”kaupallinen yhteistyö Vallila

Minusta tuntuu että nyt jos koskaan olemme oppineet arvostamaan perusasioita – kotimaata, luontoa, perinteitä ja aitoutta. Se mikä on lähellä ja arjessa on arvokkainta. Mikään ei voita ihanaa arkea, sitä että kotona on hyvä olla ja asiat ovat järjestyksessä. Kodista huolehtiminen on ihanaa, se on vastapainoa työkiireille ja muille menoille. Kun kotona kaikki on kunnossa, on mielikin tyynempi, arki rullaa ja voi nauttia täyspainoisesti myös vapaista hetkistä ilman huonoa omaa tuntoa.

Itse rakastan kotona hääräilyä ja touhuilua. Välillä myönnän, että olisi vaan jätettävä puuhat sikseen ja astuttava enemmän ulos ja luontoon. Metsä on itselleni erittäin tärkeä elementti, joten arvostan sitä, että kodin ympäristössä pääsee pienelle metsäretkelle hetimiten kun astuu ovesta ulos.

Olen aika usein kertonut täällä blogissakin omasta rakkaudestani luontoa ja erityisesti metsää kohtaan. Minä arvostan myös suuresti perinteitä, niin vanhoja kuin uusiakin. Perinteistä oppii aina jotakin uutta, kulttuuri kehittyy vain tarkastelemalla vanhoja tapoja toimia ja niiden muokkaamisella aikaan. Mielenkiintoista. Mietin usein miten ennen tehtiin jotakin ja miksi. On hauska myös sukeltaa historiaan ja entisaikojen tunnelmiin.

Oma sisustustyylini on suhteellisen moderni, eikä omasta kodista löydy juurikaan vanhoja esineitä. Mutta se ei tarkoita ettenkö arvostaisi elämää nähnyttä kauneutta. Pidän myös siitä miten nykymuotoilussa haetaan virikkeitä menneistä ajoista. Tässä postauksessa on kuvituksena Vallilan ensi syksyn mallistoa, joka henkii vahvasti suomalaisia perinteitä ja luontoa. Teen Vallilan kanssa yhteistyötä ja kun näiden pressikuvien tuotteet tulevat heinäkuussa kauppoihin, saan stailata oman näkemykseni valitsemieni tuotteiden kera.

Kansanperinne on kiinnostava ja rikas inspiraationlähde. Viehätyn modernista tunnelmasta, joka syntyy aidoista materiaaleista ja nykyaikaisella tavalla perinteitä henkivästä kuviomaailmasta. Viime aikoina itsekin olen kokeillut lisätä tekstiileitä sisustukseen entistä enemmän. Pöytäliina tuo kattauksiin hurjasti eloa ja antaa myös tunnelmaa kotiin.

Vallilan kuoseissa luonto on aina ollut merkittävässä asemassa ja syyskokoelman metsäaiheet sulkevatkin katsojan syleilyynsä. Luontoa kuvaavissa tunnelmapaloissa ja malliston monissa kiehtovissa kuoseissa on viehättävää perinteikkyyttä, mutta uudella, modernilla tavalla rytmitettynä. Tarinoita Suomesta on kuin kuosien kuvakertomus, johon sinut on kutsuttu mukaan.

Vallilan AW19 Tarinoita Suomesta -kokoelmaa on inspiroinut vahvasti kaksi hyvin suomalaista teemaa; metsä ja ikiaikainen sadonkorjuun juhla Kekri. Minusta kokoelma on hyvin folklore-teemainen, tekstiileissä on runsautta ja täyteläisyyttä.

Vallilalla on myös laaja erilaisten mattojen kokoelma. Minä ihastelin kauniisti kudottuja villamattoja, niiden selkeä ilme sopisi hyvin myös omaan kotiini. On ihana miten erilaisia vaihtoehtoja on saatavilla, jokainen löytää itselleen tyylin jossa viihtyy. Koti on kaikille omanlaisensa ja niin pitää ollakin.

kuvat: Vallila

Meidän vierashuoneen sängyltä löytyy myös sekalainen lajitelma Vallilan puuvillatyynyjä. Tykkään kovasti erilaisten kuosien yhdistelystä, silloin kun ympäristö on muuten rauhallinen. Tuossa kuvassa on muuten loistava idea koota vieraspatjat yhteen, päällystää ne erilaisin kankain.

Halusin ottaa tässä myös puheeksi julkisuudessa olleet keskustelut Vallilan vastuullisuudesta. Kyselin Vallilalta asiasta – heti ongelmien tultua julki Vallila ryhtyi toimenpiteisiin ja tulee julkistamaan kesäkuussa vastuullisuusraportin. He haluavat ehdottomasti varmistaa, ettei minkäänlaisia ihmisoikeusloukkauksia tapahdu hankintaketjussa. Ja vielä huomiona, että tämä kohuraportti koski ainoastaan minimaalisen pientä osaa Vallilan tuotesarjasta. On äärimmäisen tärkeää että kansainvälistymisen myötä kotimaiset yritykset huolehtivat vastuullisuuskysymyksistä, näin myös omalta osaltaan pystyvät toivottavasti vaikuttamaan positiivisesti tuotantoketjuihin.

Jatkoa siis seuraa tähän, odotan innolla pääseväni kokeilemaan syksyn tekstiileitä omassa kodissani, moderniin ja selkeään tyyliin tietysti.

Comments are closed.