Pari päivää lepoa on tehnyt terää. Täytyy sanoa, että oli pakko olla hetki hiljaa ja rauhassa keskiviikkoisen Tukholman messumatkan jälkeen. Meillä oli aivan huippukiva reissu ja inspiraatiota tuli tiiviiseen aikaan niin paljon, että sen pureskelu otti hetken.

Kuvamateriaali on taas poikaystävän käsialaa ja hänen bongauksiaan. Oikein itsekin odotin jännityksellä millaisia kuvia tulikaan. Tietysti aivan ihania! Niistä nyt ensimmäinen otos tässä. Poimin mukaan sekalaisia ideoita ja ajatuksia. Maija nimittäin ennätti tehdä jo sellaisen kattavan messupostauksen, jonka jokaiseen sanaan yhdyn. Niinpä minun on turha kirjoittaa tänne vastaavaa tekstiä – joten menkää ja lukekaa Maijan juttu.

Gemla

Värit olivat ehdottomasti inspiroivimpia anteja tämän kertaisilla messuilla. Jos niistä sai ensimakua jo viime vuoden puolella, niin värien paluu vahvistui entisestään. Värikartalla näkyi erityisen paljon mausteisia murrettuja sävyjä ja haaleita savuisia pastelleja. Värien lisäksi pyöreät, kaarevat linjat nousivat esille lähes kaikissa muodoissa – niin esineissä, huonekaluissa kuin kiinteissä rakenteissakin. Pehmeys ja kutsuvuus, se oli kai jonkinlainen ajatus yleisestikin.

Keltaista ja muita pastellisia jäätelövärejä oli todella monella osastolla. Erityisesti pastellien ovela yhdistely keskenään oli minusta kivan näköistä. Kotiin tosin täytyy luoda pastellitunnelma harkiten, ettei tule liian makea, mutta messuilla toki tällaiset imelämmätkin kombot tomivat hienosti. Itse näkisin jätskivärit kivoina tehosteina, tuomassa raikkautta neutraaliin ja harmaavoittoiseen sisustukseen. Parilla tyynyllä, pehmeillä verhoilla ja pienesineillä tekee ison säväykseen.

Adea

Ihanat kukka-asetelmat jäivät myös mieleen. Etenkin kotimaisen Adean osastolla oli aivan huikaisevan kauniit värikkäät leikkokimput. Tummasävyinen osasto sai ikäänkuin valoa heleistä kukkakimpuista. Adea esitteli muuten osastollaan William Morrisin kankailla päällystettyjä kalusteita, ne olivat superhienoja.

Lintex

Väripläjäyksien lisäksi messuilla oli myös neutraalimpia osastoja, upeimmista niistä vastasi Lotta Agaton tiimeineen. Tässä Lintexin osasto, jossa huokailin lasisten magneettisten moodboardien perään ja vähän myös ihanan kynäpurkinkin. Kaiken kaikkiaan on kyllä sanottava, että ehkä tuo haalea väritön ilme jätti muuten vähän viileäksi. Tavallaan melko yksiväristä neutraalia tyyliä on näkynyt jo niin paljon, että haastavammat ja kiinnostavammat väriyhdistelmät kiehtovat ehdottomasti enemmän. Tokihan esimerkiksi näiden muistitaulujen sävyihin tällainen neutraali kokonaisuus istuu tyyliin.

Vieser x Durat

Erityisen ylpeä olin lähiseudun yrityksen Duratin osastosta. Durat ja Vieser esittelivät yhdessä tuotteitaan Linda Bergrothin suunnitelemalla osastolla, joka sai henkäilemään ihastuksesta. Kokonaisuus oli kansainvälinen, kiinnostava, ajan hengessä ja silti ajaton. Täys kymppi ja ylpeyspisteet. Muutenkin tuotteet ovat juuri tällä hetkellä erityisesti kiinnostavia. Kierrätysmuovista valmistettua laadukasta materiaalia, joka taipuu moneen. Vieserin lattiakaivot myös tuovat kylppäreihin viimeistellyn ilmeen.

Muuto

Muuton osastolla oli ehkä messujen suurimpia kuhinoita. Siellä kyllä kieltämättä viihtyikin, kokonaisuus oli superkiinnostava ja kutsuva. Meillehän Muuto on muutenkin läheinen, sillä myymme heidän tuotteitaan ja Muuto on Koodissa kaikista tärkeimpiä edustuksia. Pidimmekin palaveria uusista jutuista ja tutustuimme huolella uusiin juttuihin. Erityisesti mieleen jäi kiinnostavat kangasvalinnat ja uudet lounge-tuolit, jotka on tehty Cover- ja Fiber-tuoleihin.

&Tradition

Toinen meille tärkeä stoppi oli &Traditionin osasto. Huokailtiin lukuisien uutuustuotteiden perään ja ihasteltiin kansainvälisen tyylikästä ilmettä. Siinä missä Muuto on rennon skandinaavinen ja raikas, on &Tradition taas kansainvälisen elegantti ja ripauksen ylellisempi ilmeeltään. Täällä myös koeistuttiin tilaamiamme ruokapöydän tuoleja, ihanat edelleenkin, eli nyt vaan innolla odotellaan tuolien saapumista. Muuten uutuuksista innostuttiin paljon, pyöreästä ruokapöydästä, pallovalaisimista ja seinähyllyistä. Sekä tietysti 90-lukua henkivästä pyöreälinjaisesta sohvasta ja tuoleista. Niin monta kivaa juttua!

Päätän tämän kertaisen messuraportin huikeaan väriyhdistelmään – italialaiset sen näyttävät kuinka yhdistää vaaleansinistä, oranssia ja viininpunaista!

Laitoin muuten messuilla kuvaamani IG Storyt instagram feedini kohokohtiin, joten pääsette vielä katsomaan messutunnelmia paikan päältä, jos ette livenä ennättäneet filmejäni katsella.

Palataan vielä myöhemmin uudelleen messujen tunnelmiin, kuvia oli niin paljon tälläkin kertaa, että jaan niitä useampaan postaukseen.

Inspiroitukaa!

2 Comments