”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Iittala

Vihdoin toteutettiin niittykuvaukset, joista olin haaveillut ties kuinka kauan. Rakastan seurata Our Food Stories -sivustoa ja mieleni on tehnyt ties kuinka kauan kokeilla jonkinlaisia tunnelmallisia kuvia. Myös ystäväiseni Vienan ihanat tunnelmakuvat inspiroivat valtavasti. Mikäpä paras aihe toteuttaa kesälillan tunnelmakuvat, kuin Iittalan kauniit lasit ja karahvit.

Tällä kertaa halusin nimenomaan jutella teille alkoholittomista kesäjuomista. Mielelläni tarjoilen vieraille aina jotakin raikasta ja virkistävää juomaa. On tilanteita jolloin alkoholi ei ole oikea valinta, mutta silti haluaa nauttia astetta viehättävämmästä ja maukkaammasta juomasta. Tänä kesänä meillä on iloksemme käynyt paljon vieraita ja välillä on joutunutkin miettimään mitä kivaa raikasta juomaa tarjoilisi. Tässäpä muutama vinkki joita me olemme nauttineet.

Kuvista kiitos Hänelle, näistä tuli niin ihania, että en raaskinut karsia liikaa, joten luvassa iso kuvapläjäys.

Jäätee maistuu aina

Yksi kesän ehdottomista hittijuomista on ollut yksinkertaisesti valmis jäätee. Meidän suosikki on persikkaversio. Astetta elegantimpaa jääteestä saa lisäämällä lasiin runsaasti jääpaloja, sitruunanlohkoja ja yrttejä. Viitseliäs tekee itse oman jääteesekoituksensa, sitä minun täytyy vielä harjoitella.

Jääteen tykkään tarjoilla suuresta lasista. Tässä on Essencen isompi lasikoko, joka on osoittautunut käteväksi terassilasiksi, ei tarvitse juosta keittiössä tiuhaan. Muutenkin Essencet ovat mieluisia selkeän muotoilun takia, kauniit juomat pääsevät näissä oikeuksiinsa. Pitkiin drinkkeihin/mocktailseihin tämä lasi sopii mielestäni tosi hyvin.

Mehu tai tarkoin valittu limonadi

Karahveita tulee käytettyä paljon, yleensä tarjoilen aina makujuoman lisäksi vettä. Vaikka istuttaisiin kahdestaankin, katan pöytään lisukkeeksi vettä. Karahveja minulla on monta ja niitä kaikkia käytän ahkerasti. Ultima Thule -karahvi on mainion mallinen etenkin jos lisäilee jäitä juoman sekaan, sen laakea pohja muodostaa hyvän tilan jääpaloille.

Tässä meillä on laadukasta mansikkalimonadia jääpaloilla. Seuraan sopii hyvin omasta penkistä napsaistu minttu. Myös raparperimehu tai seljankukkamehu ovat hurmaavia kesäjuomia.

Jos tarjoilee makeahkoa juomaa, taitan mielelläni sitä hivenen kirpsakalla verigreipillä. Verigreippi on myös hurjan kaunis ihan vain koristamassa juomatarjoilua. Ultima Thule -lasit ovat drinkkilaseista kauneimpia. Mielestäni jo pelkästä lasivalinnasta tulee tietynlaista juhlan tuntua.

Ihanien kesäjuomien lisäksi olen hurahtanut vihdoin lukemiseen. Puutarhassa on tullut kuljettua kirjan kanssa ja vihdoin levättyä ihan vain lukemisesta nautiskellen. Myönnän että tässä on lavastettu tilanne, mutta näiden kuvien tunnelma on kuin suoraan jostakin romanttisesta tarinasta – ja minähän rakastan sellaista.

En oikeastaan ymmärrä miksi hyödynnettiin niittyämme kuvissa vasta nyt. Oli aivan ihana perjantai-ilta kun näitä kuvia teimme. Napsimme juustoa ja hedelmiä lautaselta, virkistimme itseämme juomilla, huidottiin hyttysiä ja naurettiin kumisaappaille, jotka minulla oli mekon alla. Mutta kaikken huvittavinta oli, kun bongasin oman kuvaajani katolta. Hän kiipesi sinne hyödyntämään pitkää objektiiviaan. Mitäpä sitä ei tekisi ihanien kuvien eteen. Oi että miten ihana ilta meillä oli – vaikka ei oikeasti istuskeltukaan tuossa niityllä kirjaa lukien ja juomaa siemaillen.

Napsimme juustoa ja hedelmiä lautaselta, virkistimme itseämme juomilla, huidottiin hyttysiä ja naurettiin kumisaappaille, jotka minulla oli mekon alla.

Saatiin myös idea; jos myöhemmin kesällä on vielä näin lämmintä, voitaisiin oikeasti järjestää pienet illanistujaiset täällä takapihan puolella. Vähän villiintynyt maisema on joskus viehättävämpi kuin pieteetillä hoidettu puutarha. Toki öttiäiset ovat oma riesansa, mutta pieni raivaus auttaa asiaa (ja pitkät lahkeet).

Yksi Iittalan uutuuksista on Kastehelmi-sarjan jalalliset lasit. Ne ovat erittäin tukevaa ja paksua lasia, joten tuntuvat puutarhassa erittäin ”turvalliselta” valinnalta. Nämä lasit katan useimmin terassin ruokahetkiin. Tukevat lasit ovat myös mainiot pakata eväskoriin, jos haluaa järjestää astetta harkitumman piknikhetken. Lasit voi kääräistä liinaan ja sujauttaa eväskoriin.

Maustettu vesi

Vettäkään en vähättele juhlajuomana, meillä on hiilihapotuskone ja sitä käytetään päivittäin. En kyllä tulisi toimeen ilman sitä. Hiilihapotettuun veteen lisäilen mausteeksi mitä käsillä sattuu olemaan. Joskus jotakin makeaa mehua, yrttejä, sitruksia, marjoja ja tietysti jääpaloja. Kätevimmin jääpaloja saa ostamalla valmiin jääpalapussillisen kaupasta. Valmiit jääpalat sulavat hitaammin kuin itse tehdyt, sitäpaitsi niitä on helppo kauhoa pakkasesta suoraan pussista. Vesikarahveina suosikkejani ovat Kartio-kaatimet, niiden selkeä muotoilu on niin anonyymi, että karahvi sopii erityisen hyvin täydentämään muuta kattausta.

Parasta napostelutarjoiltavaa on mielestäni marjat ja hedelmät. Seuraksi kimpale juustoa ja vaikka croissantit. Ulkoistuiluun valitsee muutenkin mielellään sellaisia tarjottavia, joiden kiikuttamista jääkaappiin ei pidä ajatella koko aikaa. Silloin voi keskittyä seurustelemiseen ja fiiliksestä nauttimiseen.

   

Tällaisia ihania iltoja mielellään lisää ja paljon ennen syksyn saapumista (miinus kuvaushommelit). Juuri nyt elämä keskittyy kesästä nauttimiseen, marjoihin, hedelmiin, ystäviin ja huolettomiin päviin. Sitten taas jaksaa tulevan talvikauden kun on tankannut varastoon tätä ihanuutta.

Mitkä on teidän kesäjuomasuosikkeja?

Olisi kiva kuulla mitä alkoholittomia kesäjuomasuosikkeja teillä on. Saa antaa parhaat vinkit ja oivallukset.

8 Comments

 1. Tunnelmallista ja kaunista. Ihana varsinkin tuo jälkimmäinen kuva missä seisot ja ”luet”. Ja varmasti teillä on ollut parasta ♥️

 2. Eeva Kannisto

  Ihanat kuvat.Taas tuli vinkkejä uusista lasi vaihtoehdoista.Mistä tuo ihana mekko?

 3. Tarja Vuorinen

  Kauniin hämyinen tunnelma kuvissa, niitä katsellessa tulee hyvä olo.

 4. Anne

  Oi kiitos 🙂 minustakin näistä tuli aivan ihania, joten kiitokset menee kuvaajalleni.

 5. Anne

  Voi miten kiva kuulla, kiitos. Joo, oli ihan huippukiva ilta kaikkinensa – työjuttuja parhaimmillaan <3

 6. Anne

  Kiitos 🙂 Rakastan erilaisia laseja ja niitä todellakin vaihtelen, on ihana kun kaapissa on vaihtoehtoja. Mekko on Tommy Hilfigerin ja tuon löysin Sokokselta.