Juuri ennen pääsiäistä sain yhden kovasti toivomani asian kotiin, nimittäin makuuhuoneeseen uudet kaapinovet. Näitä olin suunnitellut vuosikausia, mutta nyt vasta lopulta sain toimeksi ovien vaihdon. Aikaisemmin makuuhuoneessa oli korkeakiiltoiset kalvo-ovet, tyypillisellä jaolla – alakaapit ja yläkaapit erikseen. Yläoven päällä oli täytesokkeli ja kaapissa se normaali alasokkeli. Vuosien aikana muovipintainen kalvo-ovi oli myös kellastunut todella ikävän sävyiseksi. Ei paljon auttanut, että vetimet vaihdettiin, ovet olivat silti todella ikävän näköiset kellastuneina ylätäytteineen.

Vaatekaapistojen muutos uusilla ovilla on oikeastaan aika simppeli keino muuttaa koko huoneen ilme ylellisemmäksi ja modernimmaksi. Tällaiset täyskorkeat ovet ovat aina mittatilaushommia, mutta monista keittiöliikkeistä saa tilattua ovia omien mittojen mukaan. Nämä ovet hankin omasta luottokaupastani Unique Homesta. Koska vanhojen kaapistojen runko oli ihan hyvä ja ne oli upotettu koloon, ei runkoja kannattanut vaihtaa, riitti kaapistojen päivitys uusien ovien avulla.

Vaatekaapistojen muutos uusilla ovilla

Ovia tilatessä tärkeintä on tehdä tarkat mitat saranoiden osalta. Oviin tuli nyt uudet saranat, mutta ne asettuuivat samoihin kohtiin kuin kaapistojen vanhat saranat. Niinpä Hän piirsi insinöörimäisellä tarkkuudella hahmotelman Unique Homelle, jossa saranoiden korkeudet oli merkattu oviin nähden. Me päätimme ovien mitaksi 2 cm katosta ja 5 cm lattiasta. Ovia saa maalattuna toivomallaan värisävyllä. Olin joskus aikoinani suunnitellut näitä ovia makuuhuoneen vanhan maalisävyn mukaan, joka oli Tikkurilan Laasti. Silloin huoneessa olisi ollut ihanan hämyisä tunnelma, kun kaikki seinät ja kaapistojen ovet olisivat olleet samaa harmaata sävyä. Mehän kuitenkin maalasimme jokin aika sitten makuuhuoneen uudelleen valkoiseksi ja peräseinälle ainoastaan hennon harmaan sävyn. Valkoisen sävy valittiin sopimaan katon, väliovien, listojen ja ikkunoiden kanssa yhteen. Eli sävy on klassinen listavalkoinen. Tästä värin valinnasta voit lukea lisää ”Valkoisen seinävärin valinta” -postauksestani.

Ollaan oltu erittäin tyytyväisiä tähän pehmeään valkoiseen seinäsävyyn ja luonnollisesti uudet kaapinovet valittiin samalla valkoisella, eli Teknoksen T1714. Nyt kaikki näyttää pehmeältä ja puhtaalta valkoiselta.

Näistä kuvistakaan ei käy täysin ilmi miten paljon makuuhuoneen ilme muuttui ovien myötä. Tilasta tuli paljon avaramman ja korkeamman oloinen. Ovilla on ihan älyttömän suuri vaikutus tunnelmaan. Vetimet ovat messinkiä ja ne olen tilannut Superfrontilta. Mielestäni vetimet ovat myös erittäin tärkeä yksityiskohta kiintokalusteissa. Pelkällä vetimienkin vaihdolla voi nostaa kalusteiden tunnelmaa. Mietin ensin ihan yksinkertaisia messinkinuppeja, mutta jotenkin viehätyttiin näistä pitkulaisista vetimistä enemmän. Vetimet saapuivat jo ennen uusia ovia ja niitä kokeiltiin ensin vanhoihin kaapin oviin, joissa asennus oli vaakaan. Kun uudet korkeat ovet saapuivat, oli selvää asentaa vetimet pystyyn, linjasta tuli upean näköinen.

Kun kuvailin huoneessa, minulla oli tietysti seuralaiset mukana. Toinen, eli tyttö tykkää mennä usein nurkkaan lepäilemään.

Kyllä kiintokalusteiden päivittäminen kannattaa jos se mietityttää, niillä on yllättävänkin suuri vaikutus. Aina ei tarvitse uusia koko kalustetta, pelkin vetimin jo pärjää pitkälle, saati ovia vaihtamalla. Piti vielä sanomani, että kun kaapin oven avaa, näkyvät tietysti vanhat ylä- ja alasokkelit sellaisena kun ne olivat vanhojen ovien kanssa, mutta sinne jäävät piiloon uusien ovien uumeniin. Kannattaa myös muistaa että ovia voi tilata halutussa värissä, Unique Homessa ainakin kaikenlainen räätälöinti mittojen ja sävyjen suhteen onnistuu. Ja mainitsenpa vielä että olen ostanut itse nämä ovet.

Mitä pidätte uusista ovista?

16 Comments

 1. Oi, aivan upea muutos! Kiitos inspiraatiosta 🙂 Nyt uuden kodin myötä näen vaan sisustusjuttuja joka puolella 😀

 2. Todella tyylikästä, selkeää ja kaunista!? Peili on myös aivan ihana, viehättää kovasti nyt tuo pyöreä muoto, mistä tuollaisen kauniin peilin voisi hankkia?

 3. En seuraa säännöllisesti, mutta muistelen että olisit ollut myymässä taloa. Onko myyntisuunnitelmat muuttuneet? Vai remontoitko myynnin edistämiseksi? Onko tästä jossain juttua?

 4. Hei! Kaunista ja rauhallista. Mistä seinällä olevan teoksen kehykset mahtavat olla?

 5. Anne

  Kiitos itsellesi kommentista <3 Innolla odottelen myös sinun sisustusjuttuja uudesta kodista, näyttää niin ihanalta jo nyt.

 6. Anne

  Kiitos Lisa <3 Peilin olen ostanut ystävältäni, mutta se taitaa olla House Doctorin peili. Ainakin jossain verkkokaupoissa on sitä myynnissä.

 7. Anne

  Joo, olen myymässä 🙂 oikein hävettää miten kauan siihen on mennyt, että saa toimeksi. Olen niin tarkka, että haluan laittaa talon myyntiin kun se on mielestäni fiksattu yksityiskohtia myöten nätiksi, niin sitten ostaja pääsee nauttimaan hetimiten, ellei halua remontoida eri tavalla. En usko että nämä fiksaukset kummemmin hintaan vaikuttaa, mutta mun omaan päähän. Katsotaan josko toukokuun aikana saataisiin viimeiset hommat tehtyä ja talo vihdoin myyntiin.

 8. Anne

  Kiitos, kultaiset yksityiskohdat kyllä tuovat ripauksen luksusta ja raikkautta. Ihana jos oli inspiraatioksi 🙂

 9. Anne

  Kiitos, mukava kuulla, kyllä tuolla huoneessa nyt viihtyy ja kaikki alkaa olla sen suhteen valmista. Seinällä oleva tammikehys (kuten myös juliste siinä) on hankittu Deseniolta.

 10. Sorry for not speaking your blogs language,but i wanted to congratulate you for the photos, the photo shooting.
  Keep up with the good job.
  Regards Ryana.

 11. Anne

  Kiitos Vilja 🙂 minä satsaankin mielelläni (hinnakkaisiin) vetimiin, sillä niillä on niin iso vaikutus ja suhteessa siihen hintakaan ei tunnu niin pahalta. Olen tainnut hurahtaa spessuihin vetimiin, sillä se on ensimmäisiä asioita, joita jo fiilistelen seuraavaa kotia ajatellen, heh.

 12. Moikka, nyt en yhtään muista hintaa – nää oli erikoismitalla ja erikoisvärillä, olisikohan ollut noin pari tonnia ilman vetimiä 🙂