Ystävien kesken nautitut aamiaishetket olivat edelleen tavallisia – voi miten kivaa olikaan Maijan vuokrakämpällä porukalla oleskellessa. Noin muuten piipahdettiin Tukholman huonekalumessuilla, Helsingissä kaupunkihaahuilulla ja Kokkolassakin käytiin ja ihasteltiin esimerkiksi Siskon perheen superkaunista mökkitonttia.

Maaliskuu

Maaliskuussakin oli aktiivista menoa. Suurin juttu oli tietysti että asetuttiin mun luo yhdessä ja alettiin laittaa kotia kuntoon. Sitten oli se mun ja Maijan Lontoon matka. Voi miten tuntuu että siitä olisi huisin kauan aikaa. Olihan muuten hauska matka ja Lontoo osoittautui odotettua kivemmaksi valinnaksi. Erityisen paljon ihastuttiin Shoreditchiin. Noin muuten oli kivoja työhommia ja kuvausjuttuja, onpa niitä hauska katsella näin jälkikäteen. Lemppareimpia nuo Nansolle otetut asukuvat, tykkään erityisesti ikkunan takaa napatuista otoksista.

Huhtikuu

Näemmä laiteltiin kotia kuntoon innoissamme, käytiin myös ainakin humputtelureissulla taas Helsingissä. Kuukauden ja varmasti koko vuoden kaunein kukkakimppu kuvattiin Iittalan maljakkopostaukseen. Onhan tuo aivan huisi – kimppu on Piia Jaalalta.

Toukokuu

Käväisin Iittalan Floral Affair -näyttelyssä ja aamiaistilaisuudessa jossa saimme loihtia itse kukka-asetelmat valitsemaamme maljakkoon. Minusta omasta kimpustani tuli aika kiva, vaikka itse sanonkin. Kotiin saapui ihanat vintage safarituolit, joiden kunnostusta on jahkattu reilu puoli vuotta. Sitten näemmä käytiin taas Kokkolassa ja kuvailtiin jälleen vanhempien vintillä – siellä vaan on niin huikea valo!

Kesäkuu

Juhannusta vietettiin meillä kaveriporukalla – taisi olla aika sateista ja kodikasta. Kesäkuussa taidettiin viettää aikaa terassilla ja korjailtiin ja lämmitettiin paljuakin jokunen kerta. Puutarhanhoitoakin välillä koitettiin tehdä. Kuvista parhaiten jäi mieleen noi mun ja Maijan rhodopuistokäynnillä kuvatut otokset. Melkein missattiin kukinta, mutta onneksi sentään saatiin aivan ihanat tunnelmalliset kukkakuvat. Oli kyllä ihan mahtavaa kuvailla kauniissa ympäristössä.

Heinäkuu

Parhaiten mieleen jäi helteet, meidän superihana Tallinnan reissu ja ystävien kesken vietetty piknikpäivä Ruissalossa. Varmasti oli monta muutakin ihanaa kesäistä hetkeä, pihallakin taidettiin oleskella ja grillailla innolla.

Elokuu

Hui miten paljon ollaan reissattu vuoden aikana. En ole ikinä tainnut mennä näin paljon kun tämän vuoden aikana. Huikeaa on kyllä ollut. Elokuussa oltiin taas laivalla (vuoden aikana käytiin useampaankin kertaan). Nautittiin kyllä täysin siemauksin Viking Gracella – kyse oli tuolla kertaa yhteistyömatkasta.  Kävin myös Helsingissä työn puitteissa ja puuhastin kovasti pihatöiden parissa.

Syyskuu

Syksy jatkoi meidän kesää pitkälle, sillä kesälomakuukaudeksi oli ajoittunut poikkeuksellisesti syyskuu. Silloin tehtiin taas kaksikin matkaa. Ensin rentouduttiin viikko Kroatiassa kauniissa ja ylellisissä puitteissa. Sieltä palattuamme alettiinkin jo valmistautua pieneen kaupunkilomaan, suunnattiin Kööpenhaminaan muutamiksi päiviksi. Köpiksestä ajettiin vielä suoraan Kokkolaan. Eli syyskuu meni melkein kokonaan reissatessa.

Lokakuu

Lokakuussa palasin pikkuisen maan pinnalle, monellakin tapaa. Olin viettänyt tasan vuoden pois päivätöistä, keskittyen sometyöhöni. Kun sitten syksyllä tuli eteen valinta, miten jatkaa eteenpäin, päätin että vuosi epäsäännöllisyyttä riitti ja kaipasin päiviini ryhtiä ja ihmisiä. Niinpä palasin takaisin päivätöihin Sisustuksen Koodiin. En ole kyllä katunut tätä päätöstä, omaan elämääni sopii paremmin saada tehdä kaikenlaista. Hyvin olen voinut sovittaa molemmat työni yhteen, onneksi myymälätyöskentely sallii samalla myös somettamisen, eli tavallaan kotikonttorini muutti liikkeen tiloihin. Liikkeessä puolestaan on haastavat ajat ja saankin joka päivä miettiä miten kivijalkamyymälää sovelletaan tähän päivään. Todella haastavaa mutta mielenkiintoista.

Marraskuu

Musta tuntuu, että marraskuu ollaan lähinnä siivottu ja laitettu kotia. Nautitaan siitä molemmat ja täällä alkaakin näyttää jo ihan erilaiselta. Ehkä se jatkuva reissailu saa pikkuisen vähentyä ja keskitytään arkielämään – nauttimaan paikallaan olosta ja ihanasta kodista. Katsotaan miten pitkäksi aikaa…

Joulukuu

Aloitettiin kuukausi ihanalla ja romanttisella Helsingin reissulla. Sitten saatiin siskon perhe tänne viettämään itsenäisyyspäivää, voi miten olen siitä onnellinen. Juuri ennen joulua saatiin makuuhuoneen remontti valmiiksi. Sitten ollaankin joulusta saakka vaan olla porskutettu ja nyt ollaan tässä uuden vuoden aatossa.

Olipas aika huikea vuosi!

Comments are closed.