Ihanaa sunnuntaita! Mikä postaus sopisi paremmin leppoisaan sunnuntaipäivään, kun makuuhuonetunnelmat. Valkoiset lakanat kiehtovat nyt raikkaudellaan minua, ihan kuten siskoanikin ja Maijaa näköjään. Muutenkin rakastan edelleen makkarimme minimalistista tunnelmaa. Sinne on niin helppo vaihdella ilmettä parin pienen jutun avulla.

Tällä kertaa nuo pienet jutut olivat betoninen sisustuskuutio ja mustavalkoinen graafinen tyyny. Betonikuutio on Plantagenista ja se on minusta aivan ihana. En vielä tiedä mihin se lopulta kotona sijoittuu, mutta sehän on vain mukava, että käyttöä löytyy moneen tarkoitukseen. Yöpöydäksi kokeilin nyt ja siinä se toimiikin aivan ihanasti. Okei, tunnustan vaihtaneeni takaisin marmoripöytäni, mutta onhan näitä muutoksia kiva koklailla – ja kuvailla. Nyt kuutio on olkkarissa, missä ajattelin laittaa sen suuren peikon lehden alle, mutten ole vielä raaskinut. Niinpä se toimittaa nojatuolin vieressä pikkupöydän virkaa.

Kodin muutokset ovat parasta, kun niihin ei tarvita mitään muuta kuin olemassa olevien juttujen uudelleen asettelua.

Kokeilin valkoisten lakanoiden seuraan Johanna Gullichsenin kankaasta ommeltua tyynyä. Joku saattaakin muistaa, että meidän terassilla on näistä kankaista penkin suojus ja tyynyjä. Nyt viehätyn tästä klassikkokuosista taas paljon, katsotaan raaskinko tyynyjä enää terassille viedäkkään. Minä olen muuten tottunut hyvin olemaan ilman päiväpeittoa, mutta ajattelin testata joku päivä oikein säntillistä petausta, jossa jalkopäädyssä on torkkupeitto tiukasti patjan sisään taiteltuna. Vaikka tällaiset rennot petaukset ovat ominta itseäni, voihan sitä kokeilla toisenlaisiakin vaihtoehtoja. Kodin muutokset ovat parasta, kun niihin ei tarvita mitään muuta kuin olemassa olevien juttujen uudelleen asettelua.

 

Makkarin ikkuna ei nyt näy näissä kuvissa, mutta ikkunassa ei tällä hetkellä ole verhoja. On ollut aivan ihana ja virkistävä herätä aamulla luonnonvaloon. Se vaikuttaa todella paljon omaan vireystasooni. Onneksi me kumpikin nukutaan hyvin, oli valoa tai ei. Silloin voi nauttia siitä, ettei makuuhuonetta tarvitse pimentää. No mutta kun mennään kesää kohti, niin saattaa tuota valoa riittää enemmän kuin tarpeeksi. Kenties silloin kaipaa jonkinlaista suojaa ikkunaankin. Mietin vaihteeksi puista sälekaihdinta. Minulla on ollut yhdessä kodissani sellainen vierashuoneessa – levein puusälein ja pellavanvärisin puuvillanauhoin. Oi että se olikin kaunis.

Tässä makuuhuoneen somistelussa auttaa paljon myös vaaleat ja neutraalit seinävärit. Tilattiin juuri makuuhuoneen vaatekaappeihin lopulta uudet ovet Unique Homesta. Tuumattiin, että upeat täyskorkeat ovet muuttavat makuuhuoneen ilmeen upeaksi, se satsaus tehtiin, vaikka ollaankin laittamassa taloa pian myyntiin. Valittiin nyt ovien väriksi sama valkoinen kuin seinissä, katossa ja listoissa – eli perinteinen ”listavalkoinen”. Olen muuten tykännyt siitä seinävärinä todella paljon, koti on todella huolitellun näköinen kun kaikki on samaa valkoisen sävyä.

Nyt jatkan sunnuntaihommia – leppoisaa päivää teillekin!

6 Comments

 1. Loistoidea! Paljonko kuutio maksaa?
  En löytänyt nettisivulta. Onko eri kokoisia?

 2. Anne

  Kiitos, minäkin pidän tuosta selkeydestä ja raikkaudesta 🙂

 3. Anne

  Eikö, mikseiköhän tällaisia ole enemmänkin. Kahta kokoa on, tuo on suurempi ja n. 40x40x45h. hinta jotain 45-49 € (en muista kun poikaystävä osti).

 4. Anne

  Joo on, paitsi mun on se suurempi koko. Eli noin 40x40x45h. 🙂