Minusta tuntuu, että olohuoneessamme ei ole tapahtunut kummoisiakaan muutoksia pitkään aikaan. Kaikki isommat osaset ovat loksahtaneet paikoilleen ja olen jämähtänyt tilanteeseen. Tänään kuitenkin innostuin vähän siirtelemään pienempiä yksityiskohtia ja nappailin tänne kuvia päivitetystä tilanteesta. Pienetkin siirtelyt tuovat aina eloa ja virkistystä huonetiloihin.

Nyt siirsin sivupöydältä viherkasvit ikkunan alla olevalle tasolle ja näin tuon pimeimmän nurkan ilme vähän selkeni. Ehkä kesän runsauden jälkeen mieli kaipaa nyt raikkautta. Tosin olen nostellut somisteeksi kynttilänjalkoja, niitä olen muuten kesän aikana säilytellyt kaapissa. Sohvapöydällekin toin ripauksen messinkiä Svenskt Tennin kynttilänjalan muodossa. Mielestäni ripaus kultaista on hyvä tehokeino, mutta jos sitä on liikaa, tulee ilmeestä tunkkainen. Mieluiten itse sijoitankin vain yhden tai kaksi messinkistä yksityiskohtaa kerralla esille.

pidän sisustuksessa sekä runsaudesta että selkeydestä, tunnelma ja kodikkuus ovat tärkeitä asioita kotona

Yritin kuvata huonetta eri kulmista ja vähän eri korkeuksista. Huomaan että aiemmin olin vähän jämähtänyt suoraan edestä olevaan kuvakulmaan. Nyt näette paremmin miltä esimerkiksi ikkunaseinustalla tapahtuu. Normaalissa oloissa meillä on tuossa sohvaa vastapäätä kaksi kevyttä nojatuolia, mutta siirsin ne pois näistä kuvista, koska lempi-ilmeeni on ehkä vähän kevyempi. Mutta kieltämättä tuolit ovat joka päivä käytössä, niin siirsin ne kuvien ottamisen jälkeen takaisin sohvaa vastapäätä ja tuon Bertoia-tuolin paikalleen takan edustalle.

Huoneen värimaailma on muodostunut vähän vahingossa. Tehosteena on tauluista, ruukuista ja tekstiileistä löytyvää poltettua oranssia. Se sopii mielestäni kauniisti seinän kellanvihertävään sävyyn. Alun perin tuo seinäsävy valittiin kun tässä oli ruokaryhmä, mutta sopii se nätisti myös taulukollaasin taustaksi. Välillä mietin uutta seinäsävyä, jopa ihan valkoistakin. Sitten taas rakastun tuohon seinään uudelleen.

 

Sain viime viikolla kylään muutaman sisustussuunnittelijan ja intoilijan, oli tosi kiva saada esitellä kotia toisille yhtä paljon sisustukseen hurahtaneille. Kiitos vielä vierailusta Riikka, Sanna ja Pia! Oli myös ihana kuulla kommenttejanne kodistamme. Kyllä täällä viihtyy, vaikka toki olisi jo kiva jos myynnin suhteen tapahtuisi jotakin. Itsellä on pikkuisen negatiiviset fiilikset myyntikuvista ja siitä prosessista, olen samaa mieltä meillä vierailleiden sisustuskollegoiden kanssa – välittäjän myyntikuvat eivät tee oikeutta kodillemme. Mutta lopulta kuvien takia kukaan ei kotia osta, joten toivotaan että pian joku ihastuu paikan päällä tähän meidän niin kodikkaaseen ja viihtyisään taloon. Saa tulla katsomaan!

8 Comments

 1. Hei! Katsoin (pk-seudulla asuvana) eilen ekaa kertaa myyntikuvia kodistanne. Kuvat olivat kyllä hyvin asiallisia, mutta eivät ollenkaan välittäneet kotinne valoa, lämpöä ja henkeä. Etenkin keittiö näytti oudon kalsealta. Miksi ei ole hyödynnetty auringon valoa tai vähintään keinovaloa sekä myös laajempia kuvakulmia? Kaikki sinun ottamasi kuvat ihanasta kodistanne ovat niin paljon kutsuvampia. Täytyy myös todella nostaa hattua sille, miten olette myyntivaiheessa panostaneet erilaiseen viimeistelyyn ja edelleen kohentaneet piha-alueita. Moni ei näkisi sellaista vaivaa. Uuden omistajan ei tarvitsisi tehdä teillä sisätiloissa minkäänlaista pintaremppaa tai muuttosiivousta – sen kun vain asettuisivat taloksi! Ja näin espoolaisen vinkkelistä ei voi kuin ihmetellä Turun ja jopa Hirvensalon edullista hintatasoa ?.

 2. Anne

  Hei kiitos 🙂 minäkin olin vähän hämmästynyt myyntikuvista, etenkin siitä kuvaneditoinnista, niissä oli lisätty väriä ja kontrastia ihan liikaa – koti näyttää ”räikeämmältä” kuin onkaan. Se tietysti harmitti hurjasti kun itse tietää millaista täällä on oikeasti ja kun itsekin on tottunut kuvaaja. Myös stailaukset itseäni vähän pännivät, mun omat somistukset oli korvattu heidän stailistin toimesta, eikä itseä niin miellyttävällä tavalla. Kuten ryppyinen tyynyliina saunan lauteilla – what! Keittiöstä oli myös riisuttu omat juttuni pois kokonaan, no näyttäähän se tyhjänä aika valkoiselta. Mutta yritän vaan ajatella, että itse oon vaan niin tarkka…mutta nyt alkaa vähän jo hermostuttaa. Olen myös antanut heille tästä palautetta, mutta siihen ei ole reagoitu mitenkään, no katsotaan miten käy.

  Meille koti on niin rakas ja tärkeä paikka, että nautitaan siitä täysillä, eikä ajatella että toinen jalka on jo ulkona. Niin kauan kuin tässä asutaan niin laitetaan paikkoja kuntoon, se on kivaa 🙂 Ja tosiaankin, tästä saa joku ihanan huolella hoidetun ja kodikkaan kodin itselleen.

 3. Kaunis koti mielestäni myös tuolla asuntovälittäjän kuvissa. Itselläni ehdoton ostokriteeri on oma tontti, joten tämä kaunis koti jäisi auttamatta rannalle asuntohaaveilussa 🙁

  Toivottavasti ostaja löytyy pian! Asuntostressaaminen on kamalaa.

 4. Anne

  Kiva kuulla että nuo välittäjän kuvatkin on ok 🙂 Juu, tiedän että vuokratontti hidastaa myyntiä, mutta tämän tontin voi toki lunastaa jos haluaa ja se on tietysti huomioitu hinnassa. Joten sikäli ei saisi vaikuttaa ostopäätökseen. Tällä alueella lähes kaikki tontit ovat vuokratontteja. Joo, kiva jos löytyy pian, mutta toisaalta en ala siitä stressata, koska varmasti löytyy ja siihen saakka nautitaan täällä – kiva kotihan tää on.

 5. Hei! Älä huoli välittäjän kuvista. Ostajat eivät hanki sisustustanne tai teidän näkemystänne kodista. Ymmärrän kyllä, mitä tarkoitat, mutta välittäjän kuvista nimenomaan saa hyvän käsityksen kokonaisuudesta: miten mikin tila linkittyy toiseen.

  Suoraan sanoen blogisi kuvista tämä linkittyminen ei ole välittynyt, – eikä se ole tietenkään ollut blogisi tarkoitustaakaan:)

  Kieltämättä saunan somistus on hieman outo, mutta kukaan oikeasti talosta kiinnostunut ei takerru siihen. Viime aikoina asumusten stailaus myyntikuvia varten on saanut osittain jopa koomisia piirteitä, mielestäni. Se eukalyptuksen oksa tungetaan joka paikkaan. Sitähän tässä ei kai sentään ollut. Itse olisin jättänyt eteisestä pois nuo baltsut laatikon päällä, mutta eivät ne ketään oikeata ostajaa ovelta käännytä kuitenkaan.

 6. Anne

  Hei, kiitos kun tsemppaat 🙂 totta tuo mitä sanot. Ymmärrän että välityskuvat on otettava laajakulmalla eri tyyliin mitä blogiin otetaan tunnelmakuvia. Mutta tietysti ”ylitarkkana” nämä ovat mielestäni liikaa käsiteltyjä värien suhteen, tiloista tulee tunkkaisen näköisiä, mutta toki ymmärrän että itse katselen eri näkökulmasta tätä. Samoin myös itse stailauksia tekevänä toki syynään tarkemmin niitä – kuten nuo mainitsemasi ballerinat yms. Se itseä eniten harmittaa, että kuvista talosta tulee nuhruisempi vaikutelma mitä se oikeasti on. Toisaalta, nykyään näkee ennemminkin päinvastaista, että se on sitten positiivinen yllätys livenä – toivottavasti. Talon myynti on toki aina haasteellisempaa kuin kerrostalo-osakkeen kauppa, sitoumus on jollain tapaa suurempi ja siksi sitä harkitaan ja punnitaan tarkemmin.

  Ja joo, eukalyptys on ehkä vähän kulunut rekvisiitta, samoin kun keskelle saunan lauteita laitetut asetelmat, ryppyinen pellavakylpytakki kylppärissä ja tiskipöydän keittiöpyyhe jne.