Viikonloppuna oli vielä aika viimaisen viileä ilma. Lauantaina työpäivän jälkeen piipahdettiin kaupungilla ja puin valkoisten farkkujen ja pikkukenkien seuraksi vielä villapaidan ja villakangastakin. Vaaleat pehmeät sävyt ovat kovasti mieleeni ja pidin tästä asukokonaisuudesta tosi paljon. Lisäksi löysin sattumalta asukuviin kivan taustan, miten ihana on tuon talon julkisivu ja ovi, sopivat tähän lookkiin ihan täydellisesti.

(takki Marella / neule HM / laukku Marimekko*saatu / farkut Mango / loaferit Tiger of Sweden)

Marimekon Karla-laukku on minulla todella kovassa käytössä. Pehmoinen ja kevyt olkalaukku on ihana napata vaikka kainaloon. Vaihtelenkin paljon laukun kantotapaa, joskus jopa sidon olkahihnan solmuunkin, näin siitä saa lyhyemmän. Tosi mukava kassi, jota suosittelen jos olet etsimässä kivaa olkalaukkua kevääksi. En tiedä saako tuota minun viininpunaista väriä enää, mutta Karlasta on aina ihania sävyjä valikoimassa. Siitähän on tullut myös pienempikin koko, sekin olisi ihana.

Pesin juuri kaikki talviset neulepaitani ja taidan ihan juuri viikkailla ne talviteloille.

Valkoiset farkut kyllä raikastavat asut ihanasti. Neulepaidatkaan eivät tunnu enää niin tunkkaisilta, kun pukee freesin alaosan. Pesin juuri kaikki talviset neulepaitani ja taidan ihan juuri viikkailla ne talviteloille. Tuo beige neule saa vielä olla käytössä, sillä se näyttää vaalean värinsä ansiosta ihan keväiseltä.

Mitäs muuta, täällä on ollut aika kiire työviikon aloitus. Ihana kun kaupassa on tilanne muuttunut paljon vilkkaammaksi. Talven hiljaiset kuukaudet ovat toivottavasti takana päin ja nyt saadaan paiskia hommia, pieni kauppa tarvitsee eloa. Ainakin kaikenlaisia kivoja suunnitelmia on työn alla. Olenko muuten muistanut kertoa, että omassa elämässäkin on aika kiirettä juuri nyt – ollaan perheen kanssa lähdössä Pariisiin parin viikon kuluttua! Kerronpa tästä vielä omassa postauksessakin, sillä niin huikea juttu liittyy tähän matkaan.

Muutenkin nyt on vilkasta, kavereiden kanssa suunniteltiin perjantaisesta tapaamisesta perinnettä, viime perjantaina istuttiin ekaa kertaa ulkona terassilla oluella. No, oltiin lämmitetyn telttakatoksen alla, mutta ulkona yhtä kaikki. Oli tosi kivaa jutella viikon kuulumisia ja kokoontua yhteen. Sovittiin jo uudet perjantaitreffit tälle viikolle. Tällainen tapa on aika kiva viikonlopun aloitus. Ja perjantaitreffeistä tulee aina vaan kivemmat, mitä enemmän ilmat lämpenevät.

(näistä asukuvista tuli minusta niin kivoja, että en malttanut raakata kuvia vähemmäksi)

Ollaan myös suunniteltu jo pääsiäistä kavereiden kesken, kokoonnutaan viettämään sitä meille. Nyt pitäisi miettiä kaikkea kivaa ohjelmaa ja syömistä. Sitten jossain välissä täytyisi myös siivoilla pihaa ja järjestää työhuone, joka vihdoin on myös maalattu. Itse asiassa istuskelenkin juuri olohuoneen ruokapöydän ääressä kirjoittamassa tätä. Kaikki työhuoneen tavarat on vielä hujan hajan olkkarissa…ehkä pitäisi tarttua toimeen ja alkaa järjestää huonetta kuntoon. Niin ja tämän viikon torstaina olen vielä menossa Helsinkiin. Ihana kun on paljon ohjelmaa!

4 Comments

  1. Moi! Ihan tiedustelisin tuosta neuleiden ylläpidosta. Miten peset neuleet, että ne säilyvät hyvinä ja mitä muita huoltotoimenpiteitä niille teet ennen talviteloille laittoa. Ja mikä neuleille on paras säilytystapa?

    Kiitokset vastauksesta ja mukavia kevätpäiviä!

  2. Anne

    Pesen neuleet villapesuaineella, tämä on tärkeä, niitä ei saa koskaan pestä normaalilla pyykinpesuaineella. Pesen neuleet myös aina koneessa villaohjelmalla ja korkeintaan kolme villapaitaa kerrallaan. Vielä en ole onnistunut tällä tavoin tuhoamaan yhtäkään neulettä, tai joo yhden vuosia sitten, Acnen huovutetun neuleen, jossa ehdottomasti kiellettiin vesipesu. Mutta normaalisti villapaidat eivät ole moksiskaan pesusta. Pesun jälkeen asettelen ne muotoonsa kuivumaan kuivaustelineelle. Sitten käsittelen ne vielä höyryttimellä jos on tarvis, se on parempi kuin vanhanaikainen liinan läpi prässäys. Höyrystimiä saa nyt edulliseen hintaan, minulla on Philipsin malli, se taitaa olla noin kuutisen kymppiä. Se on muutenkin tosi hyvä esimerkiksi silkkipaidoille ja viskoosipaidoille yms. Jos neuleessa on nyppyjä, poistan ne kasmirkammalla tai joistakin nypyn poistajalla. Mutta olen valinnut huolella neuleeni, ne harvoin nyppyyntyvät. Paras säilytystapa on varmastikin viikattuna ja ehkä voi vielä laittaa silkkipaperia väliin. Jotkut laittavat seetripuupalat kaappiin, mutta minä en ole sitä tehnyt.

    Mukavia kevätpäiviä myös sinulle!