Tervetuloa kurkkaamaan meidän kotiin pienen kotikierroksen merkeissä. Tein eilen vähän juhannussiivoilua ja nyt on ihana aloittaa pitkä juhannusviikonloppu siivotussa kodissa. Mitään kummempia juhannussomistuksia en vielä ole ainakaan laitellut, katsotaan miten kotona oleskelun lomassa pöydille alkaa kertyä kukkaimppuja, kynttilöitä ja kattauksia – niillä se tunnelma syntyy.

Kotikierros meidän kotona..

Olinkin eilen ahkera IG storyjen puolella, siellä jaoin siivousmeinikejä ja vinkkejäkin. Oli ihana saada teiltä niin paljon viestejä näihin touhuiluihin. Tuli muutamia loistavia oivalluksia, niitä jaan vielä teidänkin kanssa. On kyllä parasta päästä suoraan kommunikoimaan touhutessa, sitäpaitsi, tuntuu ettei ole yksin touhutessa kun viesteilee teidän kanssa. Sitä arvostaa vallankin kun ei ole työympäristöä. Jos et vielä seuraa mua instagramissa, niin olisi kiva jos klikkaisit seurailemaan: @muotimielessa

Me ollaan omaksuttu sellainen järjestelmällinen tapa elää kotona. Yritetään vältää sotkua ja kaaosta joka päivä omilla käytöstavoilla. Toki meilläkin ajelehtii vaatteita, astioita yms. joskus jossakin. Mutta noin muuten pyritään aina viemään tavarat paikoilleen ja tosiaan huolehtimaan että kaikella on oma paikkansa. Näin siivoushommat on mukava aloittaa melkein suoraan itse siivouksella, ei tarvitse ensin tehdä raivausta; se on minusta yleensäkin siivouksen ärsyttävin asia ja sen takia usein siivousta lykkää.

Kurkistus meidän vierashuoneeseen. Siellä on nyt tehostesävynä viininpunertavaa, niin tyynyissä kun ruukkukasvissakin. Harmaa/valkoinen väriskaala on helppo, tunnelmaa saa muutettua pelkästään pienin yksityiskohdin. Seuraavaksi voisin kokeilla jotakin ihan luonnosävyistä rauhallista värimaailmaa.

Mäntypuinen laveri on levitettävä, siitä saa kätevästi parisängyn. Patjat ovat pinossa ja suojana on vanha Linumin puuvillainen tikattu sängynpeitto. Tämä kätevä laveri on Ikeasta ja vissiin sitä ei enää valmisteta. Samoin Ikeasta on tuo valkoinen seinävalaisin, siitä saan joka kerta useita kysymyksiä kun se kuvissa vilahtaa. Muistaakseeni valaisin on vanhasta PS-kokoelmasta, sitäkään ei valitettavasti enää tehdä. Kuvan pikkupöytä on Normann Copenhagenin ja harmaa tuoli Muuton Cover.

Ja tuo matto, se on myöskin kiinnostanut IG:n puolella monia. Matto on Hayn Peas ja se on tullut poikaystävän mukana tähän kotiin. Tykätään matosta tosi paljon. Meillä on pieni koko 140×200 cm, joten se sopii juuri hyvin tällaiseen pieneen makuuhuoneeseen.

Normaalisti tämä huone ei ole ihan näin ”nätti”, sillä täällä katsellaan telkkaria. Niinpä pikkupöytä on vähän sivummalla ja tuossa sen paikalla on lisukkeena suuri pyöreä rahi, näin muodostuu kiva kulmasohva telkkarin katselun ajaksi.

Valkoista pellavaa ei voi minusta olla liikaa, missään.

Makuuhuoneen valtasi valkoinen pellava. Sitä on sängyn täydeltä ja vaatekaappien ovessa roikkuu myös kesän suosikkipellavapaitani, eli Nanson ihana valkoinen pellavapaitis*saatu. Valkoista pellavaa ei voi minusta olla liikaa, missään. Sujautin sängylle Bakerin klassikkokagasta yhden tyynyn päälle, en ole vielä saanut vietyä kangasta ompelijalle, mutta tuosta on tarkoitus ompeluttaa pari tyynyä. Ne saavat toimia romantiikannälkääni tyydyttämässä. Kuvauspuuhissa oli kaksi valkoista avustajaa, kun kurkkasin ulkoa makkariin, pilkisti ikkunasta pieni naama…

Vielä olohuone; täällä en ole oikein päässyt kesätunnelmiin. Lempipaikkamme (kaikkien tässä taloudessa) on tietysti tuo sohva. Yleensä se on verhoiltu torkkupeitoin, sillä ne suojaavat koirilta valkoista kangasta, mutta koirulaiset myös rakastavat torkkupeittoja, he makoilevat mieluiten myttyisen peiton päällä.

Minä ajattelin aina että kun sijoittelen sohvan ehjää seinää vasten, tulee sohvaryhmää kuvailtua tosi paljon. Siihen on helpompi tehdä somistuksia ja kuvat ovat selkeämpiä. Mutta enpä ole paljon hyödyntänyt tätä. Toki meillä tilaa hallitsee näyttävä taulukollaasi, jota tietysti rakastan, koska työt ovat isäni teoksia. Kuvissa näkymä on myös paljon rauhattomampi mitä luonnossa. Mutta kaiken kaikkiaan tuo on ihanan lokoisa tila, en ole ainakaan vielä valmis kääntämään ruokatilaa takaisin tähän puoleen huonetta.

Tällainen juhannuskoti meillä on. Tänään teen ruokaostokset ja haahuilen pihalla, sen suurempia tehtäviä ei onneksi tälle päivälle ole. Sitten meillä on kaksi yhteistä vapaapäivää Hänen kanssaan. Huomenna käydään grillailemassa ystävien kesken ja lauantaina ehkä tehdään kahdestaan pieni juhannusajeluretki. Ihanat päivät siis tulossa.

4 Comments

  1. Hei, Minkä merkin tuo ensimmäisen kuvan pöytä on? Siinä on mielestäni kivat jalat. Hyvää juhannusta!

  2. Mikä makuuhuoneen sänky on ja minkä leyvyinen? Onko vanerinen runko ja sälepohja? Hieno!

  3. Anne

    Pöytä on poikaystävän itse tekemä <3 Ihanaa juhannuksen aikaa myös sinulle!

  4. Anne

    Sänky on poikaystävän tekemä myöskin <3 Sänky on 120 cm leveä, se tuli hänen mukanaan, eikä viitsitty vaihtaa leveämpään, kun sänky ja patjat ovat ihanat. Ollaan ihan totuttu tähän leveyteen. Runko on kertopuuta, siinä on sälepohja ja verhoilu on vaneria.