”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Iittala

Viimeaikoina minulla on ollut aivan älyttömän paljon ideoita. Olen yleensäkin tyyppi, joka innostuu asioista ja miettii erilaisia tapoja toteuttaa mahdollisia visioitaan. Välillä ideoita on kertynyt pääkoppaan niin paljon, että tarvitsen hetken rauhaa ja tekemättömyyttä, näin idikset saavat rauhoittua ja lopulta osa niistä jääkin unholaan.

Arvaatte varmaan kuinka aivot kävivät kuumina, kun inspiraatiota tulvi entisestäänkin lisää Tukholman messumatkalla. Siellä näki paljon värejä, muotoja, materiaaleja, ihmisiä. Oli myös kiva bongata juttuja, joita oli pyöritellyt omassa päässään. Joskus näitä samanlaisia idiksiä on tietysti ollut muillakin, koska kun seuraa aikaa ei voi välttyä samoilta vaikutteilta.

Pidin itseni kanssa pienen ideapalaverin. Levittäydyin ruokatilan pöydän ääreen, keitin teetä ja istuin selailemaan inspiroivia lehtiä. Huomaatteko, että olen taas järkkäillyt kotona; odotellaan uutta hyllyä saapuvaksi, siihen asti eteisen lipasto saa ilostuttaa olohuoneen puolella. Jotenkin tyhjän seinän katseleminen sai aivot laukkaamaan ja halusin somistaa sitä. Usein näihin somisteluihin riittää ihan ne elementit mitä kotoa löytyy valmiiksi.

Ajatus jostakin yksityiskohdasta johtaa yleensä eteenpäin näissä sisustelujutuissa. Viime viikolla kekkasin tehdä moodboardin, näistä olen ollut innostunut jonkin aikaa. Löysin kotoa välineet taulua varten ja se tuli sopivasti perjantai-iltapuhteena valmiiksi. Halusin sijoittaa taulun esille ja niinpä eteisen lipasto siirrettiin muistitaulun alle. Ympärille kokosin kauniin asetelman. Lempivalaisimeni on Iittalan Leimu, sen sijoitin muistitaulun vierelle. Leimun antama valo on myös yksi olohuoneen tärkeistä tunnelman luojista.

miten luoda asetelma

Törmäsin muuten taannoin eräässä sisustusaiheisessa facebook-ryhmässä kysymykseen – mitä asetella Iittalan Leimun vierelle. Jos on epävarma somistusten kanssa, auttaa usein kun valitse jonkinlaisen alustan, jonka päälle kokoaa pienemmän esineet. Tässä minulla on Iittalan tamminen Vitriini-alusta, sen päälle on helppo sommitella erilaisia asetelmia. Minä olen kerännyt Vitriini-rasioita jo siitä saakka kun ne tulivat Iittalan valikoimiin. Olen saanut niitä joululahjaksi aikanaan. Koska asetelmat ovat aina kauniita kun niissä on epäsymmetriaa ja korkeuseroja, sijoitin rasioiden seuraksi Ittala x Issey Miyake -maljakon, jossa on kuivahtanut oksa. Yhden kukan maljakot ovat näppäriä nimenomaan erilaisissa asetelmissa.

Minusta on kiva ottaa talteen erilaisia inspiroivia kuvia, tapanani on saksia lehtiä ja säilytellä leikkaamiani inspokuvia lipaston laatikossa. Säästän myös kauniita kutsukortteja ja ostelen myös erilaisia postikortteja jemmaan. Joskus kotonani oli suuri muistitaulu, mihin keräsin näitä kiinnostavia kuvia. Sitten muistitaulun paikkaa tarvittiin muuhun tarkoitukseen ja unohdin koko moodboardin. Nyt kun kaikenlaiset visuaaliset ajatukset pyörivät mielessä, on niitä mukava kerätä taas esille.

Muistitaulun lisäksi minulla on aina käytössä ihan paperinen muistivihko, johon merkkailen välillä ajatuksiani. Toisinaan käytän myös kännykkää, mutta useinmiten tykkään kirjoittaa paperille. Paperille kirjoittaminen myös tyhjentää mieltä, sillä idearikkaalle ihmiselle saattaa tulla välillä inspiraatioähky. Se on tila, jossa tavallaan lamaantuu, eikä jaksa toteuttaa lopulta oikein mitään.

Luin eilen Johanna Bradfordin blogia, jossa hän mainitsi olevansa tyyppi, jolla on hirveästi ideoita, mutta myönsi olevansa aika laiska. Tai siis kun jotakin pitää tehdä, siihen löytyy kyllä intoa toimia, mutta Johanna sanoi nauttivansa myös vain hitaasta olemisesta. Niinpä hän totesikin harkitsevansa assaria, jotta saisi toteutettua enemmän ideoitaan loppuun saakka. (Tämä käännös oli summittainen, enemmänkin tiivistetty ajatus hänen kirjoituksestaan).

minulle käy usein, että jotkut hyvätkin ideat jäävät toteuttamatta

Tunnistan itseni hänen kirjoituksestaan. Yleisesti olen kova touhuilemaan ja tekemään erilaisia asioita. Toisaalta haluan tietynlaista vapautta vain olla ja kerätä ideoita. Niinpä minulle käy usein, että jotkut hyvätkin ideat jäävät toteuttamatta. Minua on onnistanut kovasti, sillä saan apuja esimerkiksi valokuvaamiseen. Nykyään jo kaipaan sitä yhdessä tekemistä ja kun ”joudun” itse kuvaamaan on kuin jotakin puuttuisi. Töissäkin olen tottunut tekemään kaiken yhdessä jonkun kanssa. Ehkä siksi se ajatus kotona töitä tekevästä bloggaajan urasta ei lopulta onnistunut itseltäni.

Juuri nyt mielessä on monta blogijuttuideaa, pienempiä ja suurempia, joita varten tarvitsisin ennen kaikkea valoisaa kuvausaikaa. Yleisesti itselläni bloggaamisessa eniten päänvaivaa aiheuttaa valokuvaaminen. Tekstiä voi naputtaa koska vaan ja missä vaan. Ideoitakin putkahtelee ihan tarpeeksi mieleen. Mutta kuvien toteutus on se mihin useimmin ideat lopahtavat. Onneksi valo lisääntyy koko ajan.

Minusta joskus satunnainen on kiinnostavampaa kuin harkittu.

Toisinaan käy niin, että kun alkaa vaan kuvata, innostuu hurjasti ja elää hetkessä. Sellaisista kuvista tulee minusta ihanimpia. Niin kävi kun kuvasin näitä tämän jutun kuvia. Ajatus stabiileista asetelmakuvista ikään kuin levisi ja syntyi enemmänkin fiiliskuvia. Ja tiedättekö mikä inspiroi erityisesti tällä kertaa noihin fiiliskuviin – tuo Iittalan Graphics-muki, tai se miltä se näytti yhdessä sekalaisen sälän kanssa tuossa pöydällä. Minusta joskus satunnainen on kiinnostavampaa kuin harkittu.

Seuraavaksi haluan kuvata ohjeet kuvien DIY-muistitaulun tekemiseen. Se on nimittäin superhelppo tuunaus. Lisäksi ajattelin kirjoitella ihanista kosmetiikkaostoksista, joita tein laivamatkalla. Sitten olisi kuvattava pari erilaista asua. Myös vaatekaapin siivouksesta ja siihen liittyen kierrättämisestä on tulossa juttua lähiaikoina.

Lisäksi on kehitteillä isompi juttusarja blogiin, sen tiimoilta olen istunut usein alas ja tuijottanut ikkunasta ulos, tietysti näkemättä mitään, koska olen vaan ollut uppoutuneena ideoihini. Nyt on sitten vaan se toteutuspuoli…

Kaikenkaikkiaan olen erityisen hyvällä fiiliksellä tällä hetkellä. Kevään tulo innostaa todella paljon ja sen myötä lisääntyvä energia. On kyllä uskomatonta, miten paljon valo tuo potkua myös ajatuksiin.

Onkos teillä hyviä ideoita ja inspiraatioita – miten niitä tykkäätte käsitellä?

*suurin osa kuvien Iittalan tuotteista saatu osana vuosiyhteistyötä 

 

 

4 Comments

  1. Tallennan Instagramiin omaan kansioon ideoita ja jos näen esim. jossain lehdessä mielenkiintoisen kuvan, otan siitä kännykällä kuvan talteen.

  2. Olipa inspiroiva postaus! Fiilis ja innostuksesi ovat käsin kosketeltavissa. Odotan innolla moodboard diy ohjeita. 🙂 Blogisi on ollut viime aikoina erityisen antoisa. Kevään tullen tulee toivottavasti lisää myös siivousaiheisia postauksia. Niistä olen aina pitänyt erityisesti. ?

  3. Anne

    Se onkin superkätsyä, nimittäin tuo instaan tallentaminen. Just tänään selailin omaa inspiraatiokansiotani siellä. Ja tosiaan, kännykkä muutenkin on kätevä tapa säilöä inspiraatioita.

  4. Anne

    Aivan mielettömän kiva kuulla, että innostus välittyi myös ruudun toiselle puolen. Tiedätkö, minustakin tuntuu että nyt itsellä on oikeanlainen draivi päällä blogin suhteen. Ihana että sen huomaa. Ja todellakin, siivousjuttua pitää alkaa työstää asap!