En ehkä kestä miten ihana ilta meillä oli torstaina. Pääsimme ystävieni kanssa Blomma Creativen kukkaworkshoppiin Barkerin vanhalle tehtaalle, jossa Blomman satumaisen viehättävä kukkastudio sijaitsee. Katsokaa nyt tuota paikkaa, huokailin ihastuksesta ja olo oli kuin ihmemaassa. Paitsi että kukat ovat ihania, niin tässä paikassa kokonaisuus vielä kruunasi tunnelman. Kaunis valon kajo ikkunoista hitusen hämärään tilaan ja kaikkialle rakennetut upeat kasviasetelmat – ah.

Me saimme workshopissa opastusta rentojen kukka-asetelmien luomiseen. Itse olen aina vähän vierastanut tiukasti sidottuja kukkakimppuja ja olenkin ihastellut enimmäkseen rennolla otteella koottuja, satunnaisesti poimitun näköisiä kukkakimppuja. En ole koskaan ennen kokeillut tehdä varsinaista kukka-asetelmaa, jossa pohjana käytetään verkkoa. Olikin aivan uutta päästä kokeilemaan tällaista kukkien asettelua. Johanna näytti meille ensiksi kuinka asetelmaa kannattaa lähteä kokoamaan ja rohkaisi luottamaan intuitioon ja erilaisten elementtien yhdistelyyn. Saimme kukin astian ja verkon sekä tietysti valtavan määrän erilaisia kukkia työstettäväksi.

Tässä kuvassa yksi Johannan loihtima kukka-asetelma. Tuota näyttävintä kukkaa sanotaan asetelman ”kuningatarkukaksi”. Johanna sanoi asettelevansa sen ihan alussa, niin siihen ympärille on sitten hyvä täydentää lisukkeet.

En kyllä meinannut malttaa lopettaa valokuvaamista. Sillä harvoin pääsee kameran kanssa näin mahtavaan ympäristöön kuvaamaan kauniita yksityiskohtia. Henna nappaisi minusta tämän kuvan, maltoin siis yhden kuvan verran seisoa paikallani. Tuli taas muuten lisää viherkasvi-innostustakin. Miksei kotonakin voisi koota enemmän näyttäviä rykelmiä useammista kasveista. Taidankin katsella omia viherkasvejani uusin silmin, kenties kokeilen rakentaa johonkin oikein ryppään niistä.

Lähdin tekemään omaa kimppuani romanttiset puutarhat mielikuvanani. Halusin herkän ja kepeän kimpun, jossa olisi hiukan kontrastia, mutta yleisilmeeltä toivoin hempeyttä. Oli muuten todella rentouttavaa kasailla tätä. Vaikka näyttää että se on vain sutaistu kasaan, meni tuossa mukavasti aikaa kun kokeili oksilla erilaisia kokoonpanoja ja korkeuksia. Oli myös hauska katsella muiden teoksia, kaikilla oli ihan erinäköisiä luomuksia.

Suosittelen ehdottomasti menemään tällaiseen kukkaworkshoppiin jos näitä eteenne tulee.

Tällainen kimpustani tuli. Tiedättekö, että minun koko käsitykseni leikkokukista vähän muuttui. Tulen varmasti jatkossa kotonakin tekemään tällä tyylillä kukkakimppuja. Nyt kesällä luonnosta löytyy niin paljon materiaalia, jota voi vaikka yhdistää marketista napattuun kukkakimppuun. Myös erilaisista kuivakukista saa koottua todella kivoja asetelmia.

Suosittelen ehdottomasti menemään tällaiseen kukkaworkshoppiin jos näitä eteenne tulee. Blomma ainakin järjestää näitä myös pyynnöstä, jos sopiva ryhmä on koossa, hyvä idea esimerkiksi työpaikan virkistyspäivälle tai muulle vastaavalle. Toki heidän sivuiltaan näkee milloin workshoppeja on tuloillaan. Oltiin kyllä aivan fiiliksissä tämän illan jälkeen ja todettiin taas ystävien kesken, että yhdessä tekemiset on parhautta, eikä arjen kiireessä kannata unohtaa kavereiden kanssa touhuilua.

Barkerin vanha tehda on mieletön miljöö. Näissä tiloissa työskentelee useita eri alojen luovia tekijöitä. Mahtava kun tällaisia paikkoja on olemassa ja että kaikenlainen pienyrittäminen voi hyvin. Kuulemma syyskuun alussa täällä on avoimet ovet ja työhuoneisiin pääsee tutustumaan. Kannattaa täällä asuvat pitää muistissa tämä!

Oli pakko vielä nappaista omasta kukkalaitteesta se virallinen potrettikuva. Kukkavalokuvaus on oma taiteen lajinsa, jota olisi myös kiva opetella lisää. Tällaisiin kuviin voisin kuvitella myös käyttäväni jonkinlaista filteriä, normaalistihan käsittelen kuvat yksitellen ja säädellen, enkä lataa niihin mitään presettejä.

Siinä se sitten on kotona, oikeutetusti kodin näyttävimmällä paikalla eli ruokapöydällä. Mielestäni tällaiset romanttiset ja näyttävät asetelmat sopivat myös selkeään ja moderniin kotiin tuomaan tunnelmaa ja runsautta. Kukkakimput ovat myös se klassinen tapa tuoda väriä sisustukseen. Ja hei, nyt alkaa kesän juhlakausi – juhlapöytään kannattaa taikoa tällaisia kimppuja.

Kiitos vielä Blommalle ihanasta illasta ja tietysti myös ystävilleni!

Comments are closed.