Olenkin jakanut tämän satunnaisesti syntyneen kuivakukkakimpun IG:n puolella, mutta koska te kaikki ette vielä seuraa minua instagramissa, niin ajattelin tulevan viikonlopun kunniaksi jakaa ihanaa kuivakukkaterapiaa myös täällä blogin puolella. Itselle ainakin erityisesti viikonlopuksi on mukava laitella siistiin kotiin kukkia pöydälle – se on viikonlopun merkki.

Kuivakukkakimpuista on tullut jälleen trendikkäitä. Muistammehan kaikki ne edellisen kuivakukkaboomin säntilliset kimput, jotka jäivät liian pitkäksi aikaa pölyyntymään hyllyjen päälle. No ehkä nyt kuivakukkatrendiin voisi suhtautua rennommalla otteella. Kimput ovat vallattomampia ja rönsyilevämpiä. Ennen kuivakukkakimput viestivät romantiikkaa, mutta nyt tyyli on ennemminkin modernin boheemi.

Se boheemius tulee paitsi ulkonäöstä, niin myös tavasta koota kuivakukkakimppu. Yhdistää rennosti heiniä ja erilaisia luonnosta ja kukkakaupan leikkokukkakimpuista yli jääneitä osia. Tämä oma kimppu on syntynyt juuri näin ja vielä ihan vahingossa.

Näin syntyi minun kuivakukkakimppu

Säilytän keittiön avohyllyn päällä mieluisia maljakoitani. Aloin vaivihkaa sujauttaa aina yhteen maljakkoon kuivahtaneita heiniä ja kukan varsia, ajattelin tarvitsevani niitä myöhemmin vaikka kuvausrekvisiittoina. Yhtenä päivänä nostin maljakon alas, koska tarvitsin sitä leikkokukille. Huomasin kimpusta muodostuneen vahingossa tosi kivannäköisen kokonaisuuden.

Muistatteko vielä kun hehkutin Blomman järjestämää kukkaworkshoppia – siellä teimme maljakkoon aseteltuun verkkoon kukka-asetelman leikkokukista. Saimmekin vinkkiä, että yhtä hyvin sellaisen asetelman voi koota myös kuivakukista. Ja saimme tyttöjen kanssa vielä Blommalta lahjaksi ihanat kuivakukkakimput (jonka vilautan myöhemmin), niistä meidät haastettiin tekemään porukalla kuivakukka-asetelmat. Vielä ei olla keritty kukkapiiriin, mutta kunhan saadaan se järjestettyä, niin varmasti laitan tänne sitten lopputuloksista kuvia.

Tässä ihana kesäidea: järjestää porukalla pieni kukkaworkshop. Nyt luonnosta löytyy hurjasti materiaalia. Kukkia ja heiniä voi vaikka kuivattaa hiukan etukäteen. Ne kannattaa esimerkiksi ripustaa alaspäin kuivumaan. Ja huom. pionit ovat todella kauniita kuivattuina!

pionit ovat todella kauniita kuivattuina

Tällaiset kuivatut kimput ovat oivia myös vaikkapa kesällä kun on paljon menossa. Pöydällä säilyy kimppu freesinä ja sitä voi vaan aina ihastella ohi kulkiessaan. Ja mitä tulee maljakoihin, tykkään umpinaisista tai värillisistä maljakoista kuivakukille, sillä varret nyt eivät näissä ole mitään kauneimpia. Tämä Iittalan maljakko on muutenkin oma suosikkini, koko ja malli ovat ihan täydelliset monenlaisille kimpuille ja oksille. Mutta kuivakukat näyttäisivät myös ihanilta jossakin keraamisessa maljakossa tai rukussa (silloin voi käyttää apuna sitä palloksi rytättyä verkkoa).

Että ihanaa ja kaunista viikonloppua! Meillä alkaa loma tänään, jes. Ohjelmassa kotihommia, ystävien näkemistä, pieniä reissuja ja reilun viikon päästä mennään taas Kokkolaan. Kivaa.

Bonus – kurkkaa kukkaworkshop-postaus tästä:

Kukkaworkshop

 

Seuraa minua instagramissa @muotimielessä

Comments are closed.