Tyttönen vanhempien keinutuolissa

Jopas oli kiva viikko lomailua, nyt on hidas paluu arkirytmiin – mitä se nyt kesällä onkaan. Oltiin kokonaiset viisi päivää viime viikolla vanhempieni luona Kokkolassa. Vaikka täyshoito onkin taattua vanhempien hoteissa, ennätettiin silti puuhastella kaikenlaista heille avuksi. Esimerkiksi kaupunkipihan hoitoa, sillä piharemontin viimeistely oli vähän kesken ja hoideltiin hommat loppuun. Lisäksi autettiin järjestämään isin tauluvarastoa kasaamalla sinne hyllyjä. Tämän lisäksi piipahdettiin tietysti siskon Villa Fregatissa, jossa myös testailtiin ulkomaalausta. Eli paljon ei laakereilla lepäilty.

Perjantaina ennen kotiin lähtöä käytiin päiväretkellä Kokkolan vieressä sijaitsevassa Pietarsaaressa. Tässä pikkukaupungissa on jotenkin tosi viehättävä tunnelma ja paljon sellaisia pieniä putiikkeja, joita ei esimerkiksi Kokkolasta enää löydy. Putiikkikierroksen lisäksi nautimme ihanasta kahvihetkestä Skorpanissa, jonka korvapuustit ovat ihan maan kuuluja – kuulemma. Hyviä olivatkin.

Kyllä oli ihana palata perjantai-iltana kotiin, kun täällä oli kaikki siivottu ja kunnossa. Saavuimme takaisin yömyöhällä, mutta silti ensimmäisenä tehtiin pieni kierros puutarhassa, oli niin kiva nähdä mitä melkein viikossa oli tapahtunut. Onneksi kasteltiin todella huolella kaikki ennen matkaa, niin mikään ei ollut lakastunut, vaan pihalla kukoisti kauniisti, niin nurmikko, isutukset kuin rikkakasvitkin.

Lauantaina heräiltiin rauhassa ja sitten pakattiin työkalupakit autoon, sillä mentiin Hennan luo terassin perustustalkoisiin. Siellä hurahti koko päivä paitsi terassin perustuksia rakentaessa, niin myös ystävien seurasta nauttien. Ennätettiin taas samalla vaihtaa viikon kuulumiset. Tuollaiset tehopäivät ystävien seurassa on kyllä ihania.

Sunnuntaina (eli eilen) päätettiin olla vain kotosalla ja fiilistellä omaa pihaa. Eihän me toki maltettu paljon istuskella, kun pihahommat on niin mukavia. Instagramin storyihin päivitänkin usein näitä meidän kotihetkiä, sieltä kannattaa seurata meidän arkipuuhasteluita jos kiinnostaa.

Siinäpä ne kuulumiset, seuraavaksi voisin esitellä mitä pientä uutta meille kotiin tuli lomareissulta. Pietarsaaren putiikkikierrokselta ostettiiin uusi vedenkeitin. Meillä on vielä perinteinen keraaminen liesi, joten kahvivesi tulee nopeammin vedenkeittimellä. Keitämme aina kahvit pressopannulla, minusta tämä on niin kiva ja kätevä tapa tehdä hyvät kahvit. Vedenkeitintä varmasti tulee käytettyä vaikka liesi joskus vaihtuukin induktioksi, kaunis keitin on nimittäin mukava pitää pöydällä aina käyttövalmiina. Keittiössämme ei ole montaa kodinkonetta esillä – lähinnä vedenkeitin ja leivänpaahdin, koska ne ovat joka päivä käytössä. Steltonin vedenkeitin on minusta tosi kaunis ja selkeä. Sen muotoilu on tuttu klassikkotermarista. Valitsimme väriksi mustan, tuota oli myös harmaana ja valkoisena. Ihana ostos johon olen erittäin tyytyväinen.

Ostin myös hassun pienen keramiikkakulhon muutamalla eurolla. Sen värikkäät kuviot ovat minusta hauskat. Tällaisia kulhoja on kiva käyttää asetelmissa tai vaikka hedelmäkulhona. Lämpimän sävyinen savi tuo myös kivasti tunnelmaa valkoiseen keittiöön. Hassut esineet elävöittävät selkeää kotia.

Olohuoneen kesätunnelma on tällainen. Sohvalle on aina heitetty torkkupeittoja koiruleita varten. Heidän mielestä on sitä parempi mitä myttyisempiä vilttejä on tarjolla. Muuten olen pitänyt sohvapöytää tyhjänä vaihteeksi. Nyt laskin siihen viimeisimmät sisustuslehtiostokset, kukkapenkistä saksitun yllätyslupiinin (lupiinien kukinta on aikoja sitten mennyt, mutta tämä oli puhjennut meidän matkan aikana kukkaan) ja äidiltä saadun afrikkalaisen korivadin.

Tuosta korista olen erityisen iloinen, sillä olen etsinyt pidemmän aikaa jotakin kivaa ”sohvapöytäesinettä”, sellaista joka olisi tunnelmaltaan luonnollinen ja toisi vähän kontrastia sohvapöytään. Nappasin kirjaimellisesti äidin vadin hänen asetelmastaan, äiti ei raaskinut kieltää minua ottamasta koria, heh.

Nyt tässä sitten yritän päästä töihin käsiksi, blogihommiin nimittäin. Minulla on paljon tehtävää tuossa listalla jonka olen itselleni laatinut. Toivottavasti teillä on ollut ihania kesäpäiviä!

4 Comments

  1. Kiitos postauksesta! Vedenkeittimestä tuli mieleen vinkata lukijoille myös toisesta tosi kauniista ja linjakkaasta vedenkeittimestä eli Alessin teräksisestä Hot.it-keittimestä, jota saa sekä mustalla että valkoisella kädensijalla!

  2. Anne

    Hei kiitos myös tuosta vinkistä, sekin on aivan ihana ja klassinen. Juuri juttelin ystäväni kanssa vedenkeittimistä ja hän sanoi himoinneensa tuota Alessin versiota 🙂

  3. Hei, kaunis koti sinulla. Saanko kysyä mistä sohvapöytäsi on kotoisin? Etsinnässä olisi saman tyylinen. ?

  4. Anne

    Hei Emmi, kiitos paljon! Sohvapöydän olen itse suunnitellut ja teettänyt puusepällä. Pöytä on jo yli kymmenen vuotta vanha 🙂