Tämä viikko on ollut ihana täynnä kaikenlaisia tehtäviä, aika on kulunut kuin siivillä – nyt on jo perjantai. Viikonlopustakin tulee meillä työn täyteinen, mutta eiköhän ennätetä myös tuosta ihanasta hellesäästäkin nauttia. Perjantain tehtävälistallani oli piipahdus täällä Turussa Taidelainaamossa. Isäni, Juhani Melenderin, taideteoksia on siellä esillä ja nyt kun käytiin Kokkolassa, ajateltiin päivittää sinne uudet työt. Käväisin siis hakemassa jäljelle jääneen muutaman työn pois ja vaihdoin näissä kuvissa esiintyvät taulut tilalle.

Hile, akryyli, 60 x 50 cm

Omassa kodissa tietysti isän töitä on aina runsaasti esillä, olen kyllä superonnekas kun saan nauttia tällaisista aarteista mielin määrin. Itsekin välillä vaihtelen tauluja ja asetelmia. Minusta olikin hauskaa kokeilla neljää taidelainaamoon valittua työtä täällä omassa kodissa. Yritettiin valita hitusen eri tyylisiä töitä tällä kertaa esille. Tämän kuvan työ on minusta mielettömän harmoninen ja siinä on aivan upeat värit. Tuo sinisen ja viinipunaisen yhdistelmä on huikea. Taulu on samaan aikaan sekä lämmin että kylmä.

Värikkäätkin maalaukset voivat olla rauhallisia, kokonaisuus ja sommittelun tasapaino vaikuttavat lopputulokseen. Värikkäät maalaukset myös tuovat hienosti eloa sisustukseen.

Ilmapallot, akryyli, 52 x 41 cm

Syksy, akryyli, 46 x 55 cm

Modernin taiteen museo, akryyli, 42,3 x 52,3 cm

Modernin taiteen museo on minusta huikean graafinen. Se on oikeasti vaakatyö, mutta se nojaili minulla hetken tuossa hyllyn vieressä ja näytti niin kivalta, että halusin napsaista siitä kuvan näin. Työ sopisi mielestäni hyvin myös pystyyn, toki silloin se ei näytä ehkä niin paljon modernin taiteen museolta. Mutta abstraktin taiteen kukin voi nähdä miten haluaa.

Mistä voin hankkia Juhani Melenderin tauluja?

Parhaiten Juhanin teoksia voi seurata hänen instagram-tililtään @juhani.melender – sinne on päivitetty hurja määrä teoksia ja lisää tulee. Isä on edelleen kovin tuottelias ja hän maalaa paljon. Vanhempani asuvat Kokkolassa, joten jos sielläpäin liikutte, tauluja pääsee sopimuksen mukaan katsomaan heidän kotiinsa, jossa on työtila ja varastotila. Tauluja voi myös kysyä minulta, minähän asun täällä Turussa ja minullakin on aina pieni varasto isän teoksia kotonani, näytän niitä myös täällä mielelläni. Sitten on tietysti Turun Taidelainaamo, jossa voi piipahtaa katsomassa tauluja. Nyt sieltä löytyy nämä kuvien työt.

Kun otat suoraan meihin yhteyttä tauluja koskien, kannattaa laittaa sähköpostia, sillä IG:n yksityisviestit saattavat jäädä huomaamatta!

Tauluja voi ostaa joko suoraan isältä tai Turun Taidelainaamon kautta, tällöin teoksen voi hankkia myös kuukausimaksulla. Tästä linkistä näet Taidelainaamossa olevien taulujen hinnat.

 

1 Comment

  1. Arleena.k

    Hyvä postaus. Kuvat hienot. Terveisiä ja aurinkoisia päiviä