*postaus ei ole toteutettu kaupallisessa yhteistyössä, vaan omasta halustani – syöty ruoka ja juoma saatiin kyllä ilmaiseksi, mutta tästä ei ollut velvoitetta kirjoittaa tai somettaa, vaan näkyvyys on vapaaehtoista

Voi miten olenkaan innoissani tästä Turun kivijalkakaupat -postaussarjastani, tätä on tosi mukava tehdä. Toivottavasti voisin myös osaltani aktivoida teitä löytämään uusia paikkoja ja muistamaan pienyrittäjiä. Tällä kertaa käväistään ”herkuttelutaivaassa”. Muutama kuukausi sitten Yliopistonkadulle avattiin uusi japanilainen ravintola. Ravintola Shibui on perheyritys, sitä pyöritetään suurella sydämellä ja innolla ruokaa ja palvelua kohtaan. Ravintola on luotu itse sisustusta myöten.

Pääsimme ystävieni eli Turku Food Clubin tyttöjen kesken testaamaan ravintolan uutta ruokalistaa; päivänä jolloin ravintola oli yleisölle kiinni, sillä siellä testailtiin makuja ja kuvattiin annoksia. Mikä etuoikeus olikaan päästä nauttimaan sydämen kyllyydestä tällaisista herkuista.

Ensimmäisenä ihastelimme ravintolan tyylikästä ja viihtyisää ilmettä. Se oli kuulemma sekä itse suunniteltu että toteutettu; perheyrittämistä parhaimmillaan. Minusta tällainen yksinkertainen sisustus sopii kuin nenä päähän japanilaisen ruoan seuraksi.

Paitsi, että Shibuissa on tarjolla ruokaa, sieltä saa myös aivan ihania drinkkejä. Vai miltä näyttää tuo talon GT – minusta ehkä kaunein minkä olen nähnyt. Tänne voi siis piipahtaa illalla vaikka ottamaan lasilliset. Seuraksi jotain pientä syötävää, tai vaan hyviä juttuja drinksun kylkeen.

Tässä huokailimme sushien perään. Näitä emme kuitenkaan syöneet, sillä ne oli tehty jo aiemmin päivällä kuvauksiin. Meitä varten katettiin pöytä juomineen. Muuten, huomioikaa ehdottomasti suositusviinit kun tulette tänne syömään, minusta suositusvalinnat olivat ovelia ja onnistuneita – sikäli mikäli mikään viiniasiantuntija olen, mutta ymmärrän kyllä hyvien makujen päälle.

Alkupaloiksi nautimme ihanaa raikasta ja tuoretta sashimia. Shibuin kalat tulevat paikalliselta kalakauppiaalta ja ovat taatusti tuoretta. Mieto sashimi oli kyllä hyvää, mutta odotin että pääsen sushin kimppuun….

Ah mitä yhdistelmiä ja makuja. Shibuissa on arkisin tarjolla lounaspöytä, sinne täytyy ehdottomasti piipahtaa noiden herkkujen äärelle. Listalta löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja, mukaan on myös otettu ns. miehisiä toiveita, eli vähän tuhdimpia paloja on saatavilla. Oli hyvää ja voin suositella!

Ravintola Shibui

Yliopistonkatu 29b, 20100, Turku

Toivon teidän muistavan pienyrittäjiä ja sitä miten suurella sydämellä ja ahkeruudella he pyörittävät yrityksiään.

Aikaisemmat postaukset Turun Kivijalkakakaupat-sarjassa:

Turun kivijalkamyymälät

Turun kivijalkakaupat – Vilona

2 Comments

 1. Maksoitteko ruuat vai saitteko ne ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan? Tämä pitää kuluttajaviranomaisen ja verottajan mukaan mainita selkeästi näkyviin ja mielellään heti alkuun. Ei riitä, että yhteistyö näkyy rivien välissä. Mainitset usen saadut tuotteet kuvateksteissä, mikä ei ole mielestäni kovin selvä informaatio kuluttajalle. Kukaan ei myöskään lähetä sinulle tuotteitaan ”lahjaksi”, kuten toistuvasti mainitset. Pyydän ystävällisesti skarppaamaan ja ottamaan oppia muilta Asennemedian bloggareilta, esim. Natalla aika selkeästi yhteistyöt ilmaistu.
  Turussa on monia kivoja kivijalkaravintoloita!

 2. Anne

  Kiitos tarkasta huomiostasi! Emme saaneet ruokia bloginäkyvyyttä vastaan, vaan meidät kutsuttiin maistelemaan ruokia ja kommentoimaan niitä. Halusin samalla tehdä postauksen ravintolasta vapaaehtoisesti. Mutta, lisäsin nyt vielä selvennökseksi alkuun, että toteutin postauksen ihan omasta halustani, mutta mainitsin vielä kertaalleen, että emme maksaneet syötävistä, jos jollekin se tekstistä jäi epäselväksi että olimme vieraana ravintolassa. Olet oikeassa, että merkinnät pitää tehdä tarkasti ja niin pyrin aina tekemäänkin.

  Lahjaksi lähetetyistä tuotteista; kyllä ne mitkä mainitsen saaneeni lahjaksi olen saanut lahjaksi, niiden esittelyä ei velvoiteta, eikä niistä pyydetä postaamaan. Mikäli sen teen, niin valitsen itse näin tehdä.

  Olen tietoinen säännöistä ja niitä noudatan ohjeiden mukaan. Jos olen saanut jonkin tuotteen vuosia sitten esimerkiksi, sitä ei ohjeiden mukaan edes tarvitsisi merkitä enää, itse haluan kuitenkin mainita sen silti, useimmat bloggajat kuitenkin jättävät etenkin vaatteissa mainitsematta että ne on saatu, jos on jo kerran se sanottu. Riittää ohjeistuksen mukaan että sen mainitsee ensimmäisellä esittelyllä, niin teenkin, jos olen jotain saanut niin lisäksi mainitsen sen myös tekstissä.

  Turussa on tosiaankin ihania kivijalkaravintoloita, pitää tehdä lisää näitä postauksia muistakin vaihtoehdoista 🙂