Jutun kuvat on lainattu Bo-bedre.no / kuvat: © Inger Marie Grini

Loikoilin eilen illalla sohvalla ja selailin sisustusinspiraatioita. Nyt viehättää jollakin tapaa raikkaat ja heleät sisustukset. Erityisesti silmäilen mielelläni uusia omakotitaloja, haaveissa siintää jossain tuleva remonttiprojekti. Mielessäni olen jo valinnut sinne ties mitä pintamateriaaleja, vaikke kohteesta ole vielä tietoakaan. Toivoisin seuraavaksi etapiksi rivitaloa, se saisi olla hiukan vanhempi, jotta piha olisi jo ennättänyt vehreytyä ja jotta kaiken saa repiä ja suunnitella mieleisekseen. Minusta rivitaloon sopii tietynlainen sisustustyyli, näen mielessäni ovelia kiintoratkaisuja, raikkaita värejä ja reippaita materiaaleja. Tässä kuvien inspiraatiokodissa on monia tuohon kategoriaan sopivia yksityiskohtia. Pidän eniten kylpyhuoneesta, mutta muutenkin tämä on raikas kokonaisuus.

Keittiö on toteutettu vanerista, ehkä itselleni hiukan liian monotoninen, mutta ihailen kovasti. Sininen seinäsävy on rohkea valinta, siinä on kaunis sävy, vaikka sekin olisi minulle turhan rohkea. Mutta tällaisia on mukava ihastella. Pidän nurkkaan tehdystä kiinteästä avohyllystä. Jotenkin avohylly on aina mieleeni keittiössä.

Hauska miten takka on sijoitettu terrazzosta rakennetulle penkille. Terrazzo sopii minusta muutenkin tämän tyyliseen sisustukseen pieninä yksityiskohtina.

Eteisen penkkimäinen taso on toteutettu kivasti. Tällaiset itse rakennetut yksityiskohdat kiinnostavat ja haluan varmasti tulevaan kotiin toteuttaa jotakin vastaavaa. Onneksi kotoa löytyy joku, joka mielellään toteuttaa villejäkin idiksiä. Katselen kuvassa myös, miten kivasti tuo perinteinen saviruukku pehmentää voimakasta seinäsävyä.

Tässä portaikkokuvassa viehätyn kovasti materiaalivalinnoista. Vaalea puu, betoni, musta metalli ja harmaa villakangas – kauniit yhdessä. Tuo betonilattia on erityisen kiva.

Vaalea puu, betoni, musta metalli ja harmaa villakangas – kauniit yhdessä.

Tämä kylppäri oli oikeastaan se syy, miksi alun perin halusin jakaa juuri tämän kohteen täällä blogissa. Tykkään tosi paljon näistä materiaalivalinnoista, eritoten lattian ja seinälaatan yhdistelmästä. Ohut puurimoituskin on kiva yksityiskohta ja tuo kiinteästi upotettu peili. Vähiten tässäkin pidän raisun vihreästä seinäväristä, vaikka sen sävy kaunis onkin. Toisaalta, jos kuvittelee tuon vihreän seinän valkoiseksi, olisi tunnelma ihan toisenlainen; seesteisempi toki, mutta ehkä jopa valjukin.

Mitä pidätte tällaisesta raikkaasta ja rennosta sisustustyylistä?

Comments are closed.