Nyt esittelen teille miltä uusi kirjahyllymme näyttää. Tässä oli siis aiemmin String-hyllykkö, mutta möin sen eteenpäin oikein hyvään kotiin ja tilalle valitsimme Muuton Compile-hyllyn. Tämä hylly on ollut Muuton mallistossa muutaman vuoden. Hyllyä on näkynyt ehkä enemmän matalana versiona, sellaiset on esimerkiksi siskollani Suvilla ja Sinillä.

Compilesta voi rakentaa monenlaisia kokonaisuuksia, hyllyä voi lisäillä korkeus- ja vaakasuunnassa. Meidän versio on valmis kokoonpano configuration 4. Tässä mallissa esimerkiksi kaikki hyllyvälit ovat samankorkuisia.

neutraalin valkoiseen hyllyyn voi tuoda väriä esineillä ja kirjoilla

Pähkäilin hyllyn väriä pienen hetken. Ruokapöytä on tuossa vieressä ja siihen valitsimme uusiksi tuoleiksi mustat, niinpä mustanakin hylly olisi toiminut nätisti. On kuitenkin selvä, että mustassa näkyy pöly ja naarmut todella helposti,  samoin se hallitsisi tilaa korkeana elementtinä, niinpä valitsimme neutraalin valkoisen, johon voi tuoda mustaa esineillä ja kirjoilla.

  En millään meinaa raaskia täyttää tuota kaunista hyllykköä, joten aloitin sen somistamisen maltillisesti. Kasasin hiukan kirjoja ja muutaman esineen täydentämään kokonaisuutta. Somistin sen tarkoituksella vähän toispuoleisesti, sillä pidän epäsymmetriasta.

Compile kestää hyvin kirjojen painon

Hyllyyn on kiva asetella kirjoja, siihen voin sijoittaa vaikka kaikki suuret ja painavat taidekirjatkin, sillä jokaisen hyllylevyn alla kulkee metallinen tukirakenne, joten hyllyt eivät ala notkumaan. Alimmalle tasolle keksin laittaa Iittalan Vakka-laatikon, jonka sisään saan kätevästi varastoitua tuikkukuppeja ja kynttilänjalkoja. Se korvaa hyvin aiemmassa String-hyllyssä olleen umpinaisen liukuovikaapin. Avohyllykköön kannattaa sijoitella erilaisia umpinaisia laatikoita, näillä tuo vaihtelua kirjojen ja koriste-esineiden joukkoon. Eikä tosiaan umpinainen säilytystila ole koskaan haitaksi.

Siinä muuten hyllyä kasatessa ihastelin ihan ensimmäistä kerrosta; nimittäin matalana se näytti myös aivan ihastuttavalta ja sopisi hyvin vaikka TV-tasoksi tai eteiseen/makuuhuoneeseen matalaksi tasoksi.

Voin sanoa olevani odotettuakin tyytyväisempi hyllyn valintaan. Pidän siitä miten sen tyyli on ajaton ja selkeä, mutta samalla se tuo koko sisustukseen ripauksen ”tätä hetkeä”.

Tulevana viikonloppuna ajattelin kuvailla tänne blogiin myös olohuoneen toisen päädyn, eli sohvaryhmän. Siellä uutta on Muuton Ply-matto, josta on todella paljon tullut kyselyitä ja toiveita sen esittelemisestä.

Mitä olette mieltä?

(*kuvissa näkyvät Iittalan tuotteet saatu osana vuosiyhteistyötä)

10 Comments

 1. Hieno hyllykkö, näyttää yhtä aikaa keveälle ja tukevalle. Ja toimii varmasti hyvin myös vaikka olisikin täynnä kirjoja. Täytyy kyllä sanoa, että tämän hyllykön muotokieli on ihan parhaasta päästä, myös verrattuna keveään String-hyllykköön.

 2. Todella ihana hylly ja kivasti teet aina nuo asetelmat värien upeilla yhdistelyillä! Tosi mukavaa seurata kotisi muutoksia, viihdyn!

 3. Voi että, onpa kaunis hyllykkö. Erilaisempi. Lisäksi oli kiva, kun viittasit siskojesi blogeihin. Suvi on tuttu, mutta Sinin blogia en tiennyt. Nyt minun lukulistallani on kolme sisarta?.

 4. Kiva keveä hylly! Olen pähkäillyt kotiin uutta kirjahyllyä ja joku tuollainen olis kyllä kiva, mutta meillä kuutioittain kirjoja joten saavat toistaiseksi lepäillä Ikean Billyssä ?

 5. Anne

  Sitä tuo nimenomaan on, kevyt mutta silti todella tukevarakenteinen. Minäkin pidän tästä kovasti. Nyt on markkinoilla monia keveitä kirjahyllyjä, ihana kun niitä näkyisi enemmänkin kodeissa, samalla tulisi fyysisiä kirjojakin laitettua esille.

 6. Anne

  Oo, kiitos Villis kivasta kommentistasi 🙂 Ihana kuulla, että viihdyt täällä sivuillani.

 7. Anne

  Kiitos, tuo on kieltämättä mukavan vähän nähty hyllykkö 🙂
  Mahtava että löysit myös Suvin ja Sinin blogit. Suvihan on siskoni, mutta Sini ei – tosin hän voisi tyylillisesti ollakin, niin hyvin meillä kohtaa visuaalinen maku yksiin.

 8. Anne

  No niinkö tosiaan luulet? Musta tuntuu että ongelma on sun päässä, siinä miten negatiivisesti ajattelet ihmisistä. Mä koitan tässä ottaa sun ilkeilynkin positiivisena, että ehkä sä sait jonkun piristyksen omaan pahaan oloon, kun yritit siirtää sitä toisaalle. Toivottavasti auttoi.

  Tiedätkö: ne jotka ovat ilkeitä, eivät ole sitä vaan yhdelle, vaan yleisesti muillekin. Sellaiset ihmiset kyllä keräävät ympärilleen mainetta sillä saralla, vaikkei sitä kukaan sulle sanoisikaan, niin ajatellaan kuitenkin. Haluatko olla ilkeä?

 9. Anne

  Billy on oikein mainio jos hylly on ihan täynnä kirjoja. Se ikään kuin anonyymisti kannattelee kirjoja. 🙂