Palasin juuri kotiin pieneltä lomamatkalta. Viikonloppuna sain nauttia hurmaavien naisten seurassa Vaasassa, kun ihana ”sisustusbloggaajasiskot”-ryhmämme oli kutsuttu viettämään yhteistä viikonloppua samalla Vaasaan tutustuen. Kiitos hurjasti matkan järjestäneelle Maiju Saw -blogin Maijulle, sekä tietysti sponsoreillemme Somessa.com:ille ja Visit Vaasalle. Moni teistä seurasi jo IG Storyissani reaaliajassa tätä reissuamme, kiitos teille, teitä oli siellä hurja määrä!

Reissumme alkoi herkkujen merkeissä, nimittäin saimme nauttia yhdessä lounaan Faros-ravintolassa, joka sijaitsee aivan Vaasan keskustassa meren rannalla. Ravintolan kyljessä on myös tunnelmallinen ravintolalaiva. Voin vain kuvitella kuinka ihanaa tuolla on lämpimänä kesäpäivänä syödä hyvää ruokaa samalla auringosta ja merestä nauttien.

Minä en ollut pakannut reissuun ollenkaan kameraa mukaan, mutta nappailin kännykällä muutamia kuvia, kuten noista yllä olevista Faroksen herkuista. Lohta kukkakaalipyreellä ja vihanneksilla sekä jälkkäriksi lakritsi-valkosuklaapannacottaa – nam, suosittelen. Miten se muuten onkaan, että kun on hyvässä seurassa, minulla aina unohtuu valokuvaaminen. Onneksi sain tallennettua storyihin muistoja päivästä.

Lounaan jälkeen jalkauduimme porukalla Vaasan keskustaan ja ensimmäisenä vierailimme aivan hurmaavassa Loftet-nimisessä myymälässä. Siellä on tarjolla niin paikallisten käsityöläisten, kuin muidenkin (erityisesti kotimaisten) valmistajien tuotteita. Loftet sijaitsee kauniissa vanhassa puutalossa ja miljöö on todella tunnelmallinen. Ihastelin esimerkiksi sinistä kukallista William Morriksen tapettia, jolla oli tapetoitu myymälän seiniä.

Tämän jälkeen ryhmämme jakautui kahtia, meidän joukkomme sai oppaaksi superhauskan kaupunkioppaan, joka osasi kertoa meille jos minkämoista nippelitietoa reitin varrella. Meidän ryhmämme kiersi taidekierroksen ja toinen ryhmä kävi putiikkikierroksella.

Suuntasimme ensiksi Vaasan viehättävään kauppahalliin, jossa on muutamia suloisia herkkupuoteja. Me ostimme esimerkiksi suklaapuodista tuliaisia, minä vein kotiin sirkkasuklaata (en maistanut tätä herkkua itse).

Kauppahallista käväistiin Tuiri Ahon ateljeessa. Taiteilija tekee pikkutarkkaa kollaasitekniikkaa käyttäen naisellisia ja runsaita töitä, jossa on paljon kiillettä ja kimallusta. Hän suunnittelee myös uniikkeja vaatteita. Tuiri Ahon atelje sijaitsi hauskasti siskoni Suvin entisen kotitalon pihapiirissä.

Seuraavaksi käväisimme Verket-sisustusputiikissa. Minulla ei tarttunut mitään sisustuksellisia ostoksia mukaan tällä kertaa. Sieltä jatkoimme matkaa herkkukaupoille Liisa Koski 1917 -nimiseen puotiin. Perinteikäs herkkukauppa on kuulemma kovasti Vaasalaisten suosiossa. Jos kaupassa ei olisi ollut valtaisa tungos (pieni koko ja meidän iso ryhmä) niin olisin varmasti haalinut ostoskoriini muutakin kuin ihanan suolapurkin.

Jatkoimme matkaamme tuulisessa säässä torin kulmalle, jossa sijaitsi vanhaan pankkiin perustettu Ravintola Bank. Oi miten hulppeat puitteet ja mikä upea jugend-rakennus. Minua kiinnostaa kovasti eri aikakausien arkkitehtuuri ja mielelläni ihailen upeita puitteita. Taisin kuvata kännykälläni todella monta otosta tästä paikasta. Mitään emme tällä kertaa täällä syöneet, joten ruoasta en voi sanoa mitään, mutta kyllä miljöö oli aivan upea.

Meidän ryhmän yhteinen mielipide taisi olla, että vierailu grafiikkapaja Printmakersissa oli kierroksen kohokohta. Tapani Tammenpää, energinen 85-vuotias graafikko, näytti meille käytännössä miten grafiikanlehti valmistuu. Muutenkin arvostan kovasti taidetta ja ihastelimme yhdessä lukuisia grafiikanlehtiä. Sisko sieltä osti yhden työn itselleen ja minäkin olisin mieluusti hankkinut jonkun omaan kotiini, mutta aikataulu painoi päälle, eikä nyt ollut aikaa jäädä fiilistelemään pitkäksi aikaa teoksia. Mutta suosittelen tutustumaan grafiikkaan, se on suhteellisen edullista aitoa taidetta, joka minusta hakkaa julisteet mennen tullen.

Printmakers on myös Vaasan harvoja taidegallerioita, nyt siellä oli esillä Pasi Kirkkopellon upeita hiilitöitä.

Gallerioiden jälkeen oppaamme halusi viedä meidät nauttimaan perinteiset munkkikahvit Vaasan torille. Munkit oli varta vasten juuri paistettu meille, olivat vielä ihan lämpimiä. Torin laidalla käytiin vielä piipahtamassa ARKI Livingissä, joka on tanskalaisen Muubsin maahantuoja. Täältä tytöt tekivät ihania ostoksia, mutta minä pysyin lujana ja tyydyin vain ihastelemaan luonnonläheisiä tuotteita.

Kaupunkikierroksen jälkeen hypättiin bussiin ja meidät vietiin vierailulle Maailmanperintöporttiin Raippaluodon sillan kupeeseen. Paikka on ainutlaatuinen, oiva vinkki Vaasassa vieraileville. Täällä saimme taas nauttia myös herkuista, sillä paikan ravintola Berny´s oli valmistanut meille vadeittain herkullisia voileipiä ja tarjottiinpa täällä myös kuohuvaakin. Kippistely oli paikallaan, sillä päivä ansaitsi ehdottomasti maljan. Napsittiin myös yhteiskuvia porukastamme, niistä tuli aikamoisia, sillä ulkona tuuli todella voimakkaasti. Mutta olette ehkä jo hauskat kuvat bonganneet IG:n puolelta.

Kiitos reissusta järjestäjille ja tietysti ihanille ”sisustusbloggaajasiskoille”:

Valkoinen Harmaja, Pihkala, Modernisti Kodikas, Oblik, Talosta Koti, Pinossa, Inspired by Love, Sliik, At Home, Minishow, Esmeralda´s, Kuistin Kautta, Maiju Saw, Pilkkeitä, Marulla, Char and the City ja Musta Ovi.

Me lähdimme siskoni Suvin kanssa kotiin jo ennen illallista, vähän harmitti, kun katseli muiden upeita illalliskuvia hulppeista puitteista. Oli tosi tosi ihana reissu, niin kierrokset ja herkut Vaasassa, kuin koko porukkammekin. On etuoikeus saada olla tällaisessa yhtenäisessä rymässä, jossa tuetaan autetaan toinen toisiamme.

Comments are closed.