Ah, tiedättekö että nyt on ollut hektistä viimeiset pari viikkoa. Olin pari päivää sitten niin väsynyt, että en jaksanut nousta koko päivänä sohvalta, väsymyksen vielä kruunasi päänsärky, joka minulla aina ilmoittaa olemassaolostaan, kun olen syönyt liikaa makeaa/vehnäjauhoja tai olen väsynyt. Nyt oli vielä nuo molemmat syyt. Harvoinpa muuten olen aloittanut blogikirjoituksen valittamalla, ei kuulu tapoihini, nytkin tämän teen jo hymy suupielessä. Mutta kaikki mitä on tapahtunut viimeisen kahden viikon aikana on ollut paljon.

Olen reissannut kaksi kertaa Kokkolassa, käynyt Vaasassa, pistänyt yhden kaupan pakettiin, puunannut kodin myyntikuntoon, viettänyt antoisan päivän Iittalan vieraana lasitehtaalla – ja mitä vielä muuta. Näihin päiviin on mahtunut enimmäkseen intoa ja naurua, ihania ihmisiä ja kohtaamisia. Inspiroivia asioita ja toisaalta myös haikeutta ja suruakin (mummun hautajaiset). Maija oli eilen täällä viettämässä ihanaa kesäpäivää pihalla, sain purkaa kaiken väsymyksen ja kylläpä teki hyvää saada ottaa aurinkoa ja jutella. Sitten vielä illalla vietettiin ihanaa koti-iltaa pihalla puutarhasta nautiskellen – seuraatko minua IG:ssä, spämmäsin storyja meidän puutarhafiilistelyillä.

Tänään myöhäisen aamiaisen jälkeen surautin pitkästä aikaa autolla kaupunkiin, ostoslistalla oli vähän kasveja ja aurinkosuojavoiteita. En muista koska olisin ihan vaan käynyt kaupungilla ostoksilla, oli aivan piristävääkin. Pihalla on niin kuuma, että kuumimman tuokion vietti mielellään muuta tehden kun pihalla möyrien.

Oma kosmetiikkakaappini on todella hyvin siivottu. Karsiminen on tuottanut tulosta ja hyllyille onneksi mahtuu uudet tarpeelliset purkit. Kipaisin postin kautta hakemassa yhden pr-lähetyksen, jossa oli ihania ihonhoitotuotteita, jotka pääsevät heti käyttöön, vanhat vetelevätkin viimeisiään. Storyn puolella IG:ssä esittelinkin mitä kassista löytyi. Ihonhoitotuotteiden lisäksi kävin ostamassa muutaman aurinkotuotteen. Olen aivan koukussa Mádaran aurinkotuotteisiin, käytän kasvoilla heidän CC-voidetta, joka on ihan loistava, siinä on suojakerroin 15. Halusin lisäksi ostaa uuden tuubin myös tuota 30-suojakertoimista kasvorasvaa, se on mahtava, siinä on myös hiukan sävyä ja se tasoittaa kauniisti ihon pinnan. Kesällä ei muita peiteaineita päivämeikissä tarvitse. Ostin myös Mádaran uutta kimmeltävää aurinkovoidetta, joka antaa vartalolle ja käsille kauniin tasaisen ilmeen. Kokeilinkin heti levitellä sitä käsivarsiin ja voi miten kauniisti se tasoitti ihoa ja toi siihen upeaa kimmellystä. Tällaista juuri halusinkin säärille kun kulkee hameessa. Lisäksi ostin testiin myös itseruskettavan, sillä välillä haluan lisätä päivetystä purkistakin, kun sitä ei minulla varsinkaan jalkoihin helposti tartu.

Näin kesällä olen muutenkin halunnut skarpata ihonhoidossa, iho on enemmän esillä kuin talvella ja haluan sen voivan hyvin. Tästä aiheesta tuleekin juttua vielä lisää, sillä nyt on aika hyvät rutiinit löydetty.

Käväisin myös kasviostoksilla Viherlassilassa. Kaipasin muutamia kesäkukkia pihalle. Ostin ruukkuun saniaisen, joka kuulemma käy hyvin myös ruukussa kasvatettavaksi. Pari laventelia, mustia petunioita ja suklaakosmoksen.

muina naisina liihottelen pihalla kesämekossa, välillä kädessä hanskat  ja iho aurinkorasvaan tarttuneen mullan peitossa..

Istuttelin uudet taimet sekalaisiin varastosta löytyneisiin ruukkuihin. Samalla siirsin myös kitukasvuisen tillin ja ruohosipulin suurempiin ruukkuihin. Onko teillä vinkkiä miten tuota tilliä kannattaisi parhaiten hoidella. Ainakin nyt on parempi kastella kun multatilaa on enemmän.

Olen esitellyt muuten instagramissa kuvan isoa heinää, joka on nyt kolmatta kesää tuossa samassa ruukussa terassilla. Se on elefanttiheinä ja ihan superhelppo ja tosiaan talvehtii terassilla ruukussa ilman mitään ongelmaa. Minulla on samanlainen myös pihan kukkapenkissä, sen toin tänne pihalle edellisen kodin parvekkeelta. Nyt kun heinät ovat erityisen suosittuja, niin tämä on osoittautunut kaikista kokeilemistani heinälajikkeista kaikkein helpoimmaksi ja kestävimmäksi. Mitään muita lajikkeita en ole saanut talvehtimaan. Oliivipuu on sellainen jonka ostan joka vuosi terassille. Sitä olen joskus yrittänyt talvehdittaa, mutta minusta siitä ei tule enää tuollaista kauniin tuuheaa, vaan se kasvattaa ainoastaan honteloa pitkää oksaa.

Ihmettelin myös Granitista ostamaani riippukeinua, meinaan laittaa sen metsän puolelle, mutta ehkä odotan kiinnityksen kanssa kunnes mies tulee kotiin. Siinä tuumatessa söin lempijäätelöäni, joka on lakritsista.

Puutarhamyymälässä tykkään aina kurkistella niihin kivikoreihin. Jostain syystä kauniit kivet ovat kiehtovia. Bongasin yhdestä korista sydämen muotoisen kiven ja minun oli ostettava se tietysti mukaan. Näen sydämiä vähän joka puolella, heh.

Olenko muistanut näyttää täällä etupihan kivetystä. Siitä tuli minusta aivan ihana. Laitetaan vielä vähän lisää kivituhkaa tuohon, kunhan nämä ovat ensin kunnolla kovettuneet. Myös rappusten laatoitus ja sokkelin sävy ovat uusia, nyt sopivat kauniisti oven sävyyn.

Olen ties kuinka kauan haaveillut makkarin ikkunan alle pienestä pöytäryhmästä. Seinustalle paistaa melkein aina aurinko, se on myös iltaisin pihan aurinkoisin paikka. Eilen illalla istuttiinkin tuossa sipsikulhon ja siiden kera. Halusin korostaa kivimäistä tunnelmaa harmailla erilaisilla ruukuilla. Pöydällä on uusi suklaakosmos ikivanhassa ruukussaan, odotan että se tekee paljon kukkia. Kevyt Ikean pöytäryhmä on vielä tarkoitus öljytä kokonaan mustaksi.

Nyt riennän laittamaan ruokaa ja sitten valmistautumaan iltaan, käväistään kaupungissa parilla ystävien kanssa.

10 Comments

 1. Eeva Kannisto

  Heippa ANNE. Kivalta näyttää terassi ja ihanat ruukkuistutukset.Olisin kysynyt tuosta etupihan liuskekivetyksestä että voiko sitä kivituhkaa laittaa vanhojen laattojen väliin.Meillä on koko takaterassi tätä liuskekiveä. Toinen kysymys, tiedätkö millä pesuaineella voisi kivetystä pestä? Kiitos

 2. Heinät ovat alkaneet kiinnostamaan monivuotisina myös minua, mutten ole saanut aikaiseksi tutkia lajikkeita joten elefantti tuli nyt just sopivaan saumaan. Meillä on aika sekalainen seurakunta kukkia, sen enempää harkitsematta hankittuja. Mennään tämä kesä näillä, ainakin on joka ruukussa jotain. Teidän vaalea matala ruukku on ihanan mallinen!
  Me öljyttiin pari vuotta sitten kaikki kalusteet mustalla ja se oli hyvä veto, sillä sekalainen seurakunta muuttui samantien lähes salonkikelpoiseksi kokonaisuudeksi 🙂 Mietinkin jälkeenpäin, että olisi ollut turha ostaa taas uutta, kun ne oli hyväkuntoisia ja näin saivat uuden elämän.

 3. Ihania kuvia ja olettepa saaneet PALJON aikaiseksi kotona, niin sisällä, kuin ulkona! Siisteys on kaiken A ja O ja näkee, että paikoista on pidetty hyvää huolta.
  Elefanttiheinä on kaunis ja kasvaa suureksi hyvissä olosuhteissa. Meillä täällä Keski-Suomessa se ei talvehdi, kuten teillä, mutta onhan se edes kesän ilonamme.
  Hakone- heinä on kiva limenvihreä ja timanttikastikka puolestaan punavartinen. Sininata puolestaan harmaanvihreä ja näitä kaikkia olen vasta muutaman vuoden lisännyt perennapenkkiini hyvällä menestyksellä. Isossa ruukussa pidän viiruhelpiä, koska se leviää niin runsaasti saadessaan olla maassa vapaasti.
  Oikein ihanaa ja rentouttavaa kesää ahkeran kevään jälkeen!

 4. Anne

  Kiitos, kyllä tuolla nyt viihtyy 🙂 Miksei voisi laittaa vanhojen laattojen väliin, tietysti riippuu mitä siellä väleissä on nyt, kannattaa ehkä vähän kuopia välejä ja sitten lisätä kivituhka. Se on aluksi melko pölyäväistä ja kestää vähän aikaa että se kovettuu paikoilleen. Iso terassi liuskekivestä kuulostaa ihanalta. Jos siellä on nurmikkoa/kasvillisuutta välissä ja jos sitä ei kitke kokonaan pois, kannattaa muistaa, että rikkakasvit ja ruoko puskevat myös kivituhkan läpi. Suoraan en osaa sanoa millä kivetystä voisi pestä, mutta varmasti rautakaupasta saa vinkkejä kun kyselee.

 5. Anne

  Heinät on niin ihana rentoja ja helppoja, ei tarvii nyppiä ja hoidella kummemmin. Eikä ehkä lannoittaakkaan niin kuin kesäkukkia, en tiä miksi aina unohdan lisätä veteen sen lannoitteen 🙂 Se on totta, että yhtenäinen skarppi musta väri kokoaa kalusteet yhteen ja on kaunis tausta vihreälle ja värikkäälle kasviloistolle. Minäkin ostan tosi harvoin uusia puutarhakalusteita, täällä on menty samoilla lähes aina. Kun huolehtii hyvin, niin terassikalusteet kestää kauan.

 6. Anne

  Oi, kiitos kattavasta heinävinkistä. Jännä että noin suuri ero on vyöhykkeillä, etenkin kun mä en oo ikinä edes suojannut noita heiniä talven varalle. Mulla ei oo kunnollista perennapenkkiä, tässä tontilla on niin kovin savinen maaperä, että ei ole viitsinyt ruveta kunnollisiin kaivuuhommiin. Nyt ei enää viitsi, mutta haaveilen ihanasta runsaasta ja rehevästä pernennapenkistä, ah, jos seuraavaan pihaan saisi sellaisen.

  Juu, kyllä on ahkeroitu ja on niin ihana kun kaikki paikat alkaa olla hyvässä kunnossa, toki ei ne nyt ihan huonossa kunnossa olleet ennenkään, mutta aina sitä haluaa vähän muutella ja freesailla.

  Ihanaa kesää myös sinulle!

 7. Kaunis ja viihtyisä piha. Minäkin pidän erilaisista heinistä. Ruukussa minulla on talvehtinut hyvin tuo edellisen kirjoittajan mainitsema Viiruhelpi. Se on tosi kaunis väritykseltään.
  Hyvää kesää!

 8. Hei Anne. Saako kysyä, että miksi kivituhkaa? Eikö ole aika sotkuista? Vai olenko saanut ihan väärän mielikuvan?

  Ihania kesäisiä kuvia. Se näissä kesäkeleissä on hyvä puoli, että viikonloputkin tuntuvat ihan minilomilta. Mukavaa kesän jatkoa!

 9. Anne

  Kiitos 🙂 Heinät on kyllä ihania, niin myös laventelit, jotka ovat osoittautuneet tosin vaikeiksi, olen onnistunut tappamaan melkein aina ostamani laventelin. Hyvää kesää myös sinulle!

 10. Anne

  Kivituhka pakkaantuu tiiviiksi ja kovettuu, eikä siitä irtoa enää vähän ajan kuluttua hiekkaa. Minäkin pelkäsin ensin, että onkohan sitten kenkien mukana koko tuulikaappi ihan hiekassa aina. Ei ole ollut. Totta tuo, ihana kesäilma tekee kaikki vapaahetken loman tuntuisiksi. Mukavaa kesän jatkoa myös sinulle!