Viime aikoina olen ollut erityisen innostunut keittiöhommista. Te jotka seuraatte minua instagramissa olettekin sen huomanneet – mun storyt on olleet täynnä keittiötouhuja ja kokkailuja. Olette niistä kovasti pitäneetkin, niin paljon olen teiltä saanut viestejä.

Minulla kesti monen monta vuotta löytää juuri täydellinen ohje tähän perinteiseen herkkuun. Nyt kun sen löysin niin jaanpas myös teille. Tässä on vaikkapa viikonlopuksi sopiva kahvipöytäherkku. Meiltä löytyi pakkasesta vielä vanhoja mustikoita, joita mies on ahkerana joskus pakastanut (eikö ihana). Itsehän en ole vuosikausiin marjoja pakastellut, vaan ostanut valmiita pusseja pakastealtaasta, siksi onkin niin kiva kun kerrankin on vähän itse pakastettuja marjoja pakkasessa.

Murupiirakka

Pohja:

100 g voita tai margariinia

3/4 dl sokeria

1 kananmuna

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl maitoa

n. 6 dl marjoja, minä käytin mustikoita

 

-vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi

-lisää muna seokseen

-sekoita kuiva-aineet keskenään

-lisää kuiva-aineet ja maito sekoitellen taikinaan

-levitä taikina voideltuun vuokaan (käytin tällä kertaa kaapista pois kertakäyttövuokaa)

-ripottele päälle jäiset marjat

Tässä välissä voi antaa apureiden osallistua – eli tärkeänä tehtävänä on nuolla leivontavälineet.

Muruseos

50 g voita tai margariinia (minä käytän voita koska nekkumainen maku)

0,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniliinisokeria (minusta ei haittaa jos ripsahtaa vähän reilumminkin)

-nypi aineksista murumainen seos ja levitä piirakan päälle

Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

 

Voi miten hyvää tämä on. Pidän tosi paljon siitä herkullisen nekkumaisesta mausta, jonka voi tuo tähän. Muruseos on superhyvää. Tämän kanssa voisi tarjoilla vaniljakastiketta tai jäätelöä, mutta minusta herkku on mainiota ihan sellaisenaan.

Oletteko te leiponeet murupiirasta ja onko ohjeessa jotain eroa tähän?

4 Comments

  1. Ritva Lehtonen Reply

    Tein pohjataikinaa vähän reilummin ja ripottelin sen taikinan lopun mustikoiden päälle ajaa saman tehtävän kuin
    jos tekee erikseen muruseoksen. Tosin kannattaa pitää taikinan loppua jääkaapissa jonkun aikaa on helpompi murustella kylmänä.
    Ja laitoin pari tl kardemummaa mausteeksi taikinaan.

  2. Olen tehnyt nyt pari piirakkaa ilman että olis mustikoita.
    Tein hilla/puolukka piirakan sekä raparperipiirakan.
    Uskomattoman herkullisia molemmat 🤤

    • Ah, kuulostaa herkulliselta! Mukava kuulla ja kiitos kun laitoit palautetta.

Write A Comment