Jokapäiväisiä touhuja töissä – järkkäilyt ja pikkusomistelut. Minä tietysti tykkään. Tänään inspiroiduin savuisista ja hillityistä sävyistä. Vähän värittömästä ja hämärästäkin. Tämä kevään valo on nyt kovin kaunista, se on niin puhtaan väristä, auringon keltaisuus ei vielä lämmitä liikaa, vaan valo on erityisen raikkaan väristä. Tykkään myös siitä, miten varjokohdat ovat hämäriä ja tummia – sama tunnelma löytyy sekä näistä kuvista että ihan oikeasta tilanteestakin.

Huomaamatta sohvaryhmän somistuksesta tuli kovin klassisen tyylinen. Tunnelmaan tarvitaan vain ylellinen tuoksukynttilä, kahvipöytäkirja, muhkea viltti ja vihreää maljakkoon. Aika klassinen oli myös päivän asuni; puuvillainen patenttineule kuuluu kevään vakiovarustukseen, minullahan on tuo samanlainen neule myös poltetun oranssin sävyisenä. Klassisuutta korostamaan kietaisin pitkästä aikaa kaulaan ohuen silkkihuivin, jonka joskus ostin Marimekolta. Nyt pienet silkkihuivit ovat taas oikein ajankohtaisia asusteita. Tykkäisin sitoa huivin ponnariin tai nutturaan, mutten vielä oikein osannut tehdä sitä hyvin, niinpä tyydyin vain kietaisemaan huivin kaulaani.

Tunnelmaan tarvitaan vain ylellinen tuoksukynttilä, kahvipöytäkirja, muhkea viltti ja vihreää maljakkoon.

Tuo ihanan muhkea villapeitto on Porin Villan ja Peitteen, meillähän on töissä heidän showroom. Tällainen torkkupeitto on ikiklassikko, mielestäni pörröinen villa sopii kauniisti tuon valkoisen sileän puuvillasohvan seuraksi ja hei se maksaa 79€ – ei todellakaan paha hinta tuollaisesta. Minähän kietoudun torkkupeittoon läpi vuoden, no ehkä en huippuhelteillä, mutta myös normaalin kesäsään aikaan.

   (neule Minimum / farkut Filippa K / huivi Marimekko / kengät Tiger of Sweden)

Tajusin tänään oikein toden teolla, että nyt pikkukenkäkelit ovat alkaneet. Kuvissa näkyvistä Tigerin loafereista on tullut luottokenkäni alkukevääseen ja loppusyksyyn. Klassinen malli tämäkin, ihan kuin Filippa K:n suoralahkeinen perusfarkkukin. Tämä on keväinen versio talvisesta vakioasustani, neule on puuvillaa, sukkahousut ohuemmat ja kengät kevyemmät.

Nyt jos koskaan on tarjolla paljon ihania erilaisia asusteita, joilla maustaa asukokonaisuuksia. Kaikenlaiset hiuskoristeet ovat kovin suosittuja, ihailenkin pantoja ja pinnejä toisilla, itse vasta harjoittelen niiden käyttämistä. Ehkä silmälasien käyttäjänä koen vähän vaikeammaksi asustaa hiuksia millään näyttävämmillä jutuilla. Mutta asusteet ovat yksi syy, miksi suosin simppeleitä vaatteita – tykkään muunnella asukokonaisuuksia erilaisten pienten yksityiskohtien avulla.

Kiitos minun kuvieni nappaamisesta Maijalle, on kyllä kätevää kun voi ojentaa kameran työkaverin käteen ja pyytää asukuvia. Nyt muuten alkoikin minun viikonloppuni, minulla on huomenna vapaapäivä, sen ansiosta tuleva viikonloppu tuntuu erityisen pitkältä, vaikka piipahdankin tekemässä lauantaina lyhyen työvuoron. Ja toki blogihommia, kuvauksia ja muita riittää viikonlopullekin, että ei sitä ihan tekemisen puutteessa tulla löhöilemään.

 

4 Comments

 1. Vähän hassu kysymys ehkä, mutta haluaisitko joskus kirjoittaa blogissasi millaista on asua Turussa? 🙂 Kohdistan kysymykseni nyt sinulle, koska tykkään kovasti blogistasi ja tavastasi kirjoittaa ihan tavallisesta arjesta. Mieheni työt ovat ehkä siirtymässä Turkuun ja vähän pelottaa tämä mahdollinen vieraaseen kaupunkiin muuttaminen.

 2. Hyvältä näyttää! Paitsi, tuoksukynttilöiden sisältämä formaldehydi kasvattaa riskiä sairastua syöpään.
  Tutkimustietoa on julkisuudessa ollut vuodesta 2015 asti.
  Läheisten syöpiä läheltä seuranneena en suostuisi tuoksukynttilöitä tuotetta mainostamaan tahi myymään. Onneksi näiden trendituotteiden elinkaari tulee jossain vaiheessa elinkaarensa päähän.

 3. Anne

  Hei, olen otettu, että pyysit juuri minua kirjoittamaan Turusta. Voin toki yrittää joku kerta, kun saan jonkinlaisen inspiksen, mitä haluaisin sanoa 🙂 Noin muuten mielestäni ei kannata jännittää – itse kuitenkin luo perustan omalle elämälleen. Kunhan muistaa olla avoin uusille asioille, uskon että kaikki menee hyvin. Turku on maltillisen kokoinen sympaattinen kaupunki. Täällä on helppo asua.

 4. Anne

  Kiitos 🙂

  Kyselin oikein Malia Companyn perustajalta näistä kynttilähommista ja hän vastasi näin:

  ”Tuoksukynttilöitä on monenlaisia, ja mainittu formaldehydi on nimenomaan parafiini- ja steariinikynttilöiden sivutuote, kuten myös monen sitrusmaisen raikastimen. Meidän kynttilät tehdään juurikin tästä syystä täysin luonnollisista raaka-aineista ja tuoksut muodostetaan eteeerisillä öljyillä, ei kemiallisesti. Soijakynttilä palaa lisäksi hitaammin, muodostaa näin merkittävästi vähemmän nokea ja ei vapauta myrkkyjä palaessaan. Tietenkin kodin voi vielä tuulettaa jos näin itse tarpeelliseksi kokee”

  Tärkeää asiaa tuo sinun pointtisi Mags! Muutenkin kynttilöiden päästöistä puhutaan vähän. Olen itse polttanut huomattavasti vähemmän talven aikana kynttilöitä mitä ennen, usein kynttilät ovat esillä pelkästään ilman tulta. Suosin itse ostoksissani luonnonmukaisia kynttilöitä parhaani mukaan.