Tänään oli poikkeuksellisen virkistävä työpäivä. Suuntasin aamulla Helsinkiin, sillä minun ohjelmassani oli piipahtaminen Iittalan ensi syksyn pressissä. Tilaisuus oli järjestetty upeassa St. George Hotellin sviitissä. Olin valmistautunut hyvin, eli pakannut kassiini ison kameran, sillä tiesin inspiraatiota piisaavan niin paljon, että halusin ikuistaa kuvia tänne blogiin ihan oikealla kameralla. Latasin paikan päältä IG Storyyn jo joitakin tunnelmia, mutta tässä on nyt äsken käsittelemäni kuvat tilaisuudesta.

En sen enempää analysoi kuvia, vaan annan niiden puhua puolestaan. Tunnelma oli todella kutsuva ja esillepanot kauniita. Mielestäni näistä kuvista huomaa erityisen hyvin, kuinka kotiin voi luoda tunnelmaa erilaisten esineiden voimalla ja kuinka odottamattomatkin yhdistelmät toimivat sisustuksen mausteina. Haluan myös mainita nuo kaikki upeat lasin eri sävyt, mitä Iittlalla on valikoimissaan. Rohkea värien sekoittelu ja yleensäkin värien käyttäminen antaa niin paljon syvyyttä sisustukseen.

Tilan keskelle oli katettu mielettömän tunnelmallinen kattaus Raami-astiasarjalla. Teki todellakin mieli istahtaa pöydän ääreen nauttimaan ateriaa. Tämä kattaus sai myös minut innostumaan taas pöytäliinasta, tuohan se nyt vaan aika paljon lisäfiilistä.

Paitsi että saimme nauttia visuaalisesta inspiraatiosta, saimme kuulla tilaisuudessa Sara Karlssonin ajatuksia kodista – kuinka luoda kutsuva tunnelma kotiin. Hän pukee niin hienosti sanoiksi sen mikä kotiin luo tunnelman ja kuinka kodista kannattaa huolehtia. Kirjoitin aikaisemmin Saran kirjasta  Asioita jotka tekevät kodin, jota lukiessani nyökyttelin koko ajan, tunnen aivan samoin kodista ja sen tunnelmasta.

Iittalan syksyn uutuuksiin kuuluu Matti Klenelin suunnittelema Virva-valaisin. Valaisinta tulee kahdessa eri sävyssä – harmaana ja pellavan värisenä.

”Virvan kupu on valmistettu lasista ja sen nelijalkainen alusta on puuterimaalattua alumiinia. Virvan suorakulmaiset muodot ovat saaneet pehmeän pyöristetyt reunat, ja lasin pinnassa on hienostunut abstrakti kohokuvio.”

Iittalan syksyn uutuuksia ovat valaisimien lisäksi myös uudet lasisävyt tuttuihin tuotteisiin; Valkea-kynttilälyhtyä tulee pomeranssin ja punaisen värisenä ja Lantern-lyhtyyn tulee uusi harmaa väri.

Iittalan syksyn teemana on valolla tunnelmointi. Tunnelmavalaisimet ja kynttilät luovat pimeään vuodenaikaan kodikkuutta ja pehmeyttä.

 

Syksyn uutuus on myös Citterio 98 -aterinsarjan uusi ruusukultainen väri. Saimme lahjakassissa jo maistiaiset tuosta uudesta aterinsävystä salaattiottimien muodossa. Ihana juttu, sillä meillä on kotona ennestään kahdet tuon sarjan salaattiottimet ja niitä käytetään jatkuvasti, paitsi salaatin tarjoilussa, myös muussa ruokatarjoilussa.

Olipas tosi inspiroiva pressi. Paitsi että tarjolla oli rutkasti visuaalista inspiraatiota, sai sitä myös taas tuttujen tapaamisestakin. Oli niin mukava jutella ihmisten kanssa, erityisen iloinen olin juttutuokiosta Saran kanssa.

Toivottavasti teillekin oli iloa näistä inspiraatiokuvista.

2 Comments

  1. Onpa paljon kiehtovia, ja vähän poikkeavia muotoja ja värejä.
    Vuosi vuodelta tuntuvat mielestäni mallistot paranevan.

  2. Anne

    Minustakin nyt on poikkeuksellisen ihania värejä ja tuo uusi Raami-astiasto toi ihanaa pehmeyttä ja raikkautta Iittalan kokoelmaan.