Sunnuntaiaamuna on ihana juoda kahvia kaikessa rauhassa, aloitan sen aina aamiaispöydässä, mutta siiryn jatkamaan kahvikupin kera johonkin muualle. Tällä kertaa työpöydän ääreen, sillä bongasin instassa Skagerakin tililtä ihanan jutun yrityksen omistajien kodista. Minulle tuli hinku jakaa tuon kauniin kodin kuvat teillekin tänne blogiin. Niinpä pakkasin pressopannun, voileipälautasen ja kahvimukin työpöydän reunalle ja aloin naputella tätä sunnuntaijuttua. (Meidän olohuonejuttu siis siirtyy alkuviikkoon, kuvia ei sitten tullutkaan napsittua eilen, vaikka niin instagramissa lupailin).

Varsinaisen artikkelin voitte lukea Skagerakin sivuilta, tästä linkistä. Niinpä minä keskityn tässä ihastelemaan viehättävää sisustusta.

Koti sijaitsee punaisessa huvilamaisessa talossa Tanskan Aalborgissa. Talo on rakennettu vuonna 1928. Tällaisessa vanhassa huvilassa on itsessään jo aivan ihana tunnelma. Omistajat ovat hienovaraisesti kunnostaneet talon, jotta sen alkuperäinen henki säilyy. Tässä on hyvä osoitus, kuinka moderni ja vanha kohtaavat pehmeällä ja persoonallisella tavalla.

Perhe ei hankkinut tähän uuteen taloon paljonkaan uusia kalusteita. Kun valitsee kodin kalusteet huolella ja suosii laatua ja hyvää designia, ei kalusteita tarvitse vaihtaa usein. Y-tuolit ovat kuulemma 50-vuotta vanhat, ne ovat talon emännän kotoa. Tuo ihana ovaalin mallinen puupöytä on teetetty puusepällä juuri tähän kotiin. Asukkaat sanovat, että se saa kestää vielä heidän lapsilleenkin.

Joskus sitä miettii, voiko puuta olla liikaa sisustuksessa. Tässä on hyvä osoitus, että kun linjat ovat siroja ja tyyli selkeä, ei runsas määrä puupintaa näytä raskaalta. Tässä muuten kiinnittyy huomioni seinäsävyyn, miten kaunis pehmeä hiekkainen väri. Yleisestikin tässä kodissa on käytetty rohkeitakin värejä upeasti.

Lainaus jutusta:

If Vibeke has to give one piece of advice to anyone renovating their home, it will be to make bold choices – she says ”those are the details you will come to love the most.”

Vibeke on ihan oikeassa sanoessaan, että rohkeimpia sisustusvalintoja kiittelee usein eniten jälkikäteen. Minäkin jäin ihastelemaan esimerkiksi keittiön vihreää kivitasoa. Miksi ei? En usko että tuollaiseen taidolla valittuun väriyhdistelmään kyllästyy koskaan. Silloin kun värit sulautuvat kotiin, eivätkä hyppää liikaa silmille, niin ne eivät ole liian rajuja ovelampinakaan valintoina.

Tämä kuva pysäytti minut IG:n puolella. Vanhan talon hulppeat puitteet, klassikkotuoli ja tuo pehmeä savuinen roosa seinäväri. Tässä onkin todettava vaaleanpunaisesta ajatus. Itse olen rakastanut aina roosaa sisustuksessa, oli se muotia tai ei. Joskus se vaan jää enemmän taka-alalle, kuten juuri nyt. Olen ehkä viljellyt sitä tarpeeksi omassa kodissani ja pakkasin roosat yksityiskohdat kaappiin odottaamaan vaikkapa kevään roosaa fiilistä. Mutta vaaleanpunaisissa on eroja. Olohuoneen vaaleanpunainen ei ole minusta onnistunut, jos se näyttää samalta kuin lastenhuoneen vaaleanpunainen. Siksi esimerkiksi vaaleanpunaisissa tyynyissä on eroja. Tai vaaleanpunaisten seinien nyansseissa.

Itse en ole koskaan ollut suuri turkoosin ystävä, mutta onhan se aivan ihana ja raikas sävy oikeassa muodossaan. Seinämaalit ovat muutenkin niin oivallinen tapa tuoda kotiin väriä, että suosittelen kokeilemaan vaikka nyt kevääksi jotakin uutta. Maalilla kun sisustaa, ei tarvitse hankkia uusia kalusteitakaan.

(Haluanpa tässä samalla vinkata rakkaan blogikollegani Modernisti Kodikas-blogin Kertun uusimpaan postaukseen, kuinka ihanan raikas muutos turkoosilla tuli heidän tyttärensä huoneeseen)

Tässä kodissa on kerrassaan ihana tunnelma. Toki asiaa auttaa tuo upea talovanhus, mutta näitä pehmeitä elementtejä voi soveltaa myös uudemmassakin ympäristössä.

Huomioita tästä kodista:

  • paljon vaaleita puukalusteita
  • aitoja materiaaleja
  • harkittuja seinäsävyjä, jolla luodaan ilmettä
  • viherkasveja
  • asetelmia siellä täällä
  • väljää tilaa, tyhjät kohdat ovat luksusta
  • hulppeat leikkokukkakimput (pionikautta odotellessa)
  • saviruukut ja astiat
  • harkitut tekstiilit
  • klassikkovalaisimet

——-

Nyt on kahvit juotu tässä samalla ja on aika mennä herättelemään makuuhuoneessa nukkuvia. Sieltä löytyy kaksi koiraa ja yksi ihminen, jotka ovat vetäneet unta pitkän kaavan mukaan – koska vapaa sunnuntai.

Ihanaa sunnuntaita teillekin!

Comments are closed.