”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Familon

Voisikohan melkein sanoa, että makuuhuone on lempihuoneeni kotona. Ensinnäkin pidän runsaista tekstiileistä, mutta toisaalta minimaalisen selkeästä tyylistä. Makuuhuoneessa näiden mieltymysten on helppo kohdata. Satsaan tekstiilit sänkyyn ja pidän muun ympäristön mielelläni todella selkeänä.

Minulle ei ole yhdentekevää millaisissa petivaatteissa nukun – tarkoitan sitä tuntua ja puhtautta. Unen kannalta positiivista on oikeanlaisten materiaalien lisäksi myös puhtaus ja raikkaus. Tykkään vaihtaa lakanat usein ja minusta tuntuu, että nukun ihan parhaiten vastapestyissä vuodevaatteissa.

Meillä makuuhuone on melkoisen pelkistetty myös allergiasyistä, tilan on oltava nopeasti siivottu ja pölyn kerääntyminen on minimoitu, niinpä luovuin esimerkiksi upeista pitkistä vuoratuista verhoista. Toisaalta olen ollut erittäin iloinen tästä selkiytyksestä, sillä nyt huoneen ilmettä on todella vaivaton muuttaa ihan viikottaisen lakananvaihdon yhteydessä. Selkeässä pohjassa tunnelma syntyy lakanoiden sävyjä ja kuoseja vaihtelemalla. Vaikka kaikista lemppareimmat lakanani ovat aina valkoiset, kaipaan ehdottomasti välillä vaihtelua ja huokailen kuinka ihanalta huone näyttää nyt näillä viehättävillä Familonin kukkalakanoilla. Tämä Familon Princess Keto-lakanamalli on kevään uutuskuosi. Hiekan sävyinen pohja ja valkoinen kuvio tekevät ilmeestä pehmeän ja rauhallisen.

Pellava on aina suosikkimateriaalini tekstiileissä

Meillä toimii tällä hetkellä sängyssä päätynä jättisuuret tyynyt, joihin on mukava nojailla esimerkiksi lukiessa. Tyynyjen koko on 60×80 cm ja niissä on Familonin valkoiset pellavatyynyliinat. Pellava on aina suosikkini kodin tekstiileissä, niin tietysti lakanoissakin. Minusta pellava on vaan erittäin helppohoitoinen ja pidän lisäksi sen rennosta ulkonäöstä. Valkoisten päätytyynyjen päällisiä en vaihtele niin usein kun lakanoita ja valkoisina ne sopivat kaikenlaisiin petauksiin.

Mitä sitten tulee itse makuuhuoneen tarkoitukseen – eli lepoon ja virkistäytymiseen. Kärsin todella helposti päänsäryistä ja tyyny on olennainen asia minulle. Pidän kuohkeista ja muhkeista tyynyistä, koen tyynyllä olevan itselleni erityisen tärkeä asema hyvin nukutussa yössä.

Sain testiin Familonin uuden Feel Aerelle -tyynyn, joka on kuohkeaa spriaaliontelokuitutäytettä, näin se pitää muotonsa yön aikana ja myös pesujen myötä. Tämän tyynyn kanssa saan nukkua rauhassa, eikä minun tarvitse herätä kesken unien pöyhimään sitä muotoonsa. Sillä minä tosiaankin herään jos pään alla on lituskainen tyyny.

tiesitkö kuinka usein petivaatteet täytyy pestä tai vaihtaa?

Makuuhuoneen siisteydessä yksi tärkeä osa-alue on myös tekstiilien huolto – enkä puhu nyt lakanapyykistä. Peitot ja tyynyt täytyy myös välillä pestä ja tekstiilit vaihtaa säännöllisin väliajoin. Tyynyt suositellaan pestäväksi neljä kertaa vuodessa ja täkit kaksi kertaa vuodessa. Hyvä kikka on laittaa vaikka puhelimen kalenteriin muistutuksen pesuväleistä. Etenkin tyynyn pesu on sellainen homma jota itse yritän olla laistamatta.

vaihda vuodevaatteesi ja kierrätä ne – kampanja maaliskuun ajan

Kevät on erityisesti sellaista aikaa jolloin tulee kiinnitettyä enemmän huomiota kodin perusteellisempaan siivoukseen ja kunnostukseen. Familonilla onkin järjestetty taas perinteinen vuodevaatteiden kierrätyskampanja. Kampanjassa voit palauttaa omat vanhat petivaatteesi Familonin jälleenmyyjälle ja sieltä tuotteet toimitetaan eläinten iloksi lammastiloille ja eläinten suojiin.

Vuodevaatteiden vaihtovälisuositukset:

  • peitto 4 vuotta
  • tyyny 2 vuotta
  • petauspatja 4 vuotta
  • patja 6-8 vuotta
  • joustinsänky- tai patja 6-8 vuotta

  

Itse olen viihtynyt todella hyvin meidän uudistetussa ja karsitussa makuuhuoneessa. Koen selkeyden ja puhtauden omalle nukkumiselle ja lepäämiselle tärkeäksi. Muhkeiden puhtaiden petivaatteiden sekaan on ihana pötkähtää illalla nukkumaan tai vaikka vapaapäivänä lukemaan ja rentoutumaan, kuten taidan juuri tänään tehdä.

*Feel Aerelle -tyyny, pellavatyynynpäälliset ja Keto-lakanat saatu yhteistyön mukana

Comments are closed.